Talous

Rotuaari alkaa hiljalleen virkistyä – lähes puolet tyhjistä tiloista saatiin vuokrattua viime vuonna

Kirkkokatu 16:sta Marimekko on siirtynyt kauppakeksus Valkeaan. Tiernaristissä Rotuaarin ja Saaristonkadun kulmauksessa on tilaa 148 neliömetriä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 5.5.2018 11:06
Kari Sankala

Rotuaari liiketiloista on Oulussa riittänyt puhetta vähintäänkin siitä lähtien, kun Stockmann lopetti kaupungin keskustasta.

Tällä hetkellä puhe kääntyy Rotuaarin Kirkkokadun Saaristonkadun puoleisessa päässä olleeseen Marimekkoon ja Pakkahuoneenkadun puoleisessa päässä olleeseen Merimaariaan. Molempien liiketilat ovat Rotuaarin vastakkaisissa päissä tyhjillään.

Uusin Merimaaria Oy:n liike löytyy Leijona-talosta Tuirasta. Muut ovat Zeppelinissä ja Kaakkurissa.

Marimekko on siirtynyt kauppakeskus Valkeaan, joten se ei ole seurannut Stockmannin esimerkkiä ja luopunut kokonaan Oulusta. Marimekolla on myös Outlet-myymälä Ideaparkissa.

Catella Property Oy:n tuoreimmassa arvioinnissa yhtiön Oulun myyntipäällikkö Pekka Laurila-Harju näkee Oulun ydinkeskustan tilanteen kohentuneen sitten Stockmannin lopettamisen.

Catella ilmoittaa olevansa Suomen suurin toimitilojen välittäjä.

Tammikuun 2017 lopussa Oulun ydinkeskustassa oli liiketiloja vapaana yli 31 000 neliömetriä. Vajaa käyttöaste oli 13 prosentissa keskustan liiketiloista.

Kysynnän kasvusta johtuen viime joulukuussa vapaana oli enää 16 500 neliömetriä vajaakäyttöasteen ollessa 7. Näin lähes puolet Oulun ydinkeskustan tyhjistä tiloista saatiin viime vuonna vuokrattua.

Catellan katsauksessa arvioidaan liiketilojen kysynnän jatkuneen alkuvuonna 2018, sillä useat kansainväliset ja kotimaiset ketjut etsivät liikepaikkoja Oulun ydinkeskustasta.

– Kauppurienkatu on alkanut jo täyttyä. Vain pari pientä liiketilaa on vapaana. Kauppurienkatu on Oulun valtaväylä torille ja se näkyy, Laurila-Harju sanoo.

– Muuallakin keskustassa, esimerkiksi entisessä Anttilassa, tilat on saatu uuteen käyttöön kellarivarastoa lukuun ottamatta.

Lue lisää 05.05.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Tyhjää on myös välillä Lontoossa ja Thaimaassa. Siellähän Sryhmän herrat on laukannu tutustumassa kohteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän on pöhinää Zeppeliinissä ja Idea Parkissa ku Oulun keskustassa. Toisaalta jos juoppoja ja nistejä laskee johtaa Valkea kisaa ylivoimaisesti🥇

