Talous

Reino- ja Aino -tossujen kokoaminen jatkuu Italiassa – valmistus puolet halvempaa kuin Suomessa

Liiketoimintajohtaja Tuire Erkkilä on onnellinen Raino ja Aino -tossujen tarinan jatkosta.
Talous 5.11.2019 9:28
Kirsi Turkki

Suomessa vuonna 1932 suunniteltujen Reino ja Aino -kotikenkien tarina jatkuu. Finlayson osti keväällä konkurssiin menneiden tossujen liiketoiminnan ja on nyt päättänyt jatkaa kotikenkien kokoamista Pohjois-Italiassa.

Finlaysonin luovan johtajan Jukka Kurttilan mukaan klassikkotossuille etsittiin kumppania Suomesta ja ulkomailta. Kumppani löytyi lopulta Pohjois-Italiasta. Tossut kokoaa jatkossa perheyritys Calzaturificio Emanuela.

Kurttilan mukaan italialaisyritys valikoitui tossujen kokoamispaikaksi siksi, että tossujen valmistus on Italiassa puolet halvempaa kuin Suomessa. Valmistuksen Italiassa tekee halvemmaksi ennen kaikkea se, että tehdas ei keskity vain yhden tuotteen ympärille, vaan tuotanto on laajaa. Italialaisyritys on valmistanut kotikenkiä 50 vuoden ajan

Reino ja Aino -tossuja valmistanut PK Kappi Oy meni konkurssiin Pohjois-Karjalassa Lieksassa viime maaliskuussa ja kodintekstiilivalmistaja Finlayson ja sen omistajat ostivat Reino- ja Aino-tossut. Kurttilan mukaan yhtiö lähti pelastamaan kansallisaarretta.

Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila sanoo, että yhtiö lähti pelastamaan kansallisaarretta.

Reino ja Aino -brändin toinen aiempi omistaja Tuire Erkkilä luotsaa tossuja liiketoimintajohtajana Finlaysonilla.

– Olen hyvin onnellinen, että Reinojen ja Ainojen tarina jatkuu, Erkkilä sanoo.

Erkkilän mukaan hyvin tärkeää oli, että tossujen laatu pysyy samanlaisena italialaisessa valmistuksessa. Reinojen ja Ainojen tuotekehitys, suunnittelu ja myynti säilyvät Suomessa. Italia on luonteva paikka tossujen kokoamismaaksi myös siksi, että kengänpohjat tehdään Tsekissä ja ruutukangas Italiassa.

Kurttilan mukaan mallistoa aiotaan jatkossa kehittää, paikallaan ei aiota pysyä.

Reino-kengät tulevat myyntiin tänään ja Aino-kengät jouluksi.

Reinot ja Ainot tulevat myyntiin Finlaysonin myymälöissä ja verkkokaupassa. Lisäksi Reinoja ja Ainoja tullaan myymään Prisma-ketjusta ja Prisman verkkokaupasta.

Reino- ja Aino-tossut suunniteltiin alun perin 1930-luvulla kylmien tupien lattioille. Ne jalassa oli helppo pistäytyä myös ulkona hakea vettä kaivolta tai piipahtaa ulkovessassa tai kellarissa. Suomessa on arviolta valmistettu Reinoja ja Ainoja noin kymmenen miljoonaa paria.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Moni haksahtaa ostamaan Finlaysonin tarjoamia tuotteita kotimaisina vanhasta muistista - onhan tuotemerkki vanha ja kunniakas. Moni ei tiedä, että vanhasta Finlaysonista ei ole mitään alkuperäistä jäljllä kuin se nimi - brändi, joka myytiin näille mainostoimistomiehille. Ratsastavat sitten sillä nimellä surutta teettämällä tuotteet siellä mistä halvimmalla saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että oikein kansallisaarretta pelastetaan? Ihailtavaa pyyteettömyyttä. Uskoo ken tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kotimainen laatu on myytti, jota on toitotettu sota-ajoista lähtien. Laatu ei ole enää vuosikymmeniin ollut kilpailukykyinen millään muotoa.
Kiinasta saa samaa laatua murto-osan hinnalla. Ja paljon parempaa laatua jos edes hieman enemmän sijoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo tuotanto halpeni ja laatu hunoni.Tämän tajuaa kyllä Erkkikin.
Ahneus vei työt suomesta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo, enpä osta enää. Pitää olla kotimaiset. Eihän Reinoja voi valmistaa italiassa. Ja vielä Finlayson.... Nimi pitäisi vissiin muuttaa Italayson. Ja kengät Angelo -kengiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö nimi muuttaa Renzoksi ja Angelikaksi? Vai olisiko Luigi parempi herrajalkineen nimi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvästi Reinoille. Eivät kiinnosta enää. Aina kun pystyn, lähtköhtaisesti ostan vain kotimaisia jalkineita, tekstiilejä, elintarvikkeita ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella vaaralliset jalkineet. Monet ovat vakavasti loukautuneet, kun ovat näillä talviliukkailla pihalle erehtyneet. En laittaisi jalkaan vaikka maksettaisiin. Täyshuopaiset ovat turvallisemmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti kaikki muutkin Finlaysonin tuotteet valmistetaan muualla kuin Suomessa, eli täällä tehdään vain 1% tuotteista.
Vuonna 2018 Finlayson itse on ilmoittanut valmistusmaat seuraavasti: Turkki 66 %, Belgia 16%, Kiina 5%, Viro 4%, Latvia 4%, Pakistan 2%, Portugali 1%, Intia1%.
Tämä on sitä sinivalkopesua, jossa mielikuva suomalaisesta yrityksestä helposti antaa ymmärtää tuotteiden valmistuksen tapahtuvan myös Suomessa, vaikka näin ei todellakaan ole. Tällaisia yrityksiä on Suomessa paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustappa ite yritys Suomeen ja kokeile onneasi.Voipi hymy hyytyä kun alkaa Ay liikkeen palkat ja vaatimukset painaa tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italialainen Rino ja Aino ovat siis puolet halvempia, ja ilmeiseti puolet huonompia. Hyvää ei saa halvalla, mutta huonoa saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yhtään paria enää ostos koriin!!!! Ennen oli kiva antaa!?!?! Halpa muttei hyvä....nyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hyvä esimerkki siitä millaiseen tilanteeseen olemme Suomessa ajautuneet. Ay-liike suojelee jäsenistönsä töiltä jäykistäen työmarkkinamme ja tehden työstä ylihintaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italialainen lesti on liian kapea Viikinki-Kalevala heimolaiselle. Samoin sukkien rintavuusmitta ei sovi jalkaan. Mk sukka Mikkelistä kerran sanoi että Italialaiset ompelukone ohjelmat eivät sovi suomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image