Talous

Talouselämä: Puolet kansasta sietäisi nol­la­ko­ro­tuk­set

Talous 11.1.2013 6:32
STT

Puolet kansalaisista olisi valmis sietämään palkankorotusten nollalinjan, jos työehtoja olisi välttämättä heikennettävä. Asia selviää Talouselämän teettämästä kyselytutkimuksesta.

Palkkojen alentamiseen olisi sen sijaan valmis vain 5 prosenttia vastaajista. Muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto on puhunut viime aikoina palkkojen jäädyttämisen tai jopa alentamisen puolesta.

Toiseksi siedettävin tapa heikentää työehtoja oli vastaajien mielestä sairausloman ensimmäisen päivän karenssi. Sen hyväksyisi 42 prosenttia.

Haastatelluilta kysyttiin, mitkä olisivat kaksi vähiten huonoa keinoa, joilla työmarkkinajärjestöt voisivat heikentää työehtoja, jos se osoittautuisi välttämättömäksi.

Kyselyn teki puhelimitse Taloustutkimus vuodenvaihteen molemmin puolin. Haastateltuja oli 1 001.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Siis, Tuula Pynne4 vahvoilla genedr-ne4kf6kulmasta? He4nhe4n haki jokin aika sitten myf6s KHO:n presidentin virkaa, mutta Halonen pe4e4tti toisin.Luulen, ette4 tulee ylle4ri pylle4ri .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nollakorotus ole työehtojen huonontamista. Vai lukeeko jonkun työsopimuksessa että palkan pitää nousta joka vuosi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma on siinä, että julkisella puolella nollakorotus ei riitä. Siellä kuluja pitää saada vähenemään, vaikka sitten irtisanomalla joutilaita paperinpyörittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nollalinja on samalla palkanalennus koska tällöin työläisiten palkkakehitys on negatiivinen inflaation takia. Eikö tätä ymmärretä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen virkamieskoneisto on kooltaan 20 miljoonaista kansaa vastaava. Jos siitä vähennettäsiin vaikka puolet(niinkuin liike-elämässä tehdään kun menee heikosti), niin säästö olisi miljardiluokkaa!!
Ihmettelen miksi mediassa ei puhuta tästä epäsuhdasta? Valtio on ongelmamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen joutunut alentamaan palkaani viimeisen kolmen vuodena aikana n. 25%, joten talkoita on tehty. Repikää siitä, ja presidentti kans!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalaus puolella ei vuosikausiin noussut palkka ja sillä justiin että hommia riittäis mutta eipä sitten nyt enää riittänytkään täällä Oulussa, kai se on taantumaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sietäisi helposti. Ei ole korotuksia näkynyt vuosiin. Koskeeko yleiskorotukset kaikkia aloja riippumatta tessistä tai liitoista? Vai riippuuko työnantajasta paljonko etuja saa jättää antamatta/lakeja noudattamatta. Tässä työpaikassa nimittäin selvisi sekin että lomaraha (kai aiemmin lomaltapaluuraha tms) on vain suositus, ei ole pakko maksaa. Joten arvata saattaa että sitä ei makseta. Loma-ajan palkka sentään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ainakaan mihinkään nollalinjaan ole suotuvainen,nyt jo tarpeeksi huono palkka,maksut nouseen enemmän mitä palkka on noussut monena vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keitä nuo 1001 haastateltua olivat. Isopalkkaisia vai meitä matalapalkkaisia naisia. (katsoitko a-studion,jossa piti esittää palkkansa) Jos ihminen tienaa yli 3000 euroa kuussa ja sitä enemmän, siitä on kyllä vara vaikka pudottaa tai jäädä nollalinjalle. Miehet ja miesvaltaiset alat ovat ahneimmat, heiltä kyllä riittäisi valtioille ja yrityksille säästökohteita. Isopalkkaisilta tulisi valtavat säästöt yhteiskunnalle, kun heidät saataisiin vihdoinkin ruotuun, näissä palkka-asioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin nollalinja minä en ainakaan tyydy nollaan onhan kaikkien tuotteiden hinnat nousseet voishan hintojen nousukin olla joskus pelkkä nolla.vaan eipä ole kyllä kapitalisti siitä huolen pitää onkohan suomalaisilla päässä joku vika heti ollaan riistokapitalistin edessä polvillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image