Talous

Puttonen: Kreikka ei maksa velkojaan takaisin Suomelle

KUVA: Simela Pantzartzi / EPA
Talous 21.6.2015 20:23
Jussi Saarela

Aalto-yliopiston rahoituksen professorin Vesa Puttosen mukaan Suomen ei kannata odottaa, että Kreikka maksaa takaisin velkojaan.

– Parhaassa tapauksessa Suomi joutuu kärsimään vain noin kuuden miljardin euron rahalliset tappiot. Rahoja ei koskaan tulla saamaan takaisin. Se olisi paras skenaario. Rahaongelmista selviää rahalla, mutta huonompia skenaarioita on vaikka mitä.

Maanantaina euromaat pitävät hätäkokouksen Kreikan kriisistä. Pääministeri Alexis Tsipras kertoi ehdotukset puhelimitse Euroopan johtajille jo päivää etuajassa, mutta yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (133)

No eipä hätää. Kaikki lainoitukseen positiivisesti suhtautuneet maksamaan Suomen valtiolle. Urpilainen joukon etunenässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyrki & Jutta lupasivat, että me tienataan tällä! Me varmasti tienataan kovasti !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi kuusi miljardia on vähemmän kuin julkisen talouden vuotuinen alijäämä. Kukahan pelastaisi meidät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kyllä. Onhan tuo pieni summa, ihan mitätön. Tosin autoveronkin ko summalla voisi poistaa, ilman maksujen korottamista, 7 vuodeksi, mutta nyt ei ole vara, kun rahat ovat jo menneet joten veroja pitää korottaa. Tyhmähän se on joka lainansa takasin maksaa, mutta vielä tyhmempi on se, joka pelleilyn rahoittaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. maksakoon maillaan suomalaisille. Perustetaan sinne oma Suomi-land lomalaisille. Kreikka kustantaa lomailun, kunnes velka on kuitattu. Suomen valtio kustantakoon kaikki halukkaat Kreikkaan lomalle. On niitä hullumpiakin ideoita toteutettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen herrat on 6 miljardia velkaa kreikkatukia Suomen kansalle. Milloin maksatte !! Rahat otetaan köyhimmiltä suomalaisilta Ei näköjään maahanmuuttajapakolaisilta. Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla Suomi tässä ainoa lahjoittaja... (Euro)joukon mukana on ollut pakko mennä. Kummallista, että Puttonenkaan ei näytä tätä enää muistaneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska ollaan euromaa. Muistetaanhan, miten vaikeaa oli saada edes pieniä varauksia (takuut) asiaan. Poisjäänti olisi ollut poliittisesti mahdotonta ja on edelleen, sen kyllä Sipilä ja Soinikin ovat jo tajunneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

urpilainen ja katainen ne vaan jaksoivat ihan aluksi kiittää aina jotakin tahoa joihin näitten vakuudet kreikkalainaan upposivat. ateenassa varmaan naurettiin suomelle paremmin kuin millekkään hupielokuvalle .komedian budjetti oli vaatimattomat 6miljardia passaa sitä nyt sitte paikkailla leikkauksilla sun muilla kikkailuilla ei sieltä tule latiakaan takaisin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan millä nytki monta valtiota, jotka eivät ole maksanee eivätkä pystykään maksamaan, esim Argentiina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun joudumme maksamaan vähintään 6 miljardia euroa Kreikan lainoja niin mitä se merkitsee miljoonalle köyhyysrajan olevalle Suomessa asuvalle?

Pitää ottaa huomioon että maamme köyhät eivät pysty maksamaan enempää veroja kun heillä on jo joka päiväisessä elämässään suuria vaikeuksia selvitä maksuistaan.

Valtio pitää ottaa vähintään 6 miljardia lisää velkaa Kreikan takia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näinhän se on. Eli kaikki leikkaukset meni hukkaan - onhan se selvää että kun kerta aikaisempiakaan lainoja ei saatu takaisin niin olemattomat ovat mahdollisuudet saada myöskään uudet lainat takaisin. Köyhiltä tämä otetaan pois, tavalta tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan! Pääministerin kun on selkeästi kertonut, että rikkailta ei voi ottaa, kun he tulevat toimeen täysin omillaan, niin ainut mahdollisuus on viedä viimeinekin leipäpalanen köyhän suusta, kun eihän se köyhä leipäpalaansakkaan ole luultavasti itse ansainnut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se naurettavaa, kun Olli Rehn mesoaa Talvivaarasta ja valtion auki olevasta piikistä -oliko menot noin 10 miljoona per kk. Tällä 6000 miljoonalla pyörittäisi talvivaaraa 600 kuukautta eli 50 vuotta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kreikka tulee maksamaan kaiken takaisin, tavalla- tai toisella. Se, että onko perässä Euro- tai Dollari-merkki, on aivan toinen asia. Pitkällä aikavälillä Kansantaloudet joutuvat aina maksamaan takaisin luottonsa. Vaikkei Valtio ns. voi mennä Konkurssiin, ei tarkoita, että se ei joudu maksamaan luottoja ja menetettyä luottamustaan takaisin. Valtioilla on Elefantin muisti, ihmisillä ei.
Minä Olisin Suomilaisena enemmän huolissani Talvivaarasta ja Raatteen-Ydinvoimalasta, jotka tulevat olemaan Kansakunnan lyhyen aikavälin katastrofi-harjoituksia ja niiden lukujen perässä on aina Euro-merkki.
Suomessa on jo niin monta kriisi-kuntaa / kaupunkia, ettei Kuntatalous kestä pitkiä luotototuksia, ilman kuntalaisten terveys-palveluiden heikkenemisiä.

Aikanaan Suomalaiset Valtion-yhtiötkin ajautuivat maksukyvyttömyys tilaan, valtion perässä, kun valtio ei saanut kohduhintaista luottoa, siksi ne korot olivat yli 20% mieltemme kuldaamalla 1990-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millonkahan se Kreikka mahtaa oikein maksaa ? Eikös niillä ole muutaman sata vuotta vanhoja velkoja edelleen maksamatta ? No suomi tulee vuoroon tietysti heti kunhan ne vanhat velat ensin on hoideltu poies !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, Islanti on hyvä esimerkki ettei niitä velkoja tarvitse maksaa - hyvin menee kun ovat kikkaileet omia juttuja, jokin oma valuuttajärjestemäkin kehitetty jota ei hallitse muun maailman markkinatalous eikä näin ollen voida käyttää velkojen maksuun.

Saksakin sai velat anteeksi kun ei kyennyt siihen, samoin monet muut maat ovat olleet maksamatta velkojaan eikä kukaan tee mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (133)

Uutisvirta

19:30
Suomi voisi hakea talviolympialaisia, mutta vain yhdessä toisen maan kanssa – Suomen olympiakomitea pitää mahdollisuutta teoreettisena
19:30
Ratakelaajat saivat avukseen uuden kikkapussukan – kiihtyvyysanturi tunnisti Leo-Pekka Tähden tuuppauksista epätasapainon
19:20
Ettan hopeajoukkueessa loistaneiden Ronkaisen ja Jokelan siirroille sinetti – "Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin"
19:00
Lapissa makea maistuu enemmän kuin missään muualla Suomessa – kaamoksella ja turismilla näppinsä pelissä Tilaajille
18:30
Museokortin kesäkampanjan seikkailija saapuu Oulun museoihin – "Jos näet minut livenä, tule juttusille"
18:00
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
17:49
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vierailee Oulun pääkirjastossa elokuun lopulla
89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
30
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
27
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image