Talous

Sijoitusyhtiö Panostaja ja Minttu Räikkönen sijoittivat oululaiseen Gugguu-lastenvaatefirmaan, Räikkönen mukana malliston suunnittelussa

Minttu Räikkösen ja Gugguun yhteinen mallisto lanseerataan ensi viikolla. KUVA: SRDJAN SUKI / EPA
Talous 27.11.2018 23:44 | Päivitetty 27.11.2018 23:54
Anna Leinonen

Suomalainen sijoitusyhtiö Panostaja Oyj ja Minttu Räikkönen ovat ostaneet osan oululaisesta Gugguu-firmasta, joka suunnittelee ja valmistaa lastenvaatteita.

Panostaja omistaa nyt noin 43 prosenttia Gugguusta. Yrityksen perustajat Miia Riekki ja Anne Valli jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina muiden avainhenkilöiden lisäksi.

– Gugguu on menestynyt erinomaisesti Suomessa ja yritys on aloittanut kansainvälistymisen varovaisesti, mutta onnistuneesti. Yhtiö on tyypillinen esimerkki hienosta suomalaisesta yrittäjätarinasta, sanoo Panostajan sijoitusjohtaja Miikka Laine tiedotteessa.

Hänen mukaansa Panostajan tavoitteena on vauhdittaa Gugguun kasvua sekä auttaa yritystä asioissa, jotka liittyvät verkkokaupan kehittämiseen, kansainvälistymiseen ja brändäykseen.

Minttu Räikkönen kertoo tutustuneensa yritykseen omien lasten kautta.

– Kiinnostuin Gugguusta alun perin hankkiessani lapsillemme käytännöllisiä, laadukkaita ja hyvännäköisiä vaatteita ja asusteita, Räikkönen kommentoi.

Minttu Räikkönen on tehnyt jo usean vuoden ajan yhteistyötä Gugguun kanssa. Viime vuodesta saakka hän on osallistunut myös tuotesuunnitteluun.  Gugguu ja Minttu Räikkönen lanseeraavat yhteisen malliston joulukuun alussa. Omistuksen lisäksi Räikkönen toimii jatkossa Gugguun Brand Ambassadorina sekä osallistuu yhteistyövaatemallistojen suunnitteluun.

Toimitusjohtaja Miia Riekki on tyytyväinen Panostajan mukaan tulosta.

Anne Valli (vas.) ja Mia Riekki pyörittävät lastenvaatteita valmistavaa Gugguuta Oulussa, mutta se toimii verkossa maailmanlaajuisesti.

– Olemme iloisia saatuamme Panostajasta tunnetun ja luotettavan suomalaisen kumppanin, joka arvostaa yrittäjämäistä asennetta ja haluaa pidempiaikaista kumppanuutta. Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka jakaa ja ymmärtää Gugguun arvot ja toimintatavat.

Riekki uskoo, että Minttu Räikkösen kanssa yritys ottaa seuraavan ison askeleen kohti kansainvälistymistä.

Gugguu myy tuotteitaan pääosin oman verkkokauppansa kautta. Lisäksi erilaiset messut ja pop-up-tapahtumat ovat yritykselle tärkeitä myyntikanavia. Gugguulla on myös jälleenmyyjäverkostoa Suomessa ja ulkomailla. Yhtiö solmi keväällä 2018 maahantuontisopimuksen myös Kiinaan. Sen tuotteita on myyty yli 30 maahan.

Gugguun yrittäjille myönnettiin Vuoden nuori yrittäjä -palkinto marraskuussa.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vaatebisnes on hyvä bisnes länkkäreille. Kymmenen vuotiaat lapsi-orjat kauko-idässä tekevät työn ja kapitalistit käärivät hillot. Mutta onneksi maailmassa ei ole enää orjuuttamista.

Nämä vaatteet tosin valmistetaan firman sivujen mukaan euroopassa, tarkempaa maata ei löytynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin siis suomeksi sanottuna Kimi sijoitti, eikä Minttu. Mintullahan ei omaa rahaa ole ollut vuosiin kun ei mitään leipänsä eteen edes tee. Kunhan pyörii kaikenmaailman kikkerspiireissä ja elää luxus elämää Kimin rahoilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Ei ole "läheskään" negatiivinen asia M.Räikkösen mukana olo.. Sentäs hän, tietty Kimin tunnettavuuden takia avaa monia monia -ovia maailmalla Gugguun bisneksiä ajatellen. Harva pieni suomalainen yritys(ja vielä Oulusta) saa tälläisiä "tsäänssejä" ulkomaille suuntautuakseen. Hieno juttu kaikkinensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lomarahat on etukäteen otettu palkasta ja tarkoittaa että sillä maksetaan loma ajan vuokra ja vielä seuraavan kuukauden palkka koska seuraava koko palkka tulee viiveellä loman jälkeen tietysti . Ei nää ole tyhmiä juttuja nää lomarahat vaan suunniteltu miten pärjätään kuukaudesta toiseen . Samoin eläke ei ole mikään tyhjä raha vaan ostovoimaa ja maksuväline . Kateelliset voisi hoitaa kotimaansa asiat näin eikä täällä kadehtia ja vihata muilta !! Tehkää samoin ,ottakaa esimerkkiä niin ei tarvi piruilla. Kateudesta riehuvat ja leikkaavat kaikkea .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Räikkösen rouvan mukaantulo ole pelkästään markkinointitemppu. Vaatesuunnitteluun kolutuspohja lienee varsin olematon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin ne sijoittajat repii kaiken tuoton päältä. Kasvua yritykselle odotettavissa niin kauan kuin sijoittajat saavat tuottoa tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
80
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
71
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
46
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
24
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image