Talous

Suurimmat maataloustuen saajat julkistettu

Talous 2.5.2008 18:54
STT

Eniten maataloustukea saivat viime vuonna Huiskula Oy, MTT:n Jokioisten kartanot ja Bullstop Oy Kalajoella. Niiden jokaisen tuki ylitti 1,2 miljoonaa euroa. Tiedot käyvät ilmi toukokuun alussa julkiseksi tulleista Maaseutuviraston tiedoista.

Tukikärjessä olivat myös Mustakosken puutarha Oy ja Sikana Oy Ilmajoelta sekä yksityishenkilönä eniten tukea nostanut Handelsträdgård Strand Öb Närpiöstä. Niiden saama tuki oli puolta pienempi kuin kolmen kärjellä eli runsaat 600 000 euroa.

Yksityishenkilöistä kymmenen eniten tukea saaneen joukkoon nousivat myös Pekka Tapani Vehviläinen Siilinjärveltä, Mikko Kustaa Elovaara Kiuruvedeltä ja Juha-Pekka Toukola Kangasalalta. Toukola sai tukea 564 000 euroa eli hieman enemmän kuin kymmenenneksi eniten maataloustukea saanut Ikaalisten Luomu Oy.

Tunnetut yritysjohtajat sijoittuivat tuen saajina 500 suurimman listan puoliväliin tai sen alle. Kirkkonummelainen herrasmiesviljelijä, Koneen Antti Herlin sai maataloustukea 243 000 euroa. Halikon kartanoa isännöivä konsernijohtaja Björn Wahlroos nosti tukea 225 000 euroa. Herliniä enemmän sai 247 tuottajaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Maataloustuista muodostui ruokinta-automaatti. Maataloustuet tulivat sodan jälkeen kun ruuasta oli pula. Kun pula loppui automaatti jäi MTK:n kikailun tuloksena, hyvin rasvattuna raksuttamaan ja tuottamaan tukia sellaisille, jotka niitä eivät tarvitse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkiratkaisu ongelmaan on seuraava: Lakkautetaan maataloustuki tai muutetaan se täysin tuotantoperusteiseksi hintatueksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän te pässit näette minkälainen systeemi tästä on tullut: tukia maksetaan semmoisillekkin joiden PÄÄELINKEINO on jotain muuta kuin maatalous. Ja ruuan hinta senkun nousee. Arvatkaahan paljonko tuottaja saa maitolitrasta,joka kaupassa maksaa kohta 1 ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kepulaisten maajusseille rehellisiltä työtäteviltä veronmaksajilta siirrettävät verotuilla kustannettavat tukiaiset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu:n pitäsi varmaan tukea kauppaa ja tukkuliikkeitä. Suurimmat voitot elintarvikkeista korjaa luultavasti kauppa. Isoja kauppapaikkoja rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla ja ruuan hinta kipuaa taivaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jolla on rahaa niin lisää tukia.Herlinillä on maatila sekä hissi- ja nosturitehdas niin tukeja vaan. Karjatiloilla valitetaan tuista koska joudutaan omille tehtaille myymään halvalla lihaa( ( atria jne.). Tukeja, tukeja, tukeja. Moneenko eines- liha tehtaaseen on lihantuottajilla osakkeita? (siis omistavat näitä tehtaita). Mutta jos tulee puhe auttaa pienituloisia lapsiperheitä sekä eläkeläisiä ei ole hallituksella rahaa. Päin vastoin lapsiperheiltä pienennettään tukeja eli tulon siirrot näille rikkaille liha- ja hissikone tuottajille. Pienituloisilta tulon siirto rikkaille ja maataloudelle. Tämä on keskustan ja kokoomuksen OIKEUDENMUKAINEN politiikka. Valehdella kansalle kaikessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei olla kateelisia tukisummista, suurinosa maatalous tuista kiertää teollisuuteen ja kaupan kassalle normaaleilta maatiloilta. Eli melko moni teollisuuden, logistiikan ja kaupan työn tekijöistä on välillisesti töissä maatalous tuelle. Niin ja tuetaanhan suomesa teollisuutta. Ensin annetaan mennä kannattava tehdas nurin ja sitten kuumille markkinoille valtion rahoilla uusitehdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se oikein et tätä alaa tuetaan. Jos tukia ei makseta se näkyy ruuan hinnassa. eikä ne oikeat viljelijät niillä paljon pysty leveileen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkujaan kai pienimpien tilojen avuksi tarkoitetut tukiaiset ovat aikoja menneet perseelleen kun niitä saavat eniten ne jotka niitä vähiten elinkeinoonsa tarvitsisivat ja kaikkein eniten ne joille maatalous ei edes ole elinkeino.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
39
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
6
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
5
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image