Talous

Suomen Lidl saa uuden toi­mi­tus­joh­ta­jan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"

Tiedotteen mukaan Lidl Suomi on investoinut Suomeen tähän mennessä yli miljardi euroa. KUVA: Timo Marttila
Talous 19.9.2019 13:30 | Päivitetty 19.9.2019 13:33
Vanessa Valkama

Lidl Suomen toimitusjohtaja vaihtuu, kun nykyinen toimitusjohtaja Lauri Sipponen on päättänyt jättää tehtävän.

Uutena toimitusjohtajana aloittaa lokakuussa Nicholas Pennanen, joka työskentelee tällä hetkellä Lidl Suomen johtoryhmässä operatiivisena johtajana.

Lidl Suomen väistyvä toimitusjohtaja Sipponen on toiminut tehtävässä vuodesta 2010 asti. Yhtiön tiedotteen mukaan tehtävän jättäminen on Sipposen henkilökohtainen päätös.

– Nyt on oikea hetki vaihtaa kapulaa yhtiön johdossa. Olemme rakentaneet hienon ja vahvan uuden toimijan Suomen päivittäistavaramarkkinoille. Markkinaosuus on kasvanut kymmeneen prosenttiin ja yhtiön yli 5000 taitavaa työntekijää palvelevat joka viikko yli kahta miljoonaa suomalaista asiakasta, Sipponen toteaa tiedotteessa.

Lähes 20 vuotta Lidlillä

Väistyvä toimitusjohtaja Lauri Sipponen on ollut yhtiön palveluksessa siitä alkaen, kun Lidl rantautui Suomeen vuonna 2001.

2000-luvulla Sipponen perehtyi toimintaan Hollannissa ja Saksassa sekä työskenteli Suomessa operatiivisen liiketoiminnan johdossa aluejohtajana sekä myöhemmin hallintojohtajana.

Tiedotteen mukaan pitkäaikainen väistyvä toimitusjohtaja jättää tehtävän luottavaisin ja hyvin mielin.

– Olemme mullistaneet markkinaa ja hieman yhteiskuntaakin ja olemme onnistuneet pääsemään osaksi miljoonien suomalaisten viikoittaista arkea. Tällainen omalle kohdalle osunut ainutlaatuinen kokemus ja onnistuminen vetää samanaikaisesti kiitolliseksi ja nöyräksi, Sipponen kommentoi tiedotteessa.

– Tämä on ollut hieno matka. Yhtiön perusta on vahva ja olen varma, että menestystarina jatkuu Nicholaksen ja yli 5000 taitavan kollegani voimin.

Tuleva toimitusjohtaja Nicholas Pennanen on ollut konsernin palveluksessa eri maissa ja eri tehtävissä vuodesta 2009 alkaen. Hän kiittää tiedotteessa Lauri Sipposta hänen lähes 20 vuoden työstään yhtiön hyväksi.

– Laurin johdolla Lidl on kasvanut ja kehittynyt merkittävästi, ja hän on luonut yhtiöön hyvän, innostavan ja uudistumishaluisen ilmapiirin. On hienoa jatkaa kasvua yhdessä huippuammattitaitoisen henkilöstömme kanssa, Pennanen sanoo tiedotteessa.

MAINOS

Kommentoi

Käytän päivittäin Lidliä (ei oo maksettu mainos) jo ihan periaatteesta. Maassa on nyt jotain kilpailua kun kaikki ei ole keskittynyt Koohon ja Ässään. Käyn toki noissakin.
Saisi vieläkin tulla kilpailijoita, Suomesta tai ulkomailta, lisäämään tuotevalikoimaa ja pitämään hintoja kurissa. Sitten on hyvä kun S ja K on vain puolet kaupankäynnistä päivittäisissä, nyt on suhteettoman keskittynyt jos kahdella ketjulla yli 80 prosenttia. Ei missään muussa maassa ole vastaavaa.

Hyvää jatkoa ja menestystä Lidlille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiehtovaa, että kaupan alalle halutaan ihan yleisesti kilpailua, eli ymmärretään että se on aina kuluttajan etu.

Mutta niinkin yksinkertaiseen liiketoimintaan kuin ihmisen kuljettamiseen autolla maksua vastaan pisteestä A pisteeseen B kilpailua ei haluta missään nimessä.

(En tiedä mitä mieltä juuri sinä olet taksialasta)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa olen ajatellut. Moni toimiala halutaan ottaa yhteiskunnan pyöritettäväksi ilman kilpailua ja voittoja. Mutta samalla ei kuitenkaan johdonmukaisesti vaadita että pitäisi olla kunnallisella farmilla tuotettua kaalia valtion ruokakaupassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Lidl oo tuonut yhtään kilpailua, siellä ihan yhtä kallista kuin muissakin kaupoissa ja vielä ulkolaista tavaraa, kun Koosta ja Ässästä saa samalla rahalla kotimaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käy vertaamassa sellaisen perusjutun kuin maidon hinta. Ostetaan 2-3prk perheeseen ehkä joka päivä. Lidlissä noin 0,8e ja tsekkaa hinta omasta kaupastasi seuraavalla kerralla. Ihan samanlaista maitoa. Ja juustoja ja voita Kuusamon meijeristä, eikö se ole Suomea?
No hintavertailuissa L ollut jatkuvasti halvin. Johtuuko siitä että muualla hintoihin lisätään joku jäsenbonus jonka maksaa nekin jotka ei oo jäseniä, kuten minä.

Itse ajattelen niin että ennen Lidliä muut saivat hinnoitella tuotteet yläkanttiin. Mutta kun ihmiset alkoivat äänestää jaloillaan ja Lidlejä alkoi tulla Ouluunkin useampia niin muut joutuivatkin laskemaan omia hintojaan. Kilpailu auttoi kuluttajia kaikissa ketjuissa, eikö vaan?
Valtaosa L:n tuotteista on suomalaisia ja tuhannet työntekijät on suomalaisia niin se riittää mulle. Hyvä kun on ulkomaisiakin tuotteita lisänä. Niin on muissakin kaupoissa vai tuleeko appelsiinit ja seifileet jostain päin Suomea, Helsingistäkö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielikuva Littistä halpiskauppana on olemassa.
Sama kakskymppinen menee minulta
oli kaupan otsikko K-L-S-alkuinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image