Talous

SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuuni korjataan myös – investoinnit nousevat yli 30 miljoonaan euroon

SSAB:n Raahen tehtaalla tehdään masuuni 2:n välikorjaus vuonna 2020. KUVA: Timo Myllykoski
Talous 6.11.2018 13:36
Kaleva

SSAB:n Raahen tehtaan masuuni 1:n välikorjaus alkaa ensi kesänä. Yhtiöstä kerrotaan, että myös masuuni 2:n välikorjaus on varmistunut vuodelle 2020.

Investointien arvo on yhteensä noin 340 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 33 miljoonaa euroa.

Välikorjaukset ovat yhtiön mukaan suunniteltuja ja masuunien elinkaareen kuuluvia normaaleja toimenpiteitä.

Masuuni 2:n pesän tulenkestävä vuoraus uusitaan ja samalla tehdään muita huoltotöitä, joilla turvataan raudantuotanto tuleviksi vuosiksi ja lisätään työntekijöiden turvallisuutta.

SSAB:n oman henkilöstön lisäksi hankkeessa tarvitaan useita projektikumppaneita.

Raahen tehtaan masuunit on peruskorjattu vuosina 2010-2011. Tuleva välikorjaus mahdollistaa masuuni 2:n raudantuotannon jatkumisen sujuvasti seuraavat noin 12 vuotta.

SSAB:n pitkän aikavälin tavoitteena on yhdessä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa käynnistetyn HYBRIT-projektin myötä siirtyä täysin fossiilivapaaseen teräksenvalmistukseen.

Ruotsin Oxelösundin masuuni muutetaan valokaariuuniksi vuoteen 2025 mennessä. Suunnitelman mukaan Raahen ja Ruotsin Luulajan masuunit korvataan valokaariuuneilla vuosina 2030-2040. SSAB:n tavoite on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä.

Raahen tehtaalle on tehty lisäksi myös toinen investointipäätös, jolla pyritään varmistamaan tehokas raudantuotantoprosessi. Masuuneille uusitaan moottoripuhallin, joka puhaltaa ilmaa raudantuotantoprosessiin.

MAINOS

Kommentoi

Ouluun rakennetaan LNG terminaali. Kaasu toimitetaan Oulusta Raahen SSAB tehtaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kundit vaan nukkuu ja syö pullaa silti rahaa tulee ovista ja ikkunoista.
Välillä kävästään näppään vuoraus masuuniin uusiksi ja eiku sotevia painaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

V 2045 on liian myöhään ilmastonmuutoksen kannalta. Suomessa Raahen SSAB tuottaa suurimmat hiilidioksidipäästöt ilmakehään vuodessa tässä maassa. Toisena tulee Tornion terästehdas. 5 vuoden sisällä tulisi päästöjen vähentyä ainakin puolella, että sillä olisi merkitystä ilmastonmuutokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisellään Raahen tehtaan hiilidioksidipäästöt tuotettua terästonnia kohden ovat alle puolet kiinalaisiin ja intialaisiin terästehtaisiin verrattuna. Hiilidioksidipäästöjen kannalta on siis sitä parempi, mitä enemmän Raahessa tehdään terästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja vaikka nämä laitokset lyötäisiin heti kylmäksi ja nokitettaisiin jokaisella henkilöautolla sekä puusaunalla, mitä tältä Suomi nimiseltä tontilta löytyy, niin ei vaikuta edes promillen kymmenyksillä tähän ilmastonmuutokseen.

Tokihan se on kiva haaveilla näistä samalla, kun juo toiselta puolen maailmaa lennätettyä soijamaitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs sitten kasvit saavat tarvitsemansa hiilidioksidin? Ei kasva pellolla jyvä viljaan ilman hiilidioksidia, joka kuuluu erottamattomana osana Maan eliöitten toimintaan. Hörhötkin voisivat opetella biologiaa ja ympäristöoppia edes peruskoulun oppimäärän verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman pidemmän biologia lukeneet tietää, että maaperään vuosimiljoonia sitten varastoitunut fossiilinen polttoaine. Kivihiili ja öljy sekä maakaasu, on liikaa kasvikunnan käytettäväksi. Ainoastaan eloperäinen fossiilinen polttoaineena käytetystä kasvikunnan tuotteista tuotettu hiilidioksidi on se minkä kasvikunta tarvitsee. Ylimäärä kiihdyttää maapallon lämpenemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image