Talous

Sijoitusyhtiö Panostaja ja Minttu Räikkönen sijoittivat oululaiseen Gugguu-lastenvaatefirmaan, Räikkönen mukana malliston suunnittelussa

Minttu Räikkösen ja Gugguun yhteinen mallisto lanseerataan ensi viikolla. KUVA: SRDJAN SUKI / EPA
Talous 27.11.2018 23:44 | Päivitetty 27.11.2018 23:54
Anna Leinonen

Suomalainen sijoitusyhtiö Panostaja Oyj ja Minttu Räikkönen ovat ostaneet osan oululaisesta Gugguu-firmasta, joka suunnittelee ja valmistaa lastenvaatteita.

Panostaja omistaa nyt noin 43 prosenttia Gugguusta. Yrityksen perustajat Miia Riekki ja Anne Valli jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina muiden avainhenkilöiden lisäksi.

– Gugguu on menestynyt erinomaisesti Suomessa ja yritys on aloittanut kansainvälistymisen varovaisesti, mutta onnistuneesti. Yhtiö on tyypillinen esimerkki hienosta suomalaisesta yrittäjätarinasta, sanoo Panostajan sijoitusjohtaja Miikka Laine tiedotteessa.

Hänen mukaansa Panostajan tavoitteena on vauhdittaa Gugguun kasvua sekä auttaa yritystä asioissa, jotka liittyvät verkkokaupan kehittämiseen, kansainvälistymiseen ja brändäykseen.

Minttu Räikkönen kertoo tutustuneensa yritykseen omien lasten kautta.

– Kiinnostuin Gugguusta alun perin hankkiessani lapsillemme käytännöllisiä, laadukkaita ja hyvännäköisiä vaatteita ja asusteita, Räikkönen kommentoi.

Minttu Räikkönen on tehnyt jo usean vuoden ajan yhteistyötä Gugguun kanssa. Viime vuodesta saakka hän on osallistunut myös tuotesuunnitteluun.  Gugguu ja Minttu Räikkönen lanseeraavat yhteisen malliston joulukuun alussa. Omistuksen lisäksi Räikkönen toimii jatkossa Gugguun Brand Ambassadorina sekä osallistuu yhteistyövaatemallistojen suunnitteluun.

Toimitusjohtaja Miia Riekki on tyytyväinen Panostajan mukaan tulosta.

Anne Valli (vas.) ja Mia Riekki pyörittävät lastenvaatteita valmistavaa Gugguuta Oulussa, mutta se toimii verkossa maailmanlaajuisesti.

– Olemme iloisia saatuamme Panostajasta tunnetun ja luotettavan suomalaisen kumppanin, joka arvostaa yrittäjämäistä asennetta ja haluaa pidempiaikaista kumppanuutta. Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka jakaa ja ymmärtää Gugguun arvot ja toimintatavat.

Riekki uskoo, että Minttu Räikkösen kanssa yritys ottaa seuraavan ison askeleen kohti kansainvälistymistä.

Gugguu myy tuotteitaan pääosin oman verkkokauppansa kautta. Lisäksi erilaiset messut ja pop-up-tapahtumat ovat yritykselle tärkeitä myyntikanavia. Gugguulla on myös jälleenmyyjäverkostoa Suomessa ja ulkomailla. Yhtiö solmi keväällä 2018 maahantuontisopimuksen myös Kiinaan. Sen tuotteita on myyty yli 30 maahan.

Gugguun yrittäjille myönnettiin Vuoden nuori yrittäjä -palkinto marraskuussa.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vaatebisnes on hyvä bisnes länkkäreille. Kymmenen vuotiaat lapsi-orjat kauko-idässä tekevät työn ja kapitalistit käärivät hillot. Mutta onneksi maailmassa ei ole enää orjuuttamista.

Nämä vaatteet tosin valmistetaan firman sivujen mukaan euroopassa, tarkempaa maata ei löytynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin siis suomeksi sanottuna Kimi sijoitti, eikä Minttu. Mintullahan ei omaa rahaa ole ollut vuosiin kun ei mitään leipänsä eteen edes tee. Kunhan pyörii kaikenmaailman kikkerspiireissä ja elää luxus elämää Kimin rahoilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Ei ole "läheskään" negatiivinen asia M.Räikkösen mukana olo.. Sentäs hän, tietty Kimin tunnettavuuden takia avaa monia monia -ovia maailmalla Gugguun bisneksiä ajatellen. Harva pieni suomalainen yritys(ja vielä Oulusta) saa tälläisiä "tsäänssejä" ulkomaille suuntautuakseen. Hieno juttu kaikkinensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lomarahat on etukäteen otettu palkasta ja tarkoittaa että sillä maksetaan loma ajan vuokra ja vielä seuraavan kuukauden palkka koska seuraava koko palkka tulee viiveellä loman jälkeen tietysti . Ei nää ole tyhmiä juttuja nää lomarahat vaan suunniteltu miten pärjätään kuukaudesta toiseen . Samoin eläke ei ole mikään tyhjä raha vaan ostovoimaa ja maksuväline . Kateelliset voisi hoitaa kotimaansa asiat näin eikä täällä kadehtia ja vihata muilta !! Tehkää samoin ,ottakaa esimerkkiä niin ei tarvi piruilla. Kateudesta riehuvat ja leikkaavat kaikkea .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Räikkösen rouvan mukaantulo ole pelkästään markkinointitemppu. Vaatesuunnitteluun kolutuspohja lienee varsin olematon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin ne sijoittajat repii kaiken tuoton päältä. Kasvua yritykselle odotettavissa niin kauan kuin sijoittajat saavat tuottoa tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
39
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
29
Kuitukaapeli katkeaminen vaikeuttaa kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimi – vika saadaan korjattua ehkä maanantain aikana
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
19
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image