Talous

SK: S-ryhmän osuuskaupat maksavat kalliita lisäeläkkeitä johtajilleen

Talous 14.9.2018 16:24 | Päivitetty 14.9.2018 16:38
STT

S-ryhmän osuuskaupat maksavat johtajilleen kalliita lisäeläkkeitä, kertoo Suomen Kuvalehti. Johtajat pääsevät lehden mukaan myös eläkkeelle vuosia aiemmin kuin työntekijät.

Osuuskaupat leikkasivat kuitenkin johdon eläke-etuuksia pari vuotta sitten, kun kustannukset uhkasivat nousta rajusti.

Lisäeläkejärjestelyn ansoista johtaja on voinut jäädä eläkkeelle jo 60-vuotiaina, kun lakisääteinen eläkeikä on 63 vuotta.

Mittavimmat kustannukset lisäeläkkeistä ovat koituneet HOK-Elannolle, jonka yhdeksän johtajan lisäeläkkeet ovat maksaneet 900 000 euroa.

Lisäeläkkeet S-ryhmässä menivät uusiksi vuoden 2017 alusta voimaan astuneen eläkeuudistuksen myötä. Uudistetussa lainsäädännössä eläkeikää nostettiin ja se sidottiin elinajanodotteeseen.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Osuuskauppa, mitä se tarkoittaa? Se on kaikkien asiakasomistajien yhteinen kauppa. Nyt osuuskaupan työntekijäomistajat syövät kuormasta ja ottavat itselleen LISÄeläkkeitä. Se on väärin ja tuommoinen toiminta pitäisi lopettaa osuuskauppatoiminnassa. Johtajat saavat jo ansiosidonnaisen eläkkeensä. Sen lisäksi he voivat itse säästää itselleen vapaaehtoisia eläkevaroja. Osuuskaupan voittoja itselleen kahmiminen etuina, mm. lisäeläkkeenä, sotii kansalaisen oikeustajua vastaan. Sääntöihin pitäisi tehdä muutos, että kuormasta ei aleta kähveltää itselle ja kavereille lisäeläkkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olen K-kaupan asiakas, eivät ainakaan minun rahoilla juhli eivätkä rellestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On Keskolla (ollut ainakin) omat kiemuransa - tosin kauppiaita ne kiristää kyllä reippaasti jos vain voivat. Kesko on tosin nyt joutunut hiukan saneerailemaan, S-ryhmässähän ei paljon ole vielä tehty, rahaa tulee hyvin. Ehkä se muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olettehan te jäsen edun saajat jossain vaiheessa hyväksyneet tälläisenkin palkkion päämiehillenne. No teille onneksi on annettu jäsenkirja muovisessa muodossa jota nykyisellä nimellä kutsutaankin S-Bonuskortiksi. Olette varmasti jo sisimmissään lyöneet päätöksen lukkoon että vaihdampa pataljoonaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä on vain hyvä, että tuollaisen poliitikkojen johtaman suojatyöpaikan johtajat lähtevät varhain eläkkeelle. Tekevät vähemmän vahinkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain omistajille -erottelu alkaa jo kaupan ovilla! Tervemenoa muut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuodaan broilerit jostain helkkarin kuusesta, niin eiköhän siitä jää lisäeläkkeiden verran säästöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuo ihan normitoimintaa, luuliko joku tätä hyväntekeväisyysjärjestöksi? Tai siinä mielessä se on, että hyvää tehdään johtajille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekoitatkohan nyt liikevaihdon ja tuloksen. Tälläinen ylimääräinen kuluhan tuleekin tietenkin suhteuttaa tulokseen eikä liikevaihtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää että kauppa on kannattavaa ja vielä paremmin taitaa K-ryhmä olla rikas kun asiakas ei juurikaan saa bonusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiakasomistajana minä mielelläni maksan vaikka vähän ylimääräistä tavaroiden hinnoissa, jotta johtavat saavat asiaankuuluvat etunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelässä ja ennen kaikkea Helsingissä osuuskauppa on ylivoimaisesti suurin kauppa.
Kateus se vie kalatkin vedestä
Kateutta piisaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
36
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
32
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
30
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image