Talous

Suomen len­to­mat­kus­ta­jien määrässä uusi ennätys, Lapissa miljoonan rajapyykki rikki aiemmin kuin koskaan

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulki viime vuonna yli 18,9 miljoonaa matkustajaa.
Talous 12.1.2018 10:54
Kaleva

Lentokenttäyhtiö Finavia kertoo, että se palveli viime vuonna Suomen lentoasemilla yhteensä lähes 22,7 miljoonaa matkustajaa. Se tarkoittaa uutta ennätystä.

Matkustajamäärät kasvoivat eniten Helsinki–Vantaan lentoasemalla ja Lapissa. Finavian lentoasemaverkosto- ja myyntijohtaja Joni Sundelin kertoo, että Lapin kentillä tehtailtiin ennätyslukemia.

– Rovaniemen lentoaseman läpi kulki reippaasti yli 570 000 matkustajaa, Kittilässä 320 000, Ivalossa 210 000 ja Kemi-Torniossakin 100 000, kertoo Sundeliin.

Hänen mukaansa lentoliikenne pohjoisen kentille jatkuu vilkkaana.

– Tästäkin talvesta on tulossa matkustajamäärällisesti oikea supertalvi Pohjois-Suomeen.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkusti vuonna 2017 yli 18,9 miljoonaa henkilöä. Matkustajamäärä kasvoi vuodessa 9,9 prosenttia ja kansainvälisen lentoliikenteen määrä 11,4 prosenttia.

Oulun lentoasema on yhä Suomen toiseksi vilkkain. Siellä matkustajamäärät jäivät hieman alle miljoonan kesän kiitotieremontin vuoksi.

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajista seitsemän kymmenestä tuli viime vuonna EU:n alueelta. Eniten matkustajia saapui Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Iso-Britanniasta.

Matkustajamäärät Helsinki–Vantaalla kasvoivat kuitenkin lukumääräisesti eniten Japanista, Kiinasta, Venäjältä ja Hongkongista.

– Tähän vaikutti erityisesti uusi lentoyhtiö, lentoyhtiöiden reittiavaukset ja lisäkapasiteetit. Esimerkiksi Qatarista oli vuonna 2016 vain noin 20 000 matkustajaa, mutta viime vuonna jo reilusti yli 100 000. Japanista taas saapui enemmän matkustajia kuin vaikkapa Hollannista, Ranskasta tai Italiasta, ja Kiinasta puolestaan enemmän kuin esimerkiksi Venäjältä, Sundelin kertoo.

Helsinki-Vantaan lentoasema on erittäin tärkeä Pohjois-Euroopan lentoliikenteen solmukohta erityisesti aasialaismatkustajille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oulun kentältä tarvittas suorat säännölliset yhteydet jollekin keskieuroopan suurista kentistä. Ei mitään järkeä kasvattaa ja paisuttaa HKI:n kenttää ainoana solmukenttänä Suomessa. Koko Pohjolalle tällainen reittiliikenne olisi suuri edistysaskel ja toisi lisää aktiivisuutta elinkeinoelämään. Nyt vaan Oulun kaupungin edustajat lobbamaan lentoyhtiöitä avaamaan uusia reittejä ja kehittämään lentoaseman olemattomia pitkän matkan jatkoyhteyksiä maakuntiin. Pohjoiseen lähtevät linja-autokyydit voisivat hyvinkin startata jo lentoaseman pihasta juna-aseman sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä on OULUN LENTOASEMA (joka sijaitsee Oulunsalon kaupunginosassa). Oulunsalon lentokenttää tai Oulunsalon lentoasemaa ei ole olemassakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun asema toiseksi vilkkaimpana tulee horjumaan varsinkin, kun Oulun seudulla ei osata hyödyntää matkailuvirtoja. Ei pelkillä ex-nokialaisten Helsingin reissuilla pitkälle pötkitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OULUNSALON LENTOKENTTÄ
LENTOLIIKENNE turvallisuus, maatoiminnot ja matkustus osaksi OULUNSALON LUKION kursseja.
Oulunsalon lukiossa toivotaan mahdollisimman nopeaa yhteistoiminna aloitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OULUNSALON LUKION YHTEISTYÖ OULUNSALON LENTOASEMAN KANSSA HETI KÄYNTIIN.
Kurssitarjonnan lisäys kohti kansainvälistä toimijaa ja yhteistyökuvioiden toteutus mahdollisimman pian.
Lentokenttä, lentokenttä hotelli ja Oulunsalotalon lukio yhteistyöhon.
Tehdään yhteinen Oulunsalo Airport opiskelulukio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image