Talous

Stubb: Hal­lin­ta­re­kis­te­ri­uu­dis­tus ei helpota omistusten piilottamista

Talous 2.10.2015 13:35 | Päivitetty 2.10.2015 16:05
STT

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kiistää, että hallintarekisteriuudistus tekisi osakeomistusten piilottamisen aiempaa helpommaksi.

Stubbin mukaan avoimuus säilyy Suomessa ja suomalaisen omistuksen kannalta samanlaisena kuin ennenkin.

- Tavotteena pitkässä juoksussa on tietysti lisätä avoimuutta. Mutta jos päättäjä jo tänä päivänä, tai kuka tahansa, haluaa piilottaa omistustaan jossain, hän pystyy sen tekemään, Stubb sanoi toimittajille eduskunnassa.

Stubbin mukaan hallintarekisteriuudistus ei sinänsä lisää avoimuutta, mutta auttaa viemään sitä eteenpäin laajemmassa kokonaisuudessa, muun muassa EU:n rahanpesudirektiivin ja verotietojen vaihtoon liittyvän kansainvälisen yhteistyön myötä.

Muun muassa syyttäjä ja poliisi ovat suhtautuneet kriittisesti uudistukseen. Syynä ovat olleet tiedonsaantiin, esimerkiksi rikosten selvittämiseen, liittyvät huolet.

Stubbin mukaan olennaisia tahoja on kuultu.

- Kyllä tässä on laajasti konsultoitu kaikkia suomalaisia viranomaisia. On sellaisia viranomaisia, jotka eivät pidä muutosta hyvänä, ja niitä jotka pitävät, Stubb sanoi.

Arvopaperien säilytys aiotaan avata kilpailulle siten, että myös pankit saavat oikeuden tarjota suomalaisille sijoittajille hallintarekisteritilejä. Ne tulisivat arvopaperikeskuksessa pidettävien arvo-osuustilien rinnalle, kertoo valtiovarainministeriö tiedotteessaan.

Suomalaisten osakeomistusten avoimuus säilyisi VM:n mukaan entisellä tasolla Suomessa. Se turvattaisiin reaaliaikaisella järjestelmällä, jota ylläpitäisi Patentti- ja rekisterihallitus (PRH). Suomessa toimivat arvopaperien säilyttäjät toimittaisivat sinne omistustiedot omista järjestelmistään.

Järjestelmään ei kuitenkaan saataisi tietoja ulkomaisiin hallintarekistereihin kirjatuista omistuksista. EU-asetus mahdollistaa jatkossa sen, että suomalaisenkin yhtiön osakkeet voidaan liittää myös ulkomaiseen arvo-osuusjärjestelmään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Olen tavannut ihmisiä jotka kyselevät mistä saisi katumustabletteja. Siis mihinkä? On kuuleman mukaan
tullut äänestettyä väärin viime vaaleissa.Se on kunnioitettava tunnustus.Tulokset ovat näkösillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole oikeasti kuunneltu kuin ainoastaan pankkien halua saada yksi lisäpalvelu rahastamiseen.

Omistusten piilottelun mahdollisuus helpottuisi olennaisesti sekä verorikosten ja sisäpiiririkosten tekomahdollisuus paranee kuten esimerkiksi verohallinnon verotarkastuksen johdossa pitkään työskennellyt harmaan talouden asiantuntija Markku Hirvonen asiasta kertoo. Myös Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtajaa Antti Lahtinen myöntää, että tämä olisi askel siihen suuntaan, että omaisuutensa ja tulonsa on helpompi piilottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köh köh , ei kannatas ministeri valheita levitellä ja asiaa kiertää niin kuin korruptia suomessa ei tapahtuisi tai että suomalaista verorahaa menee ulkomaille nimenomaan tään kaltaisille "firmoile" ,

Onkoha ministerillä puhtaat jauheet pussissa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla nykyinen valtiovarainministeri, konnienkin puolesta puhuja,hänen esityksensähän on, suoranaista konnuutta,taitaa olla oma lehmä ojassa,suomen ei pidä, hyväksyä tuota esitystä koskaan,eikö näitä veronkiertäjiä, ole jo tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, kyllä, aivan, näinhän se on herra Stubb, totta kai. Emmehän me teidän sanaanne epäile...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On meillä kyllä paras hallitus, mitä rahalla saa. Näin sitä saadaan sisäpiiritiedon väärinkäyttö piilotettua, samoin verottaja irti koijareiden rahoista. Piensijoittajan ei auta kuin itkeä kun isommat pelurit vievät rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietenkin se helpottaa omistusten piilottamista, se on koko hankkeen juju. Voi sitä valehdella vaikka silmät suut täyteen, mutta vaalirahoittajat ovat Alexin ja Juhan hommaansa valinneet juuri siksi, että veronkiertoa helpotetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image