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrityksiltä pitäs poistaa veronmaksajien sponsoroimat Starttirahat, niin liikkeet laskettas yhden käden sormilla. Itse ostan kaiken mahdolliisen edullisestuti ulkomailta. Kiitos halltuksen toimien ostovoimaaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkean aula ja Isokatu siitä etelään päin on todella synkkä paikka. Jo aamusta puliukot ja muut joutilaat kokoontuvat siihen nahistelemaan ja örisemään. Valkean kaupoissa ei tee mieli käydä. Todellinen häpeäpaikka vaikka pitäisi olla Oulun paraatipaikka. Ja kukaan ei voi mitään, tiedetäänhän se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikseivät kauppahallin kauppiaat muuta remontin tieltä vaikka stokkan tyhjiin kerroksiin? Noita bonuskaupan lonkeroita on jo ihan tarpeeksi rotuaarin ympärillä, vaihtelua kaivataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Feissarit pilaa Rotuaarin viihtyisyyden. Bongasin yhden tällaisen hihasta repijän Valkeaan ulko-oven edessä, siellä kahvila Makian puoleisella oven suulla. Pysäyttelee Valkeassa asioivia ihmisiä. Näitä löytyy nykyään myös Raksilan markettien oven edestä kerjuulla. En tykkää sitten yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänä vuonna näyttäisi tilat jo olevan lähes täynnä ja lisäksihän sinne on tullut Valkeen kauppakeskus 60 uutta liikettä, joten liikemäärät on jopa kasvaneet kaikkien aikojen ennätykseen!!
Onneksi virastot ja pankit on keskittyneet ydinkeskustaan ja uusia pankkeja saatu.
Ravintolatarjonta on huippuhyvä ja uutuutena kuntosalit löytyy hyvien liikenneyhteyksien päässä joukkoliikenteessä.
Kivisydän on poistanut lopullisesti pysäköinti ongelmat jonka takia sinne ennen ei kannattanut mennä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen ihmiset tuli keskustaan asioille virastoihin ja pankkeihin, samalla reissulla käytiin liikkeissä ostoksilla. Virastot ja pankit on sulkeneet ovensa ja ovat netissä, kaupungille ei ole enää mitään asiaa, korkeintaan joskus ravintolaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä ole virkistynyt jos minulta kysytään. Keskustasta ei edelleenkään löydä mitään ostettavaa. Samoja liikkeitä joka kulmalla.
Kaiken huippuna kuntosali keskellä parhainta sijaintia. Sinne turistitkin haluavat hikoilemaan matkamuisto ostojen sijaan....hieno älynväläys kerrassaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse varaan matkakohteen hotellin sen mukaan, että löytyy kuntosali ja hyvät ruokapaikat läheltä. Ei nappaa shoppailu ja juopottelu. Meitä samallalailla ajattelevia on aika paljon, olen huomannut,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valittajat voivat pysyä peltilehmillään jatkossakin poissa keskustasta ja ajella muovisiin peltomarketteihin. Keskustan kehitysstrategia on ollut oikea Rotuaarin laajennuksineen, kallioparkkeineen ja uusine asuinkerrostaloineen. Onneksi sen ymmärtävät ovat nuorta sukupolvea ja pahimmat valittajat keski-ikäisinä jäävät vähemmistöön

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä yksi joka ei tykkää keskustasta enää ollenkaan. Enkä ole keski-ikäinen. 26-vuotias nainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei se niin kaupunki pyöri, että kansalliset tai kansainväliset ketjut ottaa vallan......pitäisi olla paikallisiakin kivijalkakauppoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtään kivijalkamyymälää ei ole lopettanut, tai jos joku niin ihan iän ja muiden syiden vuoksi. Tervetuloa Oulussa käymään, liikkeet on nyt täynnä ja lisää vuodenvaihteen jälkeen tullut ennätyksellisen paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

94
Talliosakkeiden kauppa käy kiivaana Oulussa, ostajat teettävät tiloihin parvia, vessoja ja toimistotilaa – "Kaikki menee jo ennakkomarkkinoinnissa"
79
Puolustusvoimat järjesti kunnon show'n Heinäpäässä – todentuntuinen tykkituli paukkui ja jytisi, katso kuvat
52
Aika on ajanut tillilihasta ohi, rössypotusta kiistellään ja puuro on kestosuosikki – maksutonta kouluruokaa on syytä juhlia, mutta Oulussa sitä päätyy satoja kiloja päivässä biojätteeksi
23
Sisäministeri Mykkänen ei lämpene sinisten idealle poliisiopiskelijoiden tukemisesta - käyttäisi rahat lähiöpoliiseihin
22
Linnanmaan Baanan ensimmäinen vaihe avattiin liikenteelle
20
Kommentti: Urheilijan epäonnistuminen on systeemin vika
18
Nettiopas avuksi sorsastajalle: jätä nämä yksitoista vesilintua rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Oletpa melkoinen sanaseppo,johan kirjoittamisellakin voisit tienata :) Minä niin samaistun sinuun,en päivääkään ole kaiv... Lue lisää...
ahvenkahven

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image