Talous

Sak­sa­lais­leh­ti: Suomi kär­ki­mak­sa­jien joukossa Kreikka-tuessa

KUVA: George Panagakis / ZUMA Wire
Talous 14.7.2015 2:57 | Päivitetty 14.7.2015 6:10
STT, Kaleva

Suomen osuus Kreikan velkariskistä on euromaista suhteellisesti ottaen viidenneksi suurin, jos Kreikka saa kolmannen tukipaketin. Näin arvioi laskelmassaan saksalainen viikkolehti Focus.

Kreikan uusi tukipaketti nostaisi riskiä liki tuhanteen euroon kutakin suomalaista kohti. Summaan on laskettu mukaan kaikki Kreikalle aiemmin myönnetyt tuet sekä mahdollinen kolmas 86 miljardin euron tukipaketti.

Eniten Kreikka-tuki näyttäisi käyvän luxemburgilaisten kukkarolle. Suhteellisesti vähiten verovaroja olisi antamassa Liettua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Ei voi saksalainen viikkolehti Focus olla oikeassa! Täyttä puppua, että Suomi olisi kärkimaksajien joukossa. Meille on täällä vuosia kerrottu, kuinka Urpilaisen neuvottelemat kreikkatakuudet tuovat Suomeen jatkuvasti rahaa ikkunoista ja ovista. En muista nimimerkkiä, joka tämän on monesti todistanut, mutta jos joku tietää, kertokoon. Käsketään sitten tämmöisten viikkolehtien kääntyä puheena olevan nimimerkin puoleen, jotta oikea asiaintila selviää. Ei meihin sentään kaikki saksalaispropaganda uppoa. Fordit muutenkaan niin kummoisia autoja ole, miten sitten Focus…

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista nähdä, että jos Suomi hyväksyy tämän kolmannen tukipaketin, niin miten Suomen hallitus esittää sen kansalle, että kaikki meneekin hallitusohjelman mukaisesti, ettei Suomen vastuut kasva Kreikan tukipakettien osalta!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini varmaan uskoo nyt niin kuin se entinen kokoomus politikko, että me rikastutaan sillä kun jaamme rahaa ulkomaille. Niin se on ääni muuttunut kellossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesekielin persuviha lähentelee vainoharhaisuutta!Kannattais varmaan hankkia ns. elämä.Ja mitä poliittisiin töppäilyihin tulee niin kepu johtaa sitä tilastoa ylivoimaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesekielin pilkka voi vielä kilahtaa omaan nilkkaan jos joudutaan järjestämään uudet vaalit kreikka-asioiden tiimoilta.Arvaas kuka sitten istuu pääministerin pallille!Ei ainakaan Sipilä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyypi sanoo et Suomenherrat ovat suurimpia idiootteja mitä maapallo pällänsä kantaa.Omia kansalaisia kyykytetään oikein urakalla sitten kreikan sutkeille jaetaan rahhaa roppa kaupalla ei v...u ole mitään jären pöläystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Suomi oli liittymässä EU:n Kokoomuksen Heinonen sanoi,että minkä markkoina maksaa eurooppaan,sen EUROINA saa takaisin!!!!Niin näköjään saa..ja lisästen kans´.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomen osuus Kreikan velkariskistä on euromaista suhteellisesti ottaen viidenneksi suurin, jos Kreikka saa kolmannen tukipaketin".
Hyvää kannatti odottaa eli Soinia ja persuja miljardien lapiointiin kreikkalaisille.
Muut eli kokoomus ja keskusta on jo lapioinut osuutensa ja nyt on Soinin ja persujen vuoro.
Jess, jess !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti se ei riitä, koska monet eivät maksa. Joudut maksamaan toistenkin osuuden, ellei Suomi irtoa eurosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikähän valtiokonttorista saa tilinumeron. Sitten voitkin maksaa sen ensimmäisen, toisen, kolmannen, neljännen tai sadannenkin kerran, koska Stubbin kirstu on pohjaton ja aina nälkäinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäis olla tämmöisissä tapauksissa laki,joka pakoittaisi nämä herra ja rouva ministerit lukemaan nämä ihmisten kommentit,että tietäisivät aikuisten oikeesti mitä tässä maassa kansalaiset ajattelee ja miten tullaan toimeen normaalipalkalla,kun ei nautita ministerin palkkaa.Tämä on joillekin hyvinvointivaltio,mutta ei suurimmalle osalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaiset herätkää.! Suomeen nyt yleislakko.! Poliitikot kyykkyyn.! Suomen kansalle päätösvalta.! Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh huh, sun humorissasi karmivaa sarkasmia ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tilanne näyttää vieläkin pahemmalta kun otetaan huomioon mihin rahat lopulta päätyvät. Saksa taitaa olla saamapuolella, koska iso osa uudesta lainasta menee entisten maksamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Lipponen halusi Suomen Euroopan eturintamaan näissä maksuasioissakin, vaikka maksukyky on aivan eri sarjassa kuin Saksalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan käsittämätöntä se on, että Suomen veronmaksajilla maksatetaan eteläeuroopan velkoja. Kyllä tähän ois loppu saatava konstilla millä hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hyvin on onnistuttu sumuttamaan suomalaisia Kreikan rahoittamisella. Rahat eivät suinkaan jää Kreikkaan vaan menevät saksalaisten ja ranskalaisten pankkien pelastamiseen. Nämä vekkulit kun ovat lainanneet Kreikkalaisille ne rahat joita he eivät nyt pysty maksamaan takaisin. Näin estetään pankkikriisi Saksassa ja Ranskassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

15:55
Latitude 66 Cobalt aloittaa laajat geologiset taustatutkimukset – alkuvuonna tutkimuksia tehdään Kuusamon Käylässä ja Posion Maaninkavaaralla
15:53
Oululainen mies iski salaattibaarissa Tikkurilassa – mieheltä löytyi myös iso keittiöveitsi
15:44
Tokmanni vetää takaisin Kotikulta-valosarjoja – muuntajissa saattaa olla viallinen muuntajan kotelo, laitteissa sähköiskun vaara
15:18
Poliisi hankki panssaroituja autoja – Uusi luotisuojattu "Hevi" painaa 5,4 tonnia, ja sellaisia tulee pian joka puolelle Suomea
14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
50
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
45
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
37
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
24
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
23
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image