Talous

Talvivaaran jär­jes­te­lyi­hin lisää liki sata miljoonaa euroa

Talvivaaran kaivosalue. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 24.2.2015 10:36 | Päivitetty 24.2.2015 20:24
STT

Hallitus osoittaa lisäbudjetissa Talvivaaran kaivosta koskeviin järjestelyihin lisää liki sata miljoonaa euroa.

Esitys tehdään työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan tilanteessa, jossa ei vielä ole varmuutta kaivostoiminnan jatkosta.

Määräraha mahdollistaa yritys- ja omistusjärjestelyihin osallistumisen sekä vaihtoehtoisesti kaivoksen mahdolliseen sulkemiseen tähtäävien toimien käynnistämisen.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) perustelee ratkaisua sillä, että valtion täytyy olla toimintakykyinen kaikissa erilaisissa vaihtoehdoissa.

- Mikäli kaivostoiminnalle Talvivaarassa löytyisi jatkaja, valtio voi mahdollisesti tulla vähemmistöosakkaaksi uudessa perustettavassa kaivosyhtiössä ja valtiolla on siten oltava valmius tarvittavien järjestelyjen tekemiseen. Jos kaivostoiminnalle ei kuitenkaan löydy jatkajaa, on valtion erikseen arvioitava parasta toimintalinjaa ja jopa kaivoksen mahdollista alasajoa, Vapaavuori sanoo tiedotteessa.

Osana varautumista valtio on perustanut uuden valtion kokonaan omistaman Terrafame-osakeyhtiön.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Talvivaaraan ohjattavien rahavirtojen käsittelyn täytyy olla täysin julkista ja läpinäkyvää. Muuten jää vahva epäilys siitä, että Talvivaaran koijarit ohjaavat nämäkin rahat omiin taskuihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin pantiin 100 miljoonaa ympäristötuhojen korjaamiseen. Nyt pantiin liki toiset 100 miljoonaa lisää tuohon Kankkulan kaivokseen. Hurjimmat peloittelut olivat viime vuoden lopulla, että pahimmillaan valtio joutuu panemaan 200-400 miljoonaa siihen jotta se saataisiin puhdistettua myyntikuntoon. Nyt on siis jo 200 miljoonaa isketty kehiin, eikä ole vielä mitään tehty. Tuo 400 miljoonaakaan ei tulle riittämään alkuunkaan vaan pian ollaan hakemassa lisää. Ehkä jo kuukauden tai parin kuluttua kun kevätvedet lisäävät kaivoksen jo täynnä olevat vesimassat niin suureksi, että siihen ei auta putket eikä vallit vaan likavesi tulee yli itsestään. 400 miljoonaa on silloin pikkuraha jos aiotaan pitää isot vesistöt puhtaina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästähän selvittiin säikähdyksellä..?.mitä se nyt valtiovarainministeri yks satamiljoonaa. Mutta jos tuollainen raha tarvittaisiin johonkin mikä saattaisi tuottaa valtiolle tai sen asukkaille. Ei tahdo löytyä puhumattakaan että se myönnettäisiin. Kyllä asiat Suomessa on mallillaan. On kreikka ongelma. On Talvivaara ongelma. On sota ongelma. On ongelma ongelman perään. Konkurssikypsä koko Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä tarvi juuri ihmetellä, miksi meillä on rahat kaikki. Niin tolkutonta tuhlausta, ettei oon tosikaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän kekkuloinnin fiksaaminen täytyisi olla nyt koko budjetin ykkös prioriteetti. Tämä sentään kannattaa ja maksaa jokaisen pennosen takaisin kun rakennetaan kunnon veden puhdistamo eikä tarvitse vuosikymmenien päästä harmitella päästöjen kerrannaisvaikutuksia. Oulujoki on muutoin pelkkä likaviemäri. esmakuahana saatiin jo jokin aika sitten kelluvien mustien jätesäkkien muodossa täynnä sitä itseään. Miettikkää miten paljon tuota saastaa ollaan dumppaamassa suoraan puhdistamattomana purkuputken kautta Oulujokeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montakohan työntekijää Talvivaara työllistää tällähetkellä. Ei varmaan kovin hurjia lukuja kannata esittää (max 100). Halvimmaksi tulisi maksaa kotiin ja ajaa "tehdas" alas ja siivota sotkut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kitisette onhan meillä euroja ja jos ei ole niin lainataan ,pitäähan meidän kaivosteollisuuden uljain saavutus pelastaa maksoi mitä tahansa.Asia erikseen on sitten miten käy kun vaalit on pidetty ja kaikki tuuliyhtiöt, biotehtaat,sellutehtaat ja mitä näitä miljardihankkeita on kymmeniä ellei satoja vireillä tulevat hattukourassa tukirahoja kerjäämään,siihen maatalous,turve ja metsä paroonit lisäksi.On meillä duunareilla hikiset ajat taas tulossa kun kaikki tukirahat revitään työllämme irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä talvivaaran rahapumppu sammu koskaan .. ensin imettiin sijoittajilta rahat, sitten tyhmiltä sijoittajilta ja nyt lopuksi pumpataan valtiolta satoja miljoonia kankkulankaivoon.

