Talous

Ruskossa koekäytetään uutta bio­kaa­sua­se­maa

Oulun Jätehuollon toimitusjohtaja Markku Illikainen oli tyytyväinen, kun pääsi tankkaamaan Oulussa kaasua autoonsa ensimmäistä kertaa. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Talous 21.8.2017 6:10 | Päivitetty 21.8.2017 6:12
Pasi Klemettilä

Syyskuun alussa voi Oulussa alkaa tankata biokaasua henkilöautoihin Oulun Jätehuollon asemalla Ruskossa. Asema ei ole vielä avoinna asiakkaille.

Nyt on alkanut aseman koekäyttö siten, että henkilökunnan omia autoja tankataan asemalla. Samalla tehdään säätöjä laitteisiin.

– Elokuun aikana käytetään omia autoja biokaasulla ja testataan, että kaikki toimii hyvin. Syyskuun alussa jakeluasema avataan yleiseen käyttöön, kertoo Oulun Jätehuollon kehittämispäällikkö Jari Kangasniemi.

Oulun Jätehuollon tavoitteena on korvata biokaasulla noin 0,5 miljoonaa litraa bensiinin käyttöä vuodessa. Se vastaa noin 300–500 henkilöauton kuluttaman bensiinin määrää.

Lue lisää 21.08.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Käykö tämä siis kaikiin bensiinikäyttöisiin autoihin? Voisin siis tankata tuota omaan autoon sen sijaan että tankkaan 95:sta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei, kaasua voi tankata vain siihen käyttöön tehtyihin autoihin. Eli ne ovat yleensä kaksitoimisia bifuel/dualfuel autoja , joilla voi ajaa sekä maa- että biokaasun lisäksi myös bensiinillä tai dieselillä. Tällaisia autoja löytyy useiden autonvalmistajien valikoimasta, mutta toistaiseksi varsinkin käytettyjä kaasuautoja on Suomessa myynnissä verrattain vähän. Käytettyjä kaasuautoja tuodaan Suomeen tällä hetkellä lähinnä Ruotsista. Mikäli kaasuauton hankinta kiinnostaa ota yhteyttä johonkin maahantuojaan, kuten bioautotuonti.fi.
Autot ovat bensiini- ja dieselautojen kanssa samanhintaisia, mutta niillä ajaminen on paljon edullisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös myös tavallinen bensiiniauto ole aika helppo muuttaa myös biokaasulla toimivaksi,ei ole edes kovin kallis homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juna meni jo. Biokaasuasemia olisi tarvittu 10 vuotta sitten, jolloin myös biokaasuautoja alkoi olla tarjolla. Nyt muodissa on sähköautot, kaikki polttamiseen liittyvä on tulossa kielletyksi. Paitsi sähkövoimaloissa, siellä polttaminen on saasteista vapaata. Eikun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutussa kerrotaan vaan, että syyskuussa avataan. Onko tankkaus samaan tapaan kiinteällä kuukausi maksulla 65 eurolla kuukaudessa kuten etelässä löytyy tankkaus pisteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei, tällä hetkellä ainoastaan Gasum tarjoaa kiinteää kuukausihintaista tankkausta. Eli nämä ns yksityiset asemat laskuttavat polttoaineesta aivan kuten muutkin tankkausasemat, eli maksu suoritetaan maksukortilla.
Gasumin kampanjahinta on tällä hetkellä 89,-/kk biokaasusta. Eiköhän Ouluun kohta tule myös Gasumin asema, mikäli huhut pitävät paikkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuohan ei ole omia ajoja. Nuo ovat testaus ja työhön kuluvia ajoja elikkä ne voi laittaa veroituksessa vähennykseen. Muutenkin onhan tuo testaus omasta ajasta pois kun pitää käydä tankkaamassa ja testata useasti laitteiden toiminta varmuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajetaanko omia ajoja? Onko etu ilmoitettu verottajalle? Tai siis aiotteko ilmoittaa edun verottajalle ja miksi ette?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etua ei synny, jos polttoaineesta maksetaan markkinahintaa. Jos yksityisautonsa altistaa hyödylliseen kustannuksia säästävään kokeiluun riskeineen, niin eipä tuo haittaa vaikka saisikin vähän muka etua. Ei värähdä meikäläisen kateus- eikä ilkeysviisari siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs jos on kyseessä yhtiön oma auto tai työsuhdeauto, niin mitä etua siinä tapauksessa olet verottamassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image