Talous

Sipilä: Eurokriisi vie kohti liit­to­val­tio­ta

Talous 19.7.2012 16:11
STT

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan euroalueen kriisi on viemässä EU:ta kohti liittovaltiota.

Sipilän mukaan keskusta sanoo kyllä EU:lle ja eurolle, mutta vastustaa yhteistä velkaa ja liittovaltiokehitystä.

Espanjan pankkien pelastaminen kuuluu Sipilän mukaan pankkien omistajille ja Espanjalle eikä suomalaisille veronmaksajille.

Sipilän mukaan keskusta vaatii kansanäänestystä, jos EU:n perussopimusta ollaan talouskriisin takia muuttamassa liittovaltion suuntaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jos sanoo kyllä EU:lle ja eurolle, niin todellisuudessa sanoo kyllä myös liittovaltiolle ja yhteiselle velalle. Keskustasta ei siis ole Suomen pelastajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittovaltio voisi olla hyväkin. todennäköisesti kaikkien olisi pako noudattaa yhdessä sovittuja sääntöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan olisi hyvä asia liittovaltio. Kaikki Suomen verotkin menisi suoraan Brysseliin ja sieltä päätettäisiin mitä täällä tarvittaisiin vai tarvittaisiinko mitään. Isot määräisivät yhä enemmän Suomen asioista, maastamme tulisi Merkelille isohko syrjäkylä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri noin tulee liittovaltiossa käymään, kuten kävi Oulun Nokialle kun ketään isoja pomoja ei ole enää Oulussa istunut -> pulju kiinni ja väki pellolle kyntämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

erinomainen asia. Ei ole mitään kiirettä tehdä päätöksiä hopulla. Kyllä EU ssa päätöksiä tehdään ilman Suomeakin, jos on niin hätä. Kyllä odottavat, jos tarpeen. Ei tuen saaja voi määrätä aikatauluja. Hallituksellahan oli toinenkin vaihtoehto, mites sitten olisi käynyt. Eivät ole siihen antaneet vastausta. Vakuudethan oli ehtona.
Hallitus painostaa kansaa ja valheellista tietoa, milloin laina menee valtiolle milloin pankeille. Mikähän lopulta on osoite.

Sipilä oli muuten lähes ainoa tänään eduskunnassa, joka pysyi asialinjalla, muilla meni toisten syyttelyksi, etenkin hallituspuolueilla. Onko eri mieltä olo niin vaikea asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä teki tärkeän havainnon. Hallitus (Urpilainen) neuvotteli Espanjan kanssa ehdottomana vaatimuksena vakuudet. Entä jos vakuuksia ei olisi tullut, ja Suomella ei olisi ollut mitään varasuunnitelmaan siinä tilanteessa? Kyllä Espanajan pankit olisi hoideltu muullakin tavalla. Tuohon Sipilän kysymykseen eivät Katainen ja Urpilainen vastanneet mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä on ollut kylläkin koko ajan tuolla eli oikealla linjalla, hänhän ei ollut viime hallituskaudella edes kansanedustaja. Olet kyllä oikeassa Väyrysen suhteen, hän on pitänyt oman linjansa. Tietenkin hänkin on joutunut välillä koviin paikkoihin tämän sateenkaaripohjan toimesta, mikä vei maamme Euroon ilman kansanäänestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oltakoon Väyrysen henkilöstä mitä mieltä tahansa sitä asiantuntemusta jota hänellä on ei kukaan voi kiistää ja usein hän on ollut oikeassa. Sipilällä oli asiaa puheenvuorossaan ja ehdottomasti tärkeää että hän kyseenalaisti hallituksen liittovaltiolinjan ja peräsi selvitystä missä Suomi menee. Hallitus hivuttaa Suomea pikkuhiljaa lisääntyvään syvempään integraatioon ja sitä mukaa liitovaltioon. Hyvä, että keskusta on hereillä tämänkin asian suhteen. Tulee vaatia puolueettomien asiantuntijoiden selvitystä niistä seurauksita mitä Suomella on edessään jos jatkamme nykyisellä hallituksen linjalla tai jos eroamme EU:sta. Selvitysten jälkeen ehdottomasti kansanäänestys näin tärkeästä asiasta. Espanjan pankeille ei tukea olisi koskaan pitänyt lähteä maksamaan saimmepa vakuuksia tai ei. Urpilaisen ja SDP:n ei tarvitse tuulettaa poliittista voittoa tässä asiassa, suurin häviö tuli kun tuki päätettiin myöntää. Kunnallisvaaleissa tavataan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turha rykästä ennää. myöhäistä tästä asiasta on ennää ottaa päättäväistä ilmettä. liittovaltio on ollu koko ajan tulossa, siitä ainaki saksalaiset ovat pitäneet huolta. siellähän se merkkeli johossa pyörii ja muut menevät perässä kiltisti ja varsinkin meijän pääministeri. sota-aikana oli vähän sammaa meininkiä saksalaisilla vaan nyt se onnistuu. kukakohan tulee johtamaan tätä ns. liittovaltiota. suomalaisilta on viety itsenäisyys jo ajat sitte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eurofanien suunnittelema holhoussysteemi pankeille alkaa yhä enemmän muistuttamaan entistä Neuvostoliittoa, kaikkien aikojen byrokratian äitiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
8:40
Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan alkuiltapäivästä Suomen aikaa
8:35
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
7:49
Elokuvallisia albumeita ja mystinen M - Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu
7:19
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
61
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
26
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
13
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
10
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
10
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
6
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image