Talous

Siklatalot Oy irtaantuu Sikla-konsernista – yhtiön nimi vaihtuu Saagatalot Oy:ksi

Arkistokuva Siklan Limingan tehtaalta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 27.3.2020 12:49
Heikki Uusitalo

Pientaloja myyvä Siklatalot Oy on kevään 2020 aikana irtoamassa Sikla-konsernista. Yhtiön nimi vaihtuu Saagatalot Oy:ksi ja brändi uudistuu.

– Tarve irtautua Sikla-konsernista on kasvanut parin viime vuoden aikana, kun olemme huomanneet, että pientaloliiketoiminta ei hyödy ison konsernin palveluista. Pientaloliiketoiminnassa voittomarginaalit ovat melko pienet, siksi toiminnan täytyy olla kaikin puolin tehokasta ja kilpailukykyistä, kertoo Saagatalot Oy:n va. toimitusjohtaja, Janne Nieminen tiedotteessa.

Siklatalot, joka nyt siis on muuttunut Saagataloiksi, perustettiin vuonna 2007 Oulussa. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 27,8 miljoonaa euroa. Suoraan yhtiö työllistää yli 50 henkilöä.

Sikla-konsernin tilapuolen liiketoiminta on kasvanut vauhdilla, ja monia konsernia koskevia päätöksiä on tiedotteen mukaan tehty tilapuolen ehdoilla. Irtautumisen tavoitteena on, että pientaloliiketoimintaa pystytään paremmin kehittämään sen omilla ehdoilla – mahdollisimman ketterästi.

– Jatkossa Saagatalot tuottaa itse muun muassa tarvitsemansa hallinnon ja markkinoinnin palvelut. Näin niitä päästään kehittämään Saagataloille parhaalla mahdollisella tavalla.

– Kuluttajista aika iso osa varmasti mieltää Siklan nimenomaan pientalojen rakentajaksi, sillä siitä yhtiön tarina on alkanut. Siksi on haaste saada vietyä viestiä kuluttajille siitä, että pientalojen rakentaminen on siirtynyt erilleen Siklasta. Sitä työtä pitää tehdä pitkään, jopa useita vuosia, kertoo Saagatalojen markkinointipäällikkö Elisa Niemelä.

Omat haasteensa on tuonut tiukka aikataulu, jolla brändiuudistusta on lähdetty tekemään.

– Aloitimme prosessin tammikuussa, ja tiukka deadline asetettiin maaliskuun loppuun. Uudet kotisivut julkaistaan 1. huhtikuuta, Niemelä kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

29.3.
Tuhdissa humalassa ollut kuljettaja pakeni poliisia Rovaniemellä – takaa-ajo päättyi tieltä suistumiseen ja ilmalentoon
29.3.
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
29.3.
Metsä Groupin Kemin kartonkitehtaalla syttyi pieni palo sunnuntaina
29.3.
Kaikkien aikojen pisin pre season ei RoPS:n Tauriaista naurata – "Onneksi keskuskenttä on auki, siellä pelaajat ovat käyneet omatoimisesti pallottelemassa" Tilaajille
29.3.
Koronakaranteenissa on aikaa harrastaa seksiä – sairaanhoitajan rooliasu kiinnostaa, verkkokauppa yrittää tyydyttää kysyntää
29.3.
Poliisi käännytti yli 300 autoa Uudenmaan rajoilla – Työmatkaliikenne ruuhkauttaa tarkastuspisteet maanantaina
29.3.
Elämme virusten maailmassa ja kuljetamme niitä itse – emeritusprofessori: "Vuosikymmeniä on puhuttu tauti X:stä, joka tulee joskus ja voi tehdä pahaa jälkeä, mutta tämä ei ole sitä luokkaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Ylivoimaisesti vilkkaimman sijoituskeskustelun koronan aikana sai aikaan aloittaja, mielestä sairastuneiden ja heidän lä... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image