Talous

Stora Enso suunnittelee or­ga­ni­saa­tio­muu­tok­sia Oulun tehtaan muuntamisen yhteydessä – Oulusta vähenee asia­kas­pal­ve­lu­teh­tä­viä "mer­kit­tä­väl­lä tavalla"

Kuvassa on paperikone Stora Enson Oulun tehtaalla. KUVA: Jussi Saarela
Talous 21.10.2019 12:09 | Päivitetty 21.10.2019 12:44
Heikki Uusitalo

Stora Enso suunnittelee organisaatiomuutoksia Paper-divisioonaansa Oulun tehtaan muuntamisen yhteydessä vuoden 2020 lopussa. Suunnitellut muutokset saattavat johtaa jopa 135 työntekijän vähennykseen Paper-divisioonassa. Organisaatiojärjestelyt eivät koske pelkästään Suomen yksiköitä.

Stora Enso kertoo suunnittelevansa organisaatiomuutoksia parantaakseen kilpailukykyään ja varmistaakseen tehokkaan asiakaspalvelun sen jälkeen, kun Oulun tehdas on muunnettu tuottamaan pakkauksiin käytettävää kraftlaineria.

Suunnitellut muutokset vaikuttaisivat ensisijaisesti kaupallisiin ja tukitoimintoihin.

Yhtiön viestintäjohtaja Liisa Nyyssönen kertoo Kalevalle, että muutokset koskettavat Oulussa sijaitsevaa asiakaspalvelukeskusta, jossa työskentelee hieman yli 20 työntekijää. Lähipäivinä alkavat yt-neuvottelut koskettavat kaikkia heitä. Neuvottelut kestävät arviolta kuutisen viikkoa.

Yhtiöstä arvioidaan, että asiakaspalvelutehtäviä loppuu Oulusta "merkittävällä tavalla", ja uusia paikkoja voi tulla auki muualle. Nykyiset työpaikat Oulussa kuitenkin säilyvät vuoden 2020 lopulle saakka. 

Organisaatiojärjestelyn odotetaan olevan valmis vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana. Siirtyminen uuteen organisaatioon tapahtuisi vaiheittain. Tällä yhtiö pyrkii turvaamaan asiakaspalvelun laadun.

Lopullisia päätöksiä uudesta organisaatiosta tai henkilöstövähennyksistä ei tehdä ennen yt-neuvottelujen päättymistä.

Yhtiöstä arvioidaan, että organisaatiojärjestelyjen vaikutus henkilöstömääriin ei ole Suomessa suuri. Suurimmat muutokset ovat näillä näkymin tulossa muualle.

Stora Enso sai syksyllä päätökseen yt-neuvottelut, jotka koskivat Oulussa sijaitsevaa tehdasta. Neuvotteluiden seurauksena 365 työntekijää irtisanotaan. Työt ja paperin valmistus jatkuvat kuitenkin vuoden 2020 lopulle saakka.

Yhtiö investoi noin 350 miljoonaa euroa Oulun tehtaan muuttamiseen pakkauskartonkitehtaaksi. Yksi paperikoneista muutetaan aaltopahvin pintakartonkia eli kraftlaineria valmistavaksi koneeksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (71)

Oulussa ei ollut perinteitä paperinvalmistukseen. Ja eihän sellaista voi tuottaa mitä kukaan ei osta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hajuhaitat kuriin.Paras Ilmanlaatu kaupunkilaisille pitää taata vaikka tehtaan alasajolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpi oli ensin sinä vai tehdas. Epäilen, että tehdas ja siksi sinulla on ollut vapaus valita asuinpaikkasi mutta miksi jäit asumaan Ouluun ja tehtaan hajuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että tehdas voisi muuttaa pois hajuhaittoineen. Ei todellakaan ole nykyaikaa, että kaupungissa on tehdas joka päästää mädän kananmunan hajusia päästöjä kaupungin ylle. Ilmeisesti sinä olet pervertikko ja tykkäät tuosta hajusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellutehdas ne hajut tuottaa ja kartongille muunto lisää sellun valmistusta-> lisää hajuja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Tuotettu taidepainopaperi lienee lajissaan "maailman parasta" painoalustaa ja aikoinaan, kun tehdasta suunniteltiin ja tehtiin oltiin projektiporukka innolla tekemässä alansa "mersua". Mutta näköjään kehitys siis -ditalisaatio ja internet- ajoivat tästä "mersusta" ohi ja kyseiseltä taidepainopaperilta katosivat kuluttajat ja asiakkaat. Paperlehtien ja painettujen kirjojen sijaan tuijottelemme erilaisia näyttölaitteita ja kirjoittelemme kosketusnäytöille.
Silloin, kun tehdasta esim PK6 ja arkitramoaa suunniteltiin ja rakennettiin kännykät ja PC tietokoneet olivat vielä osin uutuuksia, joiden vaikutusta painopaperi lopputuotteiden kysyntään tuskin kukaan arvasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen vaihtoehto olisi investoida lisätoimintoihin Suomeen. Nykyhallitukseen ei luota koti- eikä ulkomaiset toimijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei mene laittavat vain oulun tehtaan tulos kuntoon niin kun tehtaan johdon pitää tehdäkkin.toinen mikä kans käännetään nyt herman andesson satama palvelut jonka enso omistaa sieltä tullaan ulkoistaan kaikki mahdollinen niin kuin puun ostossa.hakkuussa ja kuljetuksissa.sitä tehasta ei olla lopettamssa vaan kunnostamassa ja aika hyvin jos tulos pysyy samana,puun käyttömäärä lisääntyy yli 300 työn tekijää vähemmällä määrällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myöntääköhän Nordea niille ketkä saavat jäädä töihin omakotitalolainaa? siinä mittari tehtaan elinajasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei järkevää toimintaa Stora-Ensolta vuosien varrella.Tämä Jättiyritys särkenyt ja tuhonnut Suomen kansallistavarallisuutta Eikä omistajaohjaus ministeri tee mitään seuraa sivusta.Pitää ymmärtää Stora-Enson historiassa Härmällä osti romutehtaita Amerikasta tekin miljardien tappiot ja samalla möi metsävarat ja omansähkön tuotannon sijoittajille vuosivarrella kikaillu verorahoilla sähkön alennuksiin.Nuottasaaren miljöö on taputeltu Ei Pizzalaatikoilla miljardien alaskirjauksia ja kassavajavuutta täytetä ikävä kyllä..)Stora-Enso vedätti valtiota luvatuilla uudistuksilla että PK 6 ja PK 7 muutetaan kartonkikoneeksi sai rahahanat auki Suomenvaltiolta.Tämä vuosisadan puhallus kärsiöinä ovat veronmaksajat ja työväestö.Ei Suomesta löydy semmoista tahoa joka olisi UPM-koneitten rakentamisen estänyt verorahoista...)))tämäkin kuuluu niihin vuosisadan puhallus kuin Talvivaara,Wärtsillä-ja Sonera...???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman Oulu Oy:n fuusiota Veitsiluoto Oy:n ja fuusion ansiosta Veitsiluoto PK6 rakentamista Ouluun Nuottasaari olisi ollut pelkkä purjevenesatama jo aikoja sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä Nuottasaaressa sellua olisi tehty joka tapauksessa ilman paperikoneitakin ja siihenkin tarvitaan raaka-aineita ja sen sivutuotteena tulee muutakin, joka voidaan laivata ulos ja on laivattukkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömäksi jääneille pitää kertoa, että seurakunta tarjoaa kerran viikossa ilmaisen aamupuuron ja Toppilassa jaetaan kerran vuodessa EU-ruokakasseja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestäkää Perussuomalaisia ja Kokoomusta , he pelastavat maamme . Saamme terveydenhoidon kuntoon yksityistämällä sen ja kilpailukykyisen työvoimareservin poistamalla työehtosopimusten yleissitovuuden .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se iso muutos, kun noin miljoona tonnia/vuosi vähemmän painopaperia tarvii saada myytyä maailman markkinoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (71)

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image