Talous

Rehn MTV3:lle: Kreikan eurojäsenyys oli iso virhe

Talous 6.4.2012 20:04 | Päivitetty 6.4.2012 20:07
STT

EU:n talouskomissaarin Olli Rehnin mielestä Kreikkaa ei olisi pitänyt ottaa mukaan euroalueeseen. Nyt joudutaan korjaamaan virheitä, jotka tehtiin yhteisvaluuttaa luotaessa, Rehn sanoo MTV3:n uutisille.

–  En mainitse nimiä enkä arvostele ketään, mutta se, että Kreikka vuonna 2001 pääsi liittymään euroalueeseen, oli näin jälkikäteen katsoen ja ehkä jo silloinkin katsoen iso virhe, Rehn arvioi.

Ehkä vielä dramaattisempana virheenä Rehn pitää sitä, että vakaussopimuksen kuviteltiin riittävän talouskurin ylläpitämiseen.

–  Lisäksi euroalueella ei ollut mitään välinettä sellaisen kriisin hallitsemiseen, johon loppuvuodesta 2009 ja alkuvuodesta 2010 ajauduttiin.

Euroalueen laajentamisessa pitää komissaarin mielestä edetä varovasti. Uusia jäsenmaita voisivat olla Latvia, Liettua ja Puola.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Schengenin sopimus oli myös virhe. Kaikenlaista hiipparia ja rikollista pääsee kulkemaan vapaasti paikasta toiseen Euroopassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kreikan tapauksen syylliset löytyvät BILDERBERGILÄISESTÄ , siionistien hallitsemasta, keskuspankkipolitiikasta. Kreikka konkurssiin ja koko valtio joutuu globalistien omistukseen. Uusi banaanivaltio syntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen järkevä lausunto Rehniltä pariin vuoteen! Virhettä ei olisi liian myöhäistä korjata vieläkään, Kreikalle vaan kentää eurosta. Iso kertarysäys on parempi kreikkalaisten itsensäkin kannalta kuin vuosikausia kestävä piina ja kitinä. Sama pätee muihinkin EU-maihin ja EU-veronmaksajiin, mutta ei, koska EU-poliitikot ovat kaikessa eurohuumassaan pankken talutusnuorassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisitta jo paljastaa muutkin valtiot jotka eivät ole eurokelpoisia maita. Kerroppa Olli Rehn,onko Kreikka lainatkin virhe investointeja kun suomessa kärsitään jo muutenkin, olisi kiva saada kunnon palkankorotus kun hinnatkin nousevat , ei veron korotukset tuo ostovoimaa,vaan kulutus laskee entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin jäivät paperi-Kalevan lukjioiden mielipiteet? Täällä on tosi hyviä, oikeita ja perusteltuja kannanottoja, jonkin yhden toimittajan tekemään tekstiin. Onpa outoa vuoropuhelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetken kuluttua tulee jatkoa tähän listaan joita ei olis pitänyt hyväksyä. Lopuksi ei taida jäädä montakaan jotka olis pitäny hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Megafiksu kaveri kun jo nyt hoksasi mokan jota parjattu PS-porukka on jauhanu parisen vuotta ja saaneet ylimielisen hymyn kareilemaan hallituspuolueen edustajien kasvoille!!! Käsittämättömiä urpoja kun ääneen tuota vielä lausumaan :-o

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä sinne sitten syydetään rhaa.
Pois eurosta ja eu-sta koko maa ja sillä sipuli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä sinne sitten syydetään rhaa.
Pois eurosta ja eu-sta koko maa ja sillä sipuli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt menee Rehn populismin puolelle ja pahasti. Ei Kreikan EURO jäsenyys virhe ollut, vaan marssijärjestys. Ekspansion tarve laajalle ja vahvalle rahaliitolle sai EU:n joustamaan omista kriteereistään ja tässä näkyvät tulokset. Kreikan ja muutoman muun EURO:n liittyneen valtion julkisen talouden pitoa on kritisoitu ennen ja jälkeen - EU itsekkin on vuodesta toiseen jaksanut huomautella alijäämästä. Virhe siis syntyi siinä, että Kreikassa olisi pitänyt ottaa aluksi löysät pois taloudenpidosta, eikä odottaa muutoksien tapahtuvan vapaaehtoisesti, "sitten joskus". Nythän ollaan selkä seinää vasten tilanteessa ja muutkin saavat nautiskella "vastuun kantamisesta".

Tilanne on kuitenkin sellainen, että on melko sama mikä valuutta kelläkin on käytössä - "suuria voittajia" ei tämän taloushäiriön keskellä ole näköpiirissä. Tai voittehan te tupista Saksalaisista ja Ranskalaisista pankeista, mutta jos Kreikan lainoittajat alkaisivat siirtää potentiaalisia luottotappioitaan tulokseensa täysimääräisenä se olisi hellurei EU:n matalan korko- ja inflaatiotason politiikalle. Tällä hetkellä investoinnit eivät vielä ole rahan hinnasta kiinni, mutta jos se aika koittaa, pohjakosketus löytyy aika hemmetin syvältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsestäänselvyydet voi jättää omaan arvoonsa. Enemmän kiinnostaisi tietää että mitä me olemme oppineet näistä virheistä? Pahoin pelkään että tähänkin kysymykseen Olli vastaa parin vuoden kuluttua kansan suusta lainatulla jälkiviisaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timo Soini ollut koko ajan oikeassa.
Tunnustakaa se jo vihdoin hyvät herrat.
Ootellaan seuraavaa Jytkyä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timo Soinilla ei ole koskaan ole ollut vaihtoehtoa esittää. Tunnustakaa se jo vihdoin hyvät (?!?).. PErsut. Ei mopolla mahottomia, sen rakenteelliseksi nopeudeksi on sovittu 45km/h. SOVITTU.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitäkö Rehnille palkka maksetaan, että lausuu itsestäänselvyksiä ja latteuksia eli asioita, jotka ovat olleet kaikkien kansalaisten tiedossa jo vuosikausia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

poliitikot tekevät kardaaniluokan virheen ja korjaavat sitä vielä isommalla virheellä: Kreikka otettiin jäseneksi ja sen jälkeen rikottiin EU:n perustamiskirjaa vaatimalla muita jäsenmaita tukemaan Kreikkaa rahalla. Peruskirjan mukaan muiden jäsenmaiden ei tarvitse vastata toisen maan veloista. Ja sen jälkeen on vaadittu jäsenmaita tukemaan muitakin jäsenmaita ja vielä suuremmilla summilla. Näitä suurempia summia on vaatinut etupäässä Rehn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on viisasta puhetta! Tuohon tarvitaan tuollanen korkea eu-virkamies, ei sitä ihan tavallinen suomalainen ymmärrä muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image