Talous

Saksan korkein oikeus päätti sallia net­ti­mai­nos­ten esto-ohjelmat

Talous 19.4.2018 21:36
STT

Saksan korkein oikeus on päättänyt, että nettimainosten esto-ohjelmat ovat laillisia. Mainoksia blokkaavien esto-ohjelmien salliminen muodostaa uhan verkossa toimivien medioiden taloudelle.

Oikeusjutun esto-ohjelmia vastaan nosti mediajätti Axel Springer, joka julkaisee levikiltään Saksan suurinta lehteä Bildiä sekä kymmeniä verkkoportaaleja.

Vastaajana oli Adblock Plus -esto-ohjelmaa myyvä yhtiö Eyeo. Avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ohjelmaa on ladattu satoja miljoonia kertoja 10 vuoden aikana. Eyeo jakaa mainokset sallitulle valkoiselle ja kielletylle mustalle listalle sen mukaan, kuinka tungettelevia ne ovat.

Korkeimman oikeuden mukaan ohjelmisto ei loukkaa kilpailulakeja, eikä se suuntaudu suoraan Axel Springerin mainontaa vastaan.

Oikeuskäsittely alkoi yli kolme vuotta sitten.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Olen Linuxin käyttäjä, ja olen juuri katselemassa sopivaa mainosplokkaajaa, kun linux ei enää ole ollut marginaalissa vuosikausiin. Linux versioineen on nykyään erittäin suosittu ja käyttäjäystävällinen OS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on tuo Adblock Plus ohjelma ja olen "enemmän" kuin tyytyväinen ja tulen pitämään sen voimassa aina ja kaikilla tietokoneillani ja älypuhelimillani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman olen yllättynyt tästä. Sosialistisesta Saksasta ja globalistien EU:sta harvemmin enää tulee mitään hyviä uutisia, mutta tämä siis yllätti. Itse olen käyttänyt Adblock Plussaa kymmenkunta vuotta eli tässä on nyt hurahtanut vuosikymmen ilman mainoksia. Kun siihen lisätään että minulla ei ole ollut tv:tä 11 vuoteen, niin siitä voi jokainen miettiä kuinka vähän mainoksia ylipäätään missään näen. Arviolta viisi vuotta sitten näin sattumalta pätkän tv:tä ja siellä oli jokin MTV homma ja se tuntui kyllä niin kaukaiselta ja muinaiselta systeemiltä mainoksineen ja valeuutisineen. Paluuta ei enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
30
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
10
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image