Talous

Puo­lus­tus­voi­mil­ta jättitilaus oululaiselle Bittiumille, toimitus pitää sisällään oh­jel­mis­to­ra­dion osia ja reitittimiä

Bittium KUVA: Essi Puuri
Talous 6.7.2017 10:17
Kaleva

Puolustusvoimat tilaa oululaiselta Bittiumilta ohjelmistoradion radio-osia ja reitittimiä. Sopimuksen mukaan tuotteet toimitetaan vuosina 2018–2020. Sopimuksen arvo on enimmillään 37 miljoonaa euroa. Sen työllisyysvaikutukseksi on laskettu 50 henkilötyövuotta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (uv.) on valtuuttanut Puolustusvoimat tekemään kyseisen hankinnan.

Puolustusvoimissa ohjelmistoradiota käytetään turvalliseen tiedonsiirtoon. Radio-osilla ja reitittimillä laajennetaan taktista tiedonsiirtoverkkoa niin maa-, meri- kuin ilmavoimissakin.

Hankittavien laitteiden radioteknisiä ominaisuuksia voidaan kehittää ohjelmistojen avulla muuttamatta itse radiolaitteen osia.

Puolustusvoimissa ollaan ottamassa ohjelmistoradioteknologiaa asteittain käyttöön.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Suomi on tunnettu myös sopimusrikkeistä. Sankioista huolimatta Suomi on vienyt Israeliin lentokone elektroniikkaa, ja jatkanut toimintaa kielloista huolimatta. Tästäkään asiasta ei Suomessa voi julkisesti puhua. Israel rikkoo jatkuvasti YK,n sille määräämiä pakotteita valloitettujen alueitten asuttamisessa ja palestiinalaisten elinolojen kurjistamisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alussa oli Juha Hulkko ja oululainen ennakkoluuloton insinööriosaaminen. Sittemmin tuohonkin paratiisin on luikerrellut omanvoitonpyyntisiä pythoneita ja anacondia, jotka ovat halunneet nielaista pöhöttyneen yhtiön tuotot omaksi hyödykseen. Mitä elektrobitistä on jäljellä? Toinen Juha, Sipilä on ollut "ansiokkaasti" mukana muokkaamassa yhtiötä pörssikelpoiseksi ja pilkottavaksi. Toivottavasti Hulkon "suomalainen" linja kestää ja hyödyttää edelleen Suomen Puolustuslaitosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveää herjaa täällä Bittiumin työllistämisperiaatteista. Nyt pitää ymmärtää asioita toisinkin päin. Bittium on toiminut markkinoiden ehdoilla ja se että harjoittelijoita on otettu, pitää nähdä hyvänä asiana ja kädenojennuksena. Tai se että edes jollain palkalla on pystytty ottamaan porukkaa töihin on kaikille parempi kuin ei mitään töitä eikä verotuloja. Ei ne Bittiuminkaan viimeiset 10 vuotta ole olleet kuin selviytymistä jotenkin eteenpäin. Jos siinä samalla on pystytty edes jokunen harjoittelupaikka ja työpaikkakin "paskapalkalla" toteuttamaan niin tyytyväisiä pitäisi olla. Katsokaapa vähän suomen YT-rallia viimevuosien ajalta ja miettikää toisenkin kerran.

Niin, minäkin sain aikanaan "Bitiltä" kenkää, mutta se ei johtunut Bitistä vaan suhdanteista. Turha katkeroitua tosiasioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein, kyllä Bittium on hyvä työpaikka. Olen pitänyt, ja olen ollut talossa nyt n. 7v ja asun keskustassa, joten nää jotka mollaa bittiä palkanmaksajana ei oo oikein tilanteen tasalla. Kyllä Bittiläisenä kelpaa olla, ja mukava työpaikkana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli 15-vuotta talossa olleena olen nähnyt hyvät ja huonot ajat, mutta minulla ei ole mitään tarvetta moittia työnantajaa. Se on täysin ymmärrettävää, että jos työpaikanhakijoita on monta sataa niin silloin voidaan tarjota pienempää palkkaa hakijoille. Aina sieltä joku tarttuu onkeen ja ottaa vastaan työpaikan. Kysynnän ja tarjonnan laki se on työmarkkinoillakin. Kun hyvät työttömät insinöörit loppuu, on pakko nostaa palkkaa uusille tulijoille, jos mielii saada uutta porukkaa töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset yritykset ymmärtävät ehkäpä paremmin "toisinkin päin" - eli osaajille on ottajia. Itse on Bitti maineensa pilannut, ja kauan kestää, ennenkuin sen saa korjattua. Ehkä sukupolven?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut elää 1500€ kuukausipalkalla ja ovat tyytyväisiä että on työtä, mitäpä siihen sanot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö meillä ole sotilas-salaisuuksia.Pitääkö kaikki asiat toitottaa maailmalle mistä laitteita hankitaan ja kohta sitten ihmetellään kun muillakin on samanlaisia laitteita ja jopa parempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No näkeehän sen nyt jokainen sokea varusmieskin, että mitä vehkeitä siellä on. Ei se kovin salaisuutena pysy.
Toisekseen muillakin on kohta samanlaisia laitteita kun niitä ihan myydään niille. Sotasalaisuudet on vähän erilaisia asioita kuin että minkämerkkisiä radioita tai kumisaappaita on...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää, kun samoja vempaimia on Viron sotakoneistoihin ympätty tai ympätään...eikös se Viro ole Nato-maa...Suomi ei