Talous

Talouselämä: Puolet kansasta sietäisi nol­la­ko­ro­tuk­set

Talous 11.1.2013 6:32
STT

Puolet kansalaisista olisi valmis sietämään palkankorotusten nollalinjan, jos työehtoja olisi välttämättä heikennettävä. Asia selviää Talouselämän teettämästä kyselytutkimuksesta.

Palkkojen alentamiseen olisi sen sijaan valmis vain 5 prosenttia vastaajista. Muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto on puhunut viime aikoina palkkojen jäädyttämisen tai jopa alentamisen puolesta.

Toiseksi siedettävin tapa heikentää työehtoja oli vastaajien mielestä sairausloman ensimmäisen päivän karenssi. Sen hyväksyisi 42 prosenttia.

Haastatelluilta kysyttiin, mitkä olisivat kaksi vähiten huonoa keinoa, joilla työmarkkinajärjestöt voisivat heikentää työehtoja, jos se osoittautuisi välttämättömäksi.

Kyselyn teki puhelimitse Taloustutkimus vuodenvaihteen molemmin puolin. Haastateltuja oli 1 001.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Siis, Tuula Pynne4 vahvoilla genedr-ne4kf6kulmasta? He4nhe4n haki jokin aika sitten myf6s KHO:n presidentin virkaa, mutta Halonen pe4e4tti toisin.Luulen, ette4 tulee ylle4ri pylle4ri .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nollakorotus ole työehtojen huonontamista. Vai lukeeko jonkun työsopimuksessa että palkan pitää nousta joka vuosi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma on siinä, että julkisella puolella nollakorotus ei riitä. Siellä kuluja pitää saada vähenemään, vaikka sitten irtisanomalla joutilaita paperinpyörittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nollalinja on samalla palkanalennus koska tällöin työläisiten palkkakehitys on negatiivinen inflaation takia. Eikö tätä ymmärretä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen virkamieskoneisto on kooltaan 20 miljoonaista kansaa vastaava. Jos siitä vähennettäsiin vaikka puolet(niinkuin liike-elämässä tehdään kun menee heikosti), niin säästö olisi miljardiluokkaa!!
Ihmettelen miksi mediassa ei puhuta tästä epäsuhdasta? Valtio on ongelmamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen joutunut alentamaan palkaani viimeisen kolmen vuodena aikana n. 25%, joten talkoita on tehty. Repikää siitä, ja presidentti kans!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalaus puolella ei vuosikausiin noussut palkka ja sillä justiin että hommia riittäis mutta eipä sitten nyt enää riittänytkään täällä Oulussa, kai se on taantumaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sietäisi helposti. Ei ole korotuksia näkynyt vuosiin. Koskeeko yleiskorotukset kaikkia aloja riippumatta tessistä tai liitoista? Vai riippuuko työnantajasta paljonko etuja saa jättää antamatta/lakeja noudattamatta. Tässä työpaikassa nimittäin selvisi sekin että lomaraha (kai aiemmin lomaltapaluuraha tms) on vain suositus, ei ole pakko maksaa. Joten arvata saattaa että sitä ei makseta. Loma-ajan palkka sentään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ainakaan mihinkään nollalinjaan ole suotuvainen,nyt jo tarpeeksi huono palkka,maksut nouseen enemmän mitä palkka on noussut monena vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keitä nuo 1001 haastateltua olivat. Isopalkkaisia vai meitä matalapalkkaisia naisia. (katsoitko a-studion,jossa piti esittää palkkansa) Jos ihminen tienaa yli 3000 euroa kuussa ja sitä enemmän, siitä on kyllä vara vaikka pudottaa tai jäädä nollalinjalle. Miehet ja miesvaltaiset alat ovat ahneimmat, heiltä kyllä riittäisi valtioille ja yrityksille säästökohteita. Isopalkkaisilta tulisi valtavat säästöt yhteiskunnalle, kun heidät saataisiin vihdoinkin ruotuun, näissä palkka-asioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin nollalinja minä en ainakaan tyydy nollaan onhan kaikkien tuotteiden hinnat nousseet voishan hintojen nousukin olla joskus pelkkä nolla.vaan eipä ole kyllä kapitalisti siitä huolen pitää onkohan suomalaisilla päässä joku vika heti ollaan riistokapitalistin edessä polvillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:36
Analyysi: Ampumahiihdon MM-kisat olivat hyvää mainosta lajille – samaa ei voi sanoa maastohiihdon Pohjoismaiden-kiertueesta, jossa majoituttiin kasarmilla ja huollettiin suksia puutteellisissa tiloissa Tilaajille
22:21
Oulun Pyrinnön Taneli Ollila juhli painonnoston SM-kultaa Porissa – "Enemmänkin olisi mennyt, mutta oli turha riskeerata"
22:18
Jääkylmästi heittänyt Susijengi nousi tärkeään voittoon EM-karsinnoissa
22:15
Yllätysmestarin tuuletus – Kuivasjärven Auran Sonja Stång hämmästyi nuorten SM-hallikisoissa pika-aitojen täysosumastaan: "Olin ihan, että häh?" Tilaajille
21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
94
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
36
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
19
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
17
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin
16
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image