Talous

Suomalaisuus ei takaa ydin­voi­ma­töi­tä

Pyhäjoen Hanhikivenniemeen nousevan ydinvoimalan töitä odotetaan innolla suomalaisyrityksissä. Kuvassa Pyhäjoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Pahkala (vasemmalla) ja Fennovoiman kehityspäällikkö Karri Huusko. KUVA: Pekka Peura
Talous 13.10.2011 6:04 | Päivitetty 13.10.2011 6:06
Raimo Pirttikoski
Suuret ja pienet suomalaisyritykset odottavat kourat kopollaan rahakkaita urakoita Fennovoiman tulevalta ydinvoimalatyömaalta Pyhäjoelta. Yhtiön tekniikka- ja rakentamisjohtaja Timo Kallio kuitenkin muistuttaa, ettei suomalaisuus yksin riitä.

"Kotimaisuus on hyvä asia, muttei vielä takaa töitä. Tämä on tavallaan vientihanke Suomessa. Tietotaito ja kansainvälinen kilpailukyky ratkaisevat", Kallio tiivistää.

Fennovoima sanoo tehneensä jo paljon töitä sen eteen, että Suomen teollisuus ja paikalliset yritykset olisivat mahdollisimman valmiita kahmimaan osansa kakusta. Samaan pyrkivät yritysmaailma, viranomaiset ja seutukunnat.

"Yrittäjille on korostettu erityisesti hankkeen kansainvälisyyttä ja aikataulua. Suomalaiset kyllä pystyvät tekemään lähes kaikkia ydinvoimalatyömaan töitä, mutta kilpailuun niistä pitää valmistautua huolella", Kallio toteaa.

Lue lisää torstain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21.9.
Hakamaantien Shellin edustalla Kempeleessä kolaroitiin – kuljettajat selvisivät säikähdyksellä, autot lunastuskuntoon
21.9.
Hakamaantien Shellillä Kempeleessä kolaroitiin
21.9.
Ei ihmelapsi vaan sinnikäs työhevonen – 50 vuotta täyttävä säveltäjä Tuomas Kantelinen löysi elokuvamusiikin puolisattumalta
21.9.
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21.9.
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21.9.
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21.9.
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image