Talous

Tavallisten mat­ka­pu­he­lin­ten myynti tyrehtynyt

Älypuhelin on nyt normi. Peruspuhelimien myynti on lopahtanut. KUVA: Heikki Uusitalo
Talous 1.2.2016 10:20 | Päivitetty 1.2.2016 11:08
STT

Teleoperaattori DNA kertoo, että tavallisten matkapuhelinten myynti on tyrehtynyt. Viime vuonna 95 prosenttia DNA:lta ostetuista puhelimista oli älypuhelimia. Joulu- ja tammikuussa käytännössä kaikki myydyt kännykät olivat älypuhelimia.

DNA:lla on myynnissä enää kaksi peruspuhelinmallia.

- Älypuhelin on nyt normi. Käyttäjät ovat löytäneet älypuhelimen moninaiset hyöty- ja viihdeominaisuudet, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älypuhelimissakin on siirrytty 4G-puhelimiin. Aavikon mukaan tammikuun 10 myydyimmästä puhelinmallista vain yksi oli 3G-puhelin. Lähikuukausina kaikki myytävät laitteet ovat 4G-puhelimia.

Operaattorit odottavat älypuhelinten oheislaitteiden myynnin kasvavan tänä vuonna. Elisan mukaan laitevalmistajat ovat tuomassa markkinoille älypuhelinten ominaisuuksia laajentavia laitteita, kuten langattomia kaiuttimia ja erilaisia muita oheislaitesarjoja.

Myös TeliaSonera arvioi, että älypuhelimiin myytävät lisätarvikkeet kiinnostavat nyt suomalaisia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Yleensä älypuhelimia vastaan ovat sellaiset jotka niitä eivät ole käyttäneet tai eivät ole oppineet hyödyntämään niitä. Itselläni on ollut sellainen jo 10 vuotta ja ilman en tulisi toimeen. Aamulla katson millainen on sää, uutiset, pörssikurssit, sähköpostin, merkkaan muistiin mitä jääkaapista puuttuu, tarkistan kalenterista mikä on päivän aikataulu, kenellä on nimipäivä jotta muistan onnitella, teen veikkauksen sivuilla loton ja pitkävedon ja kaikki tämä oli vasta aamua. Päivän mittaan älypuhelimella on paljon muutakin tekemistä. Te jotka olette niitä vastaan voitte heittää roskiin myös mikrot, leivänpaahtimet, kahvinkeittimet jne.... Palatkaa kivikaudelle ja nauttikaa paskasesta perseestä koska paperia ei ole keksitty tai siis ette halua sitä käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaikki ole sitä vastaan, mutta monessa työssä tuo älypuhelin on vähän käymätön. Ei kaikki istu iskun tai Martelan tuolissa ravatti kaulassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älypuhelinta en ymmärrä, joskin tabletin ymmärrän. Siis, miksi ihmeessä pitää tihrustaa älypuhelimen pikkupikku näyttöä, kun isompikin on saatavissa, nimittäin tietsikan näyttis. Miksi pitää jatkuvasti olla netissä kiinni älypuhelimella, sillä mielestäni tämä ruokkii turhanpäiväistä jorinaa apseissa upseissa faseissa mitä kaikkea onkaan? Jatkuva nettihöpötys luo otollisen pohjan markkinoinnille, tyhjänpäiväisyyksille ja myös muiden kiusaamiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

DNAn tilastot ovat esimerkki syistä jotka ajoivat Nokian kännykät markkinoitten johtoasemasta jonnekin joukon hännille. Nokia teki maailman parhaita käännyköitä ja lisäsi jopa viihteellisiä ja muitakin toimintoja niihin. Kilpailijat, Applen johdolla tekivät viihdelaitteita joilla saattoi soittaa puheluitakin. Ostajien ennemmistölle viihde oli tärkeämpää kuin ahdollisimman hyvä puhe kommunikointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee aika ja aika pian muuten, että veivataan kammista ja keskuksenhoitaja vastaa: keskus, kun sanot kenelle haluat, niin hän sanoo : yhdistän ja sitten välillä huutelee kesken puhelun, puhutaanko, puhuttelo. Voi näitä älypuhelimia ja muita digi vempaimia, niitä poltetaan ongelmajätelaitoksissa vielä vuosikausia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisitteko ensinnäkin esitellä NE tavalliset puhelimet ja älypuhelimet "KUVINA" kun iäkkäät ihmiset ei välttämättä tiedä "MIKÄ ON " tavallinen puhelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

DNA:lla on rajoittunut kuva kännyköiden myynnistä, jos se näkee vain oman myyntinsä. Minä ostin edullisen peruspuhelimeni ruokakaupasta. Oikeastaan siksi, koska kännykkäliikkeistä en moisia edes löytänyt yhtä hyvällä valikoimalla.

Toisaalta tämäkin ostos vähän harmittaa, koska peruskännyköiden vuosien kehitystyö oli osin heitetty romukoppaan. Viimeisimmistä älykännykkäbuumia edeltävistä peruspuhelimista löytäisi varmaankin sujuvammin käytettävän kamppeen. Joka tapauksessa on tämä luotettavampi silti kuin älypuhelimeni, jonka akkua sai aina jännittää ja joka mieluusti häiritsi elämääni houkutuksillaan. Peruspuhelin antaa hyvän syyn olla naputtelematta jatkuvasti ilmaisia viestejä. Minulle riittää, että tietokoneelle istahtaessani unohdun vahingossa harhailemaan päämäärättömästi nettiin ja hukkaan osan päivästäni.

Olen muuten alle 30v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelmana on ettei ole enään myynnissä yhtää tavallista puhelinta . Mulle riittää kun puhelimella voi soittaa ja vastata soittoon .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vuoden kun pari pidät niin saat ostaa kaikki kalliit laitteet uudestan...no jos haluaa rahansa tukkia näihin niin sepä on heidän asiansa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on jännä, kun ennen kilpailtiin kellä on pienin ja nyt suuri ei haittaa ketään, eikä valituksia asiasta kuulu.
Noin ihan varmuuden vuoksi täytyy tähdentää, että vertailen tässä vanhan peruspuhelimen ja älypuhelimen kokoeroja...
Nämä älykännykät ei oo varsinaisia lakkaripuhelimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mulla on hyvä ns.mummopuhelin ja hyvin tulen toimeen sillä.En tarvi älypuhelinta jos puhelin on älykkäämpi kun käyttäjä eihä se onnistu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

enpä usko..itse ostin kaksi tavallista, tuttava osti myös ihan normaali puhelimen vasta.
ja ostan jatkossakin koska niitä onneksi saa vielä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin epäilin koko älypuhelïn hommaa (johtukohan omasta vähä alyisyydestä) Mut tällä hetkellä olen todella tyytyväinen laitteeseen. En pidä nettiä päällä koko aikaa. Niin ei mene akkua. Työpuhelimena on vielä perusmalli, sillä siinä tehtävässä se on parempi. Äly puhelin on liian kankea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppokäyttö sovellus, helposti löydettävät perustoiminnat, ellei sellaista ole tehdasasetuksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3 vuotta vanhan älypuhelimen näyttö sumeni, 10 vuotta vanha peruspuhelin toimii moitteettomasti. Voi vaikuttaa jotain tilastoihin, jos älypuhelimet on yleisemminkin näin lyhytikäisiä. Tuskin kovin ekologista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan kyseessä enemmänkin tarjonnan puute kuin ostajien nurjuus. Jos ei ole tarjolla kuin kaksi "peruspuhelinta" ja vähintään toinen niistä on senioripuhelin, ei tarvitse ihmetellä, miksi niitä ei osteta. Kunnon valikoima takaisi halukkaille ostamisenkin.
Itselläni ei ole älypuhelinta - tai oli hetken aikaa, mutta kyllästyin mm. sen oikutteluun ja näytön kehnouteen pakkasessa. Ja suureen kokoon. Käytössä on vanha pieni ja kaunis nokialainen läppäpuhelin, ja toinen samanlainen on jemmassa odottamassa - saa näköjään odottaa ja odottaa... Hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
189
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image