Talous

Raahen Laivan kul­ta­kai­vok­sel­la alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä

Yh­ti­ön mu­kaan Nordic Gold Oy:n yt-neu­vot­te­lu­jen pii­ris­sä on al­le 50 hen­ki­löä. KUVA: VESA JOENSUU
Talous 19.2.2019 19:36
Kaleva

Raa­hen Seu­dun saa­man tie­don mu­kaan Nor­dic Gold Oy aloit­taa en­si vii­kol­la yt-neu­vot­te­lut Lai­van kul­ta­kai­vok­sel­la Raa­hes­sa. Syy­nä ovat tuo­tan­nol­li­set ja ta­lou­del­li­set on­gel­mat, sil­lä käyt­tö­pää­o­man puu­te ja toi­min­nal­li­set haas­teet ovat joh­ta­neet odo­tet­tua hi­taam­paan tuo­tan­non kas­vuun Lai­van kai­vok­sel­la.

Yt-neu­vot­te­luil­la ta­voi­tel­laan tuo­tan­non te­hos­ta­mis­ta ja so­peut­ta­mis­ta olo­suh­tei­siin sekä vuo­ro­jär­jes­tel­män muut­ta­mis­ta. Yt-me­net­te­ly voi joh­taa myös ly­hy­tai­kai­siin lo­mau­tuk­siin. Yh­ti­ön mu­kaan yt-neu­vot­te­lu­jen pii­ris­sä on al­le 50 hen­ki­löä.

Yh­tiö on lä­het­tä­nyt yt-kut­sun hen­ki­lös­töl­le kes­ki­viik­ko­na 13. hel­mi­kuu­ta.

Nor­dic Gold jul­kai­si viik­ko sit­ten tie­dot­teen, jos­sa toi­mi­tus­joh­ta­ja Mic­ha­el Hep­worth to­te­aa käyt­tö­pää­o­man puut­teen ja toi­min­nal­lis­ten haas­tei­den joh­ta­neen odo­tet­tua hi­taam­paan tuo­tan­non kas­vuun Lai­van kul­ta­kai­vok­sel­la.

– Yh­tiö tut­kii nyt kaik­kia stra­te­gi­sia vaih­to­eh­to­ja ti­lan­teen kor­jaa­mi­sek­si, Hep­worth sa­noo tie­dot­tees­sa.

Tie­dot­teen jul­kai­se­mi­sen jäl­keen Nor­dic Gol­din osak­keen ar­vo ro­mah­ti Ka­na­dan pörs­sis­sä 0,11 dol­la­ris­ta noin 0,03 dol­la­riin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Miten kullan määrä voi lisääntyä jos porukkaa lomautetaan,mun mielestä vähenee entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin työtehot olleet kohdallaan kun on painettu 12h työpäivää normi kuolevaisen 8h sijaan. Nyky tuunarihan saa loikkavaihteen päälle vasta työskenneltyään 8h...toista oli ennen. Miehet oli lopen uupuneita jopa kuuden tunnin jälkeen tukkisavotoilla. Pojasta polvi paranee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vitsihän tuo kaivos on. Mutta ei tuolta mitään tulvavesiä ole mihinkään tähänkään mennessä karannut. Eikä ole kaivoksen takia kalat kuolleet meressä. Hienoa huudella kun ei asioista tiedetä. Ei Laivakangas mikään Talvivaara ole. Mutta niinhän se on että kaivos ku kaivos niin vedet sieltä karkaa. Toivotaan että nyt älytään pistää tuo vitsi kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Malmi on kaupallinen käsite, kaikki muu maaperässä on mineraalivarantoa. Laivan esiintymä on köyhä, kullan maailmanmarkkinahinnan pitäisi olla paljon korkeampi jotta noin vähäisellä kultapitoisuudella kaivos kannattaisi. Olisikohan nyt oikea aika antaa periksi ja unohtaa koko juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhdistus, maisemointi ja uimakäyttöön. Laivakankaan virkistysalue, uimalampi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivosta markkinoitiin aikoinaan piristysruiskeena Raahen taloudelle. Myös fennovoimalan piti olla piristysruiske. Kumpaakin leimaa ympäristön tuhot...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahen epä-ammattilaisesti johdettua kaupunkivanhusta piti piristämän ruiskeina mm.
-Pajua pukkaava Bio-joku laitos. -Aivan valtava ostoskeskus, johon on jo n.200m tietä.
-Fennovoiman jumalaton hanke, -no se siitä. -Sulatto merenrantaan, voi jopa joskus ..? -Eikä vähisimpänä kultakaivos.
Tällä hetkellä mikään noista ei oikein pelitä.

Eipä hääviltä näytä Raahen talouden elvyttäminen ruiskeilla, puhutaan kohta jo saattohoidosta ja koska aletaan puhumaan kaupunkivainajasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt on oikea hetki lomauttaa saadaan tulvavesi vahingot työntekijöiden vähyyden piikkiin ei tarvii välittää jätevesistä...
on se hienoo ku joku osaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rutiköyhä malmi, ei kannata louhia, mutta silti vaan pitää yrittää. Huvittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo yhtiö on ollut Rahaton jo tänne tullessaan tuo osakkeen arvo on ollut 11 senttiä nyt on pudonnut 3 senttiin euroissa mitattuna ,tuota toimintaa ei saa jatkaa he sotkevat vain meidän kalavedet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysi vitsi koko kultakaivos. Pankaa kiinni kokonaan niin ei ainakaan enää kovin paljon sotketa luontoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, että lamakausi on tulossa ja edellinen hallitus laittoi velkarahat yritystukiin jotka ovat menneet omistajien taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laivakankaalla olisi jo aika tunnustaa tosiasiat ja laittaa lappu luukulle lopullisesti. Luontoa on tuhottu jo moninkertainen määrä saatuun hyötyyn nähden eikä kaivoksen tilanne tule tuosta enää paranemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen kultakaivoksen tuloa Raahen Seutu ja päättäjät hehkuttivat kaikkien pääsevän kohta kultaa vuolemaan. Toiminta on ollut muuten laihanlaista, paitsi luontoon laskettavat jätevedet. Ne ovat sisältäneet ehkä sellaisia myrkkyjä joita ei voi tähän kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäkähän myrkkyä sieltä on ympäristöön laskettu. 3 vuotta oli kiinni niin tuskin sinä aikana hirveästi on mitään ympäristöön päästetty. Syanidia on käytetty mutta sekin on neutralisoitu ettei pääse ympäristöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokohan se järki voittaa? Köyhästä malmiosta ei saa millään kepulikonsteilla rikkaampaa eikä hookoon sinisestä kunnon pihviä. Ruottalaiset tätä jo kokeilivat huonolla menestyksellä. Täytyy olla melkoisen optimistinen sijoittaja, joka sijoittaisi moiseen touhuun tietäen euron sijoituksen tuottavan parhaimmillaankin alle euron. Jokohan seillä urakoitsijat menneistä viisastuneina keräävät kamppeitaan? Ei muuta ku turpeet päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image