Talous

Runneltu Salo sai jälleen uuden iskun

Talous 8.7.2015 20:51
STT

Microsoftin keskiviikkona julkistamat irtisanomissuunnitelmat ovat Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon mukaan ”erittäin dramaattisia”.

– Kyllä tämä kova pala oli. Erityisesti, kun irtisanomiset kohdistuvat pääosin Saloon ja historia loppui, Rantakokko totesi STT:lle.

– Nyt pitää mennä tassuilleen ja rakentaa kohti tulevaa.

Kaupunginjohtaja muistuttaa, että vasta kolme vuotta sitten kaupunkiin kohdistui ”yksi teollisuushistorian pahimmista takaiskuista”.

– Tällä uudella iskulla on valtavat vaikutukset koko yhteisöllemme. Erityisesti tämä on inhimillinen tragedia jokaiselle työpaikkansa menettävälle ja heidän läheisilleen, Rantakokko sanoi tiedotteessa.

Rantakokko toteaa Salon olleen jo vuodesta 2008 lähtien teollisen rakennemuutoksen paikkakunta.

– Työttömyyslukumme ja työttömyyskustannuksemme ovat korkeat jo ilman tätä uutista.

Kaupunginjohtajan mukaan alueen selviäminen kiinni jo testatusta toimintamallista, johon tarvitaan myös valtion tukea. Mallissa on kolme pääpolkua: koulutus ja siitä työllistyminen, yrittäjyys sekä uudelleen työllistyminen suoraan uuteen yritykseen.

Salon kaupunki pitää välttämättömänä, että äkillisen rakennemuutoksen statuksen voimassaoloa jatketaan vähintään kolme vuotta.

– Microsoftin työtiimeistä pitäisi rakentaa muutaman kymmenen ihmisen paketteja, joita markkinoitaisiin yrityksille. Maailmalta on löydettävä yrityksiä, joille on tälle erityisosaamiselle käyttöä, Rantakokko sanoi STT:lle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kaupunginjohtaja on ihan oikeassa siinä että maailmalta pitää löytää tälle erityisosaamiselle käyttöä. Harmi vain että ainoa organisaatio (Finpro) joka tällaista hakutyötä osasi kansainvälisesti tehdä tuhottiin Työ ja Elineinoministeriön viisaan päätöksen pohjalta toimintakyvyttömäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
47
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image