Talous

Sak­sa­lais­leh­ti: Suomi kär­ki­mak­sa­jien joukossa Kreikka-tuessa

KUVA: George Panagakis / ZUMA Wire
Talous 14.7.2015 2:57 | Päivitetty 14.7.2015 6:10
STT, Kaleva

Suomen osuus Kreikan velkariskistä on euromaista suhteellisesti ottaen viidenneksi suurin, jos Kreikka saa kolmannen tukipaketin. Näin arvioi laskelmassaan saksalainen viikkolehti Focus.

Kreikan uusi tukipaketti nostaisi riskiä liki tuhanteen euroon kutakin suomalaista kohti. Summaan on laskettu mukaan kaikki Kreikalle aiemmin myönnetyt tuet sekä mahdollinen kolmas 86 miljardin euron tukipaketti.

Eniten Kreikka-tuki näyttäisi käyvän luxemburgilaisten kukkarolle. Suhteellisesti vähiten verovaroja olisi antamassa Liettua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Ei voi saksalainen viikkolehti Focus olla oikeassa! Täyttä puppua, että Suomi olisi kärkimaksajien joukossa. Meille on täällä vuosia kerrottu, kuinka Urpilaisen neuvottelemat kreikkatakuudet tuovat Suomeen jatkuvasti rahaa ikkunoista ja ovista. En muista nimimerkkiä, joka tämän on monesti todistanut, mutta jos joku tietää, kertokoon. Käsketään sitten tämmöisten viikkolehtien kääntyä puheena olevan nimimerkin puoleen, jotta oikea asiaintila selviää. Ei meihin sentään kaikki saksalaispropaganda uppoa. Fordit muutenkaan niin kummoisia autoja ole, miten sitten Focus…

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista nähdä, että jos Suomi hyväksyy tämän kolmannen tukipaketin, niin miten Suomen hallitus esittää sen kansalle, että kaikki meneekin hallitusohjelman mukaisesti, ettei Suomen vastuut kasva Kreikan tukipakettien osalta!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini varmaan uskoo nyt niin kuin se entinen kokoomus politikko, että me rikastutaan sillä kun jaamme rahaa ulkomaille. Niin se on ääni muuttunut kellossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesekielin persuviha lähentelee vainoharhaisuutta!Kannattais varmaan hankkia ns. elämä.Ja mitä poliittisiin töppäilyihin tulee niin kepu johtaa sitä tilastoa ylivoimaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesekielin pilkka voi vielä kilahtaa omaan nilkkaan jos joudutaan järjestämään uudet vaalit kreikka-asioiden tiimoilta.Arvaas kuka sitten istuu pääministerin pallille!Ei ainakaan Sipilä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyypi sanoo et Suomenherrat ovat suurimpia idiootteja mitä maapallo pällänsä kantaa.Omia kansalaisia kyykytetään oikein urakalla sitten kreikan sutkeille jaetaan rahhaa roppa kaupalla ei v...u ole mitään jären pöläystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Suomi oli liittymässä EU:n Kokoomuksen Heinonen sanoi,että minkä markkoina maksaa eurooppaan,sen EUROINA saa takaisin!!!!Niin näköjään saa..ja lisästen kans´.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomen osuus Kreikan velkariskistä on euromaista suhteellisesti ottaen viidenneksi suurin, jos Kreikka saa kolmannen tukipaketin".
Hyvää kannatti odottaa eli Soinia ja persuja miljardien lapiointiin kreikkalaisille.
Muut eli kokoomus ja keskusta on jo lapioinut osuutensa ja nyt on Soinin ja persujen vuoro.
Jess, jess !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti se ei riitä, koska monet eivät maksa. Joudut maksamaan toistenkin osuuden, ellei Suomi irtoa eurosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikähän valtiokonttorista saa tilinumeron. Sitten voitkin maksaa sen ensimmäisen, toisen, kolmannen, neljännen tai sadannenkin kerran, koska Stubbin kirstu on pohjaton ja aina nälkäinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäis olla tämmöisissä tapauksissa laki,joka pakoittaisi nämä herra ja rouva ministerit lukemaan nämä ihmisten kommentit,että tietäisivät aikuisten oikeesti mitä tässä maassa kansalaiset ajattelee ja miten tullaan toimeen normaalipalkalla,kun ei nautita ministerin palkkaa.Tämä on joillekin hyvinvointivaltio,mutta ei suurimmalle osalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaiset herätkää.! Suomeen nyt yleislakko.! Poliitikot kyykkyyn.! Suomen kansalle päätösvalta.! Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh huh, sun humorissasi karmivaa sarkasmia ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tilanne näyttää vieläkin pahemmalta kun otetaan huomioon mihin rahat lopulta päätyvät. Saksa taitaa olla saamapuolella, koska iso osa uudesta lainasta menee entisten maksamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Lipponen halusi Suomen Euroopan eturintamaan näissä maksuasioissakin, vaikka maksukyky on aivan eri sarjassa kuin Saksalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan käsittämätöntä se on, että Suomen veronmaksajilla maksatetaan eteläeuroopan velkoja. Kyllä tähän ois loppu saatava konstilla millä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hyvin on onnistuttu sumuttamaan suomalaisia Kreikan rahoittamisella. Rahat eivät suinkaan jää Kreikkaan vaan menevät saksalaisten ja ranskalaisten pankkien pelastamiseen. Nämä vekkulit kun ovat lainanneet Kreikkalaisille ne rahat joita he eivät nyt pysty maksamaan takaisin. Näin estetään pankkikriisi Saksassa ja Ranskassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

15:48
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona
15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
40
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
15
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

199 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image