Talous

Selvitysmies: Talvivaaran sa­nee­rausoh­jel­ma on saamassa velkojien tuen

Talvivaarasta kuuluva ujellus on häirinnyt kaivosalueen naapureita. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 6.5.2015 14:46 | Päivitetty 6.5.2015 15:27
STT

Talvivaaran saneerausohjelmaehdotus on saamassa vahvan tuen velkojien äänestyksessä, kertoo selvitysmies Pekka Jaatinen.

Huhtikuun puolivälissä alkanut äänestysaika päättyy keskiviikkona keskiyöllä.

Jaatisen mukaan velkojat jättävät usein saneerausohjelmaäänestyksissä äänestämättä, mutta nyt he ovat äänestäneet selvästi tavanomaista aktiivisemmin.

- Alustava käsitys on, että ehdotus on saamassa merkittävän velkojien tuen. Erityisesti kansainväliset toimijat ovat tukeneet ehdotusta, Jaatinen sanoi STT:lle.

Saneerausohjelmaehdotuksen hyväksyminen edellyttää, että tarvittava määrä velkojia tukee sitä. Ilman puoltavia ääniä saneerausohjelmaa ei voida vahvistaa, mikä todennäköisesti johtaisi yhtiön konkurssiin.

Jaatisen mukaan Talvivaara tiedottaa äänestyksen tuloksesta tarkemmin torstaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On selvää, että velkojat odottavat kuinka paljon valtio on valmis tuhlaamaan verorahaa tuohon Kainuun Samppon. Silloin saattaa joku euro päätyä heidänkin pussiin, toinen vaihtoehto on nolla euroa. Mutta mehän maksamme ilolla, jotta saadaan Oulujoen vesi suolaiseksi kuin Punainenmeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä käy sitten siten, että veronmaksajat takaavat velkojien saatavat. Sinne menee vielä miljardi jos sitä rataa jatketaan. Suurimman arvon niistä vehkeistä saa romukauppiaalta eikä tuotannosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisin, että velkojilla on ennakkotietoa punamullan aikeista tukea tätä työmiehen paratiisia ja Kainuun korpimaiden pelastajaa niin jotta tuntuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nämä täydet tukemiset näyttää olevan yhden kokoomus ministerin touhuja tämä putki ym hommat on voideltu hyvin vappaavuori kun lykää valtion rahoja koijareille 800miljoonan vuosi vauhdilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehottomasti valtio täys omistajaksi. Sitten vaan kunnon tavaran myyntiä ulkomaille ja rahat suomen kansalle. Valtion pitäis omistaa kaikki yritykset 100 prosenttisesti jotka tekee ulkomaan kauppaa niin saatais rahaa suomeen. Nyt valtio omistaa pikku osan eli sen tukipaketin osan ja muu poppoo vetää voitot itellensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Nyt kun vesienhallinta saadaan kuntoon ja prosessi toimimaan, niin kaivostoiminta vain käyntiin sekä kunnostus kahdelle toimimattomalle kentälle. Sitten vasta myyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion pitäisi nyt iskeä 1000 miljoonaa euroa talvivaaraan ja laittaa tuotanto käyntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kenenkään velkojan kannattaisi päästää kohde konkurssiin ja näin jäädä kokonaan puille paljaille? Kertokaa kun en tiedä. Maalaisjärjellä ajateltuna..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvähän se on että velkojat ottavat ilolla vastaan meidän lahjoittamat veroeurot - ja niin paljon kuin vain annamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No paljonko sinne ollaan lahjoittamassa tässä saneerausohjelmassa?
Voisiko mitenkään olla niin ettei "juupa" edes tiedä mitä yrityssaneeraus tarkoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio on sijoittanut miljoonia miljoonien perään ja nyt ylläpitänyt koko touhua ettei homma leviä käsiin. Sitten sen jälkeen yrityssaneerauksessa firma menee ulkomaalaisiin käsiin puoli-ilmaiseksi niin voidaan sanoa että lahjoitettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin. Saneerauksessa leikataan velkapääomaa sen takia että velkojat saavat edes vähän kaiken sijasta. Yleisessä saneerauksessa yrityksen velkoja leikataan 70-80% eli n.20% alkuperäisestä velasta jää maksettavaksi. Sen kun velkojat hyväksyvät niin firman kuin firman talous helpottuu merkittävästi, Talvivaaran tapauksessa satoja miljoonia. Ja näin on jälleen taiottu taikaseinästä monta sataa miljoonaa rahaa! Näin se yritysmaailma vain pyörii. Suomalaiset hyötyy saneeraukseen pääsemisestä ihan hemmetinmoisen määrän, sanokaa mitä sanotte!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typeryyttähän on jatkaa firman pyörittämistä vuodesta toiseen tappiolla... ja veronmaksajien rahoilla vieläpä ...
Ei muuta kuin maisemointi käyntiin ja tehdään siitä politikoille ja muille ahneille käärmeille leirintäalue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteiskunta on saanut Talvivaarasta enemmän verotuloja kuin mitä on sijoituksia menettänyt. Jos kaivostoiminta jatkuu, vaikka ilmaiseksi ulkomaalaisiin käsiin annettuna, verotulotkin jatkuvat. Lystin on tähän mennessä maksaneet yksityiset sijoittajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image