Talous

Talgo tekee VR:lle 20 makuuvaunua

Talous 29.10.2003 12:53 | Päivitetty 29.10.2003 12:54
Janne Knuuti
Kiskokalustotuotteita ja keskiraskaita konepajatuotteita valmistava Talgo Oy toimittaa 20 kappaletta kaksikerroksisia makuuvaunuja VR Osakeyhtiölle.

Uudet makuuvaunut valmistetaan Otanmäen tehtaalla ja ne toimitetaan tilaajalle vuosien 2005 ja 2006 aikana.

Talgo ja VR allekirjoittivat keskiviikkona noin 59 miljoonan euron arvoisen toimitussopimuksen. Kaupan kotimaisuusaste on 75 prosenttia, joten se on merkittävä myös Talgon laajalle alihankkijaverkostolle.

VR tulee käyttämään moderneja makuuvaunuja yöjunissaan yhdessä Talgon parhaillaan valmistamien katettujen autovaunujen kanssa. Makuuvaunut tulevat liikennöimään Helsingin ja Rovaniemen välillä.

"Uudet vaunut ovat erityisen hiljaisia, ja varsinkin omalla WC:llä ja suihkulla varustetuissa yläkerran hyteissä matkustajille pystytään tarjoamaan hotellitasoinen majoitus", kertoo Talgon toimitusjohtaja Tapani Tapaninaho.

"Lisäksi vaunuissa on otettu huomioon myös liikuntaesteisten henkilöiden, perheiden, allergikkojen ja lemmikkien kanssa matkustavien tarpeet. Nämä makuuvaunut ovat palveluiltaan ja matkustusmukavuudeltaan ainutlaatuisia myös kansainvälisesti", Tapaninaho jatkaa.

Talgo Oy:n liikevaihto vuonna 2002 oli noin 44 miljoonaa euroa. Yhtiön tämänhetkinen henkilöstömäärä on noin 440 ja tilauskanta noin 73 miljoonaa euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image