Talous

Sotkamo Silverin ho­pea­kai­vok­sen typpipäästöt ylittämässä ym­pä­ris­tö­lu­vas­sa määrätyn rajan

Sotkamo Silverin mukaan ylitykset liittyvät kaivoksen käynnistysvaiheeseen. Yhtiö sanoo ryhtyneensä toimiin asian korjaamiseksi. Arkistokuva.
Talous 4.10.2019 13:46
STT

Keväällä toimintansa aloittaneen Sotkamon hopeakaivoksen typpipäästöt ovat ylittämässä ympäristöluvassa asetetun rajan. Kaivosyhtiö Sotkamo Silver kertoi asiasta perjantaina.

Kaivokselta johdettavan veden aiheuttaman typpikuormituksen arvioidaan olevan tänä vuonna noin 8  000 kilogrammaa, kun luvan mukainen raja on 6  500 kilogrammaa.

Sotkamo Silver ennakoi ylittävänsä ympäristöluvassa asetetut rajat myös kaivoksen louhintamäärässä ja rikastushiekan rikkipitoisuudessa. Kainuun ely-keskus on antanut yhtiölle kehotuksen saattaa toimintansa ympäristöluvan mukaiseksi.

Sotkamo Silverin mukaan ylitykset liittyvät kaivoksen käynnistysvaiheeseen. Yhtiö sanoo ryhtyneensä toimiin asian korjaamiseksi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Milloinhan Suomessa aletaan kiinnittää vesien puhtauteen? Kaivokset jotka toimivat Suomessa, elävät pelkästään veronmaksajien kustannuksella, jossa tukirahat tuloutetaan ulkomaille. Kyllä olisi jo aika ruveta verottamaan kansallisomaisuuden käytöstä on korkein aika asettamaan aevot kohdalleen, kohta on pojavesien puutetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa laiminlyödään törkeällä tavalla ympäristösuojelu. Talvivaaran kaivos ja nyt Sotkamon kaivos saastuttavat luontoa. Kainuun ihmisillä luontoarvot ovat nollassa ja Ely-keskuksessa työntekijät ovat pyöreitä nollia. Tulos on tekijänsä näköinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro nyt ihan omin sanoin, että mitä on laiminlyöty ja missä? Ei ympäristönsuojelua ole millään tavalla laiminlyöty missään.
Kumikaan mainitsemistasi kaivoksista ei saastuta luontoa nyt, eikä ole koskaan saastuttanut. Kainuussa ihmiset ovatkin fiksuja, kun saivat ison työllistäjän alueelleen.
Tuollaisilla kommenteilla mitä kirjoitit laiminlyödään sivistysmaata todella lujaa, joten koitahan pitäytyä totuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue nyt hyvä ihminen edes wikipediasta perustiedot: Talvivaaran kaivos, otsikon "Vesi- ja ympäristöongelmat" alta. Lähteet ovat artikkelin lopussa, niistä lisätietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minun tarvitse tuosta wikipwediasta, johon kaikki voi käydä satuja kommentoimassa mitään lukea, koska tiedän totuuden paremmin kuin wikipedia.
Otahan pikkuinen nyt oikeasti tietoa esiin ja huomaat ettei mitään luontoa olla tuhottu ja ainoastaa teillä jokta uskotte wikipwdiaan on se harhaluulo päissänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu omituiselta että vakavien asioiden kanssa pelleillään, viranomaisten taholta ? Valvova taho tietää varsin hyvin että ainoa keino saada asiat kuntoon on sulkea laitos ja avauslupa sen jälkeen kun ollaan tilanteessa että päästöt eivät ylitä sallittuja määriä ! Itse taistelen tuulivoimaloiden aiheuttamasta melusta ja sekin on kestänyt jo kohta viisi vuotta ja toimijat keräävät miljoonatukija kun asia on jumittunut oikeusasteisiin ! Näin se homma etenee ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotkamo Silverin hommahan alkaa olla aivan yhtä ylimielistä kuin Talvivaaralla aikoinaan. Kaikkihan muistavat Pekka Perän kuolemattomat sanat, ettei Talvivaaran kaivos pilaa luontoa vaan se vain muuttaa sitä!? 🙄🤨

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä vaiheessa Talvivaaran kaivos on sitten tuhonnut luontoa? Onko se tapahtunut teidän mielikuvituksissanne, kun minä en moista asiaa ole saanut tietooni? 🤣😂
Hyvä, että Sotkamo Silver toimii, eikä ihmettele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katso ilmakuva ennen ja jälkeen Talvivaaran kaivosta. En haluaisi kaivosta Ouluun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et vastannut kysymykseeni, että missä vaiheessa Talvivaara on luontoa tuhonnut?
Onneksi sinulta ei kysytä, kun kaivoksia aletaan perustamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et vastannut vieläkään kysymykseeni, että missä vaiheessa Talvivaara on luontoa tuhonnut?
Tuo ei ollut mikään vastaus, sillä halua nähdä faktaa väitteestäsi.
Kaiva se herneenpalko sieltä kaivoksestasi sitten pois ja anna ilman kulkea vapaasti kolvissasi, se auttaa kommentoimaan hiukan viisaammin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä sokeana reetana varmaan näetkin kaikkea sitä mitä me järkevät ihmiset emme näe.
Olet sinä melko hassu selityksinesi, että ihan valumajäljet heheheheee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

### järkevyys näyttää nyt olevan hyvin suhteellista tällä palstalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Talvivaara ei mielestäsi tuhonnut luontoa, niin miksihän sitten vuoden 2015 lopulla Kainuun Ely-keskus päätti, että Talvivaara määrätään kunnostamaan heidän mukaansa pahoin saastuneet ja pilaantuneet Salminen ja Ylä-Lumijärvi?
Päätös myös merkittävästi pilaantuneiden Kivi-ja Kalliojärvien osalta Kainuun-Ely aikoi tehdä myöhemmin.
4 järveä piti Talvivaaran kunnostaa jota se ei ehtinyt (ei halunnut) tehdä, ennen kuin kun Talvivaara Sotkamo OY meni konkurssiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kuviteltiin, että oli saastuneita alueita, mutta selvisi ettei niitä ollutkaan ja sen voit itsekin todeta ottamalla asioista selvää.
Tahtoo vaan olla niin hauskasti, että ette uskalla ottaa totuutta selville koska silloin teidän hyvä tarina sotkeutuu totuudella.
Katsohan nyt hiukan vesinäytteiden tuloksia ja huomaat, ettei mikään ole saastunut, eikä tuhoutunut.
Tulkaa pois jo sieltä juku juku maasta tähän hetkeen ja lopettakaa hourailut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä maaperä ja vesistö saastui. Mm. Eviran kemian yksikkö tutki asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkittiin kyllä ja todettiin, että mitään maaperää eikä vesistöä saastunut eli valheesi on kumottu ihan Evirankin tutkimuksilla. Miksi levität valheita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image