Talous

"Talvi on tulossa" - Palvelualojen työ­nan­ta­ja­jär­jes­tö ennustaa Suomen kasvukauden jäävän lyhyeksi

Talous 24.8.2017 10:21 | Päivitetty 24.8.2017 11:40
STT

Talouden kasvukausi jää Suomessa lyhyeksi, varoittaa Palvelualojen työnantajat Palta. Paltan mukaan Suomi pääsi mukaan kansainväliseen kasvuun verrattain myöhään, sillä kansainväliset noususuhdanteet kestävät tyypillisesti 2-10 vuotta ja nykyinen kasvu on jatkunut jo kahdeksan vuotta.

- Talouden suhdanteet ovat kuin vuodenajat. Ne seuraavat vääjäämättä toisiaan. Suomen taloudessa eletään nyt kevään huumaa, mutta kansainvälinen talous on ehtinyt jo loppukesän puolelle. Suomen kasvukausi jää väkisinkin lyhyeksi. Suomessa nautitaan nyt kasvusta, mutta samaan aikaan pitäisi valmistautua tulevaan. Talvi on tulossa, Paltan pääekonomisti Matti Paavonen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Palta arvioi, että Suomi ei onnistu kuittaamaan kilpailukykyvelkaansa tämän nousukauden aikana, joten seuraavaa taantuma iskee tavallista heikompaan tilanteeseen.

Palta arvioi, että Suomen talous kasvaa tällä hetkellä noin kolmen prosentin vauhdilla ja palveluiden osalta kasvua on kaikilla toimialoilla.

Pulaa osaajista

Palvelualan työpaikkojen määrän odotetaan kasvavan entisestään tänä vuonna. Palta huomauttaa kuitenkin, että osalla kasvuyrityksistä on pulaa osaavasta työvoimasta. Paltan toimitusjohtaja Riitta Varpe kannustaa työperäisen maahanmuuton esteiden purkamiseen. Lisäksi hän arvioi, että hallituksen budjettiriihessä olisi tärkeää vauhdittaa työvoiman tarjontaa.

Maan hallitus kokoontuu ensi viikolla budjettiriiheen. Kokoomus on tuonut esiin halun siitä, että budjettiriihessä tehtäisiin päätös ulkomaisen työvoiman työlupien tarveharkinnasta luopumisesta. Keskusta näkee, että tarveharkinnalle on edelleen osittaista tarvetta. Uusi vaihtoehto puolestaan haluaa pitää kiinni ulkomaisen työvoiman työlupien tarveharkinnasta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image