Talous

Suomi on kuluttajalle kallein euromaa

Suomi on kuluttajalle kallein euromaa KUVA: Ala-aho Pekka
Talous 28.6.2010 18:31
STT

Ruoka ja alkoholittomat juomat maksavat Tilastokeskuksen ja Eurostatin mukaan Suomessa viidenneksen enemmän kuin Euroopan unionissa keskimäärin.

Suomen kuluttajahinnat ovat vasta julkistetun tutkimuksen mukaan euroalueen korkeimmat. Suomessa on myös EU:n neljänneksi korkein veroaste. Suomalaiset maksavat alkoholijuomista noin 70 prosenttia enemmän kuin muiden EU:n jäsenmaiden kansalaiset. Tupakka maksaa Suomessa 10 prosenttia enemmän kuin EU:ssa keskimäärin.

Koko Suomen yksityisen kulutuksen hintataso oli viime vuonna teollisuusmaiden neljänneksi korkein. Kallein teollisuusmaa on Tanska. Kuluttajahinnat ovat Suomea korkeampia myös Norjassa ja Sveitsissä. Alkoholi on Suomessa Norjan jälkeen teollisuusmaiden toiseksi kalleinta.

Suomen veroaste eli verotulojen osuus bruttokansantuotteesta vuonna 2008 oli noin 43 prosenttia, kun se EU:ssa keskimäärin on noin 40 prosenttia. Suomea korkeamman veroasteen maita olivat Tanska, Ruotsi ja Belgia.

Alhaisimmat veroasteet vuonna 2008 olivat Romaniassa, Latviassa ja Slovakiassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

Suomessa asuu tutkimuksien mukaan kuitenkin maailman onnellisin kansa, en tiedä onko ne Somaleja vai Romaaneja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipa minullakin pitkästä aikaa pistäydyttyä Haaparannalla. Ja täytyy myöntää että hiljaiseksi veti; sitä tunsi olevansa niinkuin mikäkin kehitysmaan asukki. Tavaran määrä ei tietysti maailmaa pelasta eikä tee onnelliseksi, mutta kyllä sitä vain oli; parempaa, hienompaa ja selkeästi edullisempaa kuin suomessa. Ruokatavarapuolella olisi viettänyt vaikka kokonaisen päivän ihmetellen kaikkea mitä ei meidän normimarketeista löydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reinoseni, koitahan vähän hillitä sitä katkeraa kateuttasi! Sitä olisi Reinonkin sopinut yrittää itsekin hankkia luettelemiaan mukavia "hyödykkeitä", joita nyt haluasi pantavaksi verolle jo ties monenteenko kertaan. Se nyt on vain niin, ettei niitä sinulle ja muillekaan kaltaisillesi ruveta jakamaan, kovalla työllä ja säästämisellä hankittuja omaisuuksia. Häpeäsit varmaan itsekin, jos älyäisit, millaista suustasi ulos päästelet. Siitä ei mihinkään pääse, että aina on ollut, on ja tulee olemaan rikkaita ja köyhiä ja suurin osa siltä väliltä, aamen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei trvitse ihmetellä miksi matkailijoita ei tule suomeen samalla tavalla kuin markka-aikana, vaikka kuinka on politikot lupailleet ruuan hinnan alenevan niin aina löytyy porsaan reikiä millä korotetaan veroilla ruuan ja polttonesteiden hintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siiä teille vasemmiston ja demareiden kannattajat vastauksia jos vielä veroja haluatte korottaa. Meillä on jo ennestään kovimmat verot ja kalleimmat hinnat. Millä tässä voidaan edes elää sosiaalirosvot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarastin verotyöryhmä ja Kokoomus on nostamassa kulutuksen veroja entisestään! Eikö olisi parempi kerätä niitä veroja sellaisilta, joilla on 1 purjevene, 2 kesäasuntoa, 3 televisiota, 4 tietokonetta, 5 ulkomaanlomaa vuodessa. Näitäkin löytyy, mutta heille kokoomus jakaa vain lisää kotitalousvähennyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keinotekoinen maatalouspolitiikka tukiaisineen, ylituotantoineen. Siitä me maksamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli lottovoitto syntyä Suomeen. Nyt ei voi puhua edes Jokerin päävoitosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa veroprosentti oli melkein 40 kohtuutuloilla. Ulkomaille muuton myötä palkka nousi 70% ja veroprosentti on nyt noin 30.... Vuokra on kalliimpi kuin Suomessa mutta onneksi melkein kaikki muu on rutkasti halvempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus näyttää tekevän kaikkensa että pieni tuloisilla olisi entistä tiukempaa siirtymällä hiljalleen porvarien haluamaan tasaverotukseen . Ketkuja porvareita äänestämällä tuet tasaveroon siirtymistä ja kuluttajahintojen kasvuun .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän tämä vielä ole kuin alkua sillä nykyhallitushan tulee rokottamaan nimenomaan kulutusta ja se rasittaa eniten pienituloisia joiden rahoista yhä suurempi menee siis elämiseen. Tässä tutkimuksessa ei nykyhallituksen mukaan tärkeintä ole voitto, vaan ylivoimainen voitto!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut! Tähän se porvarihallitus on pyrkinytkin. Ja palkat kun saadaan vielä jonon hännille ollaankin Kataisen tavoittelemassa ihannevaltiossa. Kyllä siihen vielä päästään kunhan vain kaikki muistavat äänestää kokoomusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut! Tähän se porvarihallitus on pyrkinytkin. Ja palkat kun saadaan vielä jonon hännille ollaankin Kataisen tavoittelemassa ihannevaltiossa. Kyllä siihen vielä päästään kunhan vain kaikki muistavat äänestää kokoomusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mites se on mahdollista?kun luvattiin mennä ja olla eu:ssa,kaikkienhan piti halpua oikein kovastikin.tämäkö on se eu:n palkka suomen työtä tekevälle vähemmistölle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo pelkkä alv vero selittää todella paljon hintaeroa, joka on euroopassa 0 - 25%:n väilllä. Alvit nollaan niin suomi kilpailukykyinen. Mutta miten kävikään parin päivän päästä nekin nousevat. Alvin merkitys tulee olemaan vielä ratkaiseva varsinkin nettikaupassa. Miksi maksat Suomessa tavarasta 23%:n veroa kun lähetti tuo euroopasta paketin kotiovelle muutamalla eurolla ja ilman alvia? Tä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, ehkä juuri tästä syystä nautiskelenkin hyvästä palkasta ja halvasta hintatasosta täällä keski-euroopassa. Suomessahan kuitenkin päättäjät voivat tehdä ihan mitä haluavat, koska kansa ei koskaan tulee tekemään asialle yhtään mitään. Nysvätään kotona ja noidutaan kun taas se Vanhanen meitä metkuttaa. Äänestäkää jaloillanne hyvät ihmiset. Ei välttämättä tarkoita maasta pois muuttamista (joka kieltämättä on loistava vaihtoehto) vaan ihan jokapäiväisiä asioita. Ostakaa tavaranne muualta kuin S tai K marketeista. Jotenkin ainakin minulle on tämä "hyvinvointivaltio" erittäin vieraantunut käsitys, ainakaan kun se mainitaan samassa lauseessa Suomen kanssa. Suomella ja hyvinvointivaltiolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Verot menee mihin menee, kukaan ei edes tiedä mihin. Toimintaa, muuten tuo linssiin viilaaminen ei lopu koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onkait sen kansa huomannut mutta hallitus on vääristelemällä koittanut peitellä asiaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

118
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
113
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
78
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
43
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
36
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image