Kannattaisi tutkia mihin rahavirrat johtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä suomalaisessa kapitalismissa on valuvika.

EI VOI OLLA niin että joku saa tehdä yrittämisen nimissä tällaista vahinkoa, jonka sitten korjaa veronmaksajat.

Yrittämisessä on riski, ja se on ihan ok.
Se riski EI VOI REALISOITUA MUILLE kuin niille jotka olivat yrittämässä.

Meille on vuosikymmenet kerrottu kuinka naapurissa sosialismi sotki kaiken, meillä näkyy kapitalismi pystyvän samaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ehkä kannattanut antaa Perän laittaa paikka kuntoon sen sijaan että viherpiipittäjät ynnä muut ekoilijat alkoi lehdissä levitteleen valheitaan ja aiheuttivat itse välillisesti Talvivaaran rahoitusongelmat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinni vain koko pulju ja vähän vikkelään! Aivan tarpeeksi on tuhlattu veronmaksajien rahoja turhakkeeseen, joka on ollut ja tuleva on, vain ja ainoastaan menoerä yhteiskunnalle ja LUONNOLLE suorastaan katastrofi!! Suunnittelijat ja päättäjät vastuuseen koko tuhannen sotkusta!!! Käyttäkää nuokkin rahat lasten-, nuorten-, vanhusten-, köyhien- ja työttömien pienituloisten auttamiseen! Tuliko jo tarpeeksi selvästi sanottua!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten meillä voi olla noin tyhmiä päättäjiä? Tätä paska kasaa ei pelasta enää mikään....koko maa on myyty tai sotkettu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viittaako Terrafame Suomen ympäristöasioissa menetetyn maineen pelastusyritykseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Google kääntäjä (italia-tunnistettu) :

Terra = maa, fame = nälkä

Mikäpä sopisi paremmin Kainuussa sijaitsevan kaivosyhtiön globaaliksi nimeksi kuin "Nälkämaa" ? !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuo haistapaska touhua. Kaivosta ei saa kannattavaksi koskaan. Kaikki loka ja jätevesi kaatuu veronmaksajien piikkiin. Avoaltaat Suomessa, pilvien ja sateiden luvatussa maassa. Luuletteko, että kukaan ostaa tuollaista jätevesipommia, josta on valtavasti kustannuksia tiedossa nyt ja jatkossa. Lisäksi malmivarannot ovat mitä on eli ei alkuunkaan riittävästi kannattavaan kaivostoimintaan. Missään tapauksessa purkuputkea ei saa kaivaa ja johtaa Nuasjärveen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne meni lapsilisistä säästetyt eurot kaikki eikä riittänytkään. Yhtäkkiä onkin rahaa näihin sotkuihin. Mutta lapsilta otetaan leipää suusta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hallituksella tuntuu olevan paljon rahaa vaan entäs ne vanhukset, sairaat ja muuten vähäosaiset. Riittääkö heille myös yhtä avokätisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat tahot, jotka tätä uraanikaivosta ovat tänne junailleet ja halunneet, ovat myös hankkimassa tänne venäläistä ydinvoimalaa. Jos homma menee sen kohdalla samalla tavalla, lasku veronmaksajille on tuhatkertainen. Hankkeiden takana olevien mielestä se on oikein ja kohtuullista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

15:48
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona
15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
42
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20
Suuret lumimäärät voivat johtaa poikkeuksellisiin tulviin Lapissa – viimeksi suurtulva koetteli 15 vuotta sitten
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
17
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image