Talous

S&P Global Ratings pitää Suomen luot­to­luo­ki­tuk­sen ennallaan tasolla AA+ - luokitus voi laskea, jos ra­ken­ne­uu­dis­tuk­set epäonnistuvat

Talous 15.9.2018 0:38 | Päivitetty 15.9.2018 9:27
STT

Luottoluokittaja S&P Global Ratings pitää Suomen luottoluokituksen ennallaan tasolla AA+. Suomen tulevaisuuden näkymät ovat luokittajan mukaan edelleen vakaat.

AA+ on S&P Global Ratingsin luottoluokituksen toiseksi korkein taso.

Luokittaja odottaa Suomen talouskasvun jatkuvan mutta vauhdin hidastuvan tämän vuoden jälkeen. Suomen talouden ennustetaan kasvavan tänä vuonna 2,9 prosenttia.

Kasvun odotetaan hidastuvan, kun heikkenevä ulkomainen kysyntä vähentää investointeja ja vientiä.

Luottoluokittaja huomauttaa, että Suomi tarvitsee edelleen rakenteellisia uudistuksia vastatakseen väestön ikääntymisen tuomiin haasteisiin.

- Pitkään odotetut sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukset voivat jäädä tekemättä, sillä erimielisyydet ovat tiukassa ja poliittiset kannat ovat yhä enemmän solmussa vuoden 2019 vaalien alla, luokittaja kirjoittaa sote-uudistukseen viitaten.

S&P Global Ratings voisi harkita luottoluokituksen laskua, jos rakenteelliset uudistukset eivät toteudu ja sen seurauksena Suomen talouskasvu heikkenee tai maan velkaantuminen lähtee selvään nousuun.

Luokituksen nosto vaatisi hallitukselta paljon

Luottoluokituksen nostamista puolestaan voitaisiin harkita, jos Suomen hallitus onnistuu vastaamaan ikääntyvän ja vähenevän työvoiman tuomiin haasteisiin ja turvaamaan julkisen talouden tasapainon pidemmällä aikavälillä.

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich kommentoi S&P Global Ratingsin arviota tuoreeltaan Twitterissä.

- S&P varoittaa uudesta Suomen luottoluokituksen laskusta, jos rakenneuudistukset epäonnistuvat. Luokituksen nosto puolestaan vaatisi huomattavia työvoiman tarjontaa ja tuottavuutta tukevia uudistuksia. Potentiaalista talouskasvua pitää nostaa!

------

Korjattu uutista kello 9.27: Luottoluokittaja Standard & Poor'sin nykyinen nimi on S&P Global Ratings.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Luottoluokittaja ei tiedä mitä tämän puljun kanssa pitäisi tehdä. Ja Suomea johtava klikki keskittyy vain työttömyyden peittelyyn mielikuvituksellisilla tempuilla luottoluokittajien hämäämiseksi. Ja siinä ohessa maan talous vuotaa veroparatiiseihin kuin seula. Ja kun muuta ei enää keksitä myydään tieverkot,vesistötöt ja lopulta maaperä kansalaisten jalkojen alta "sopuhinnalla".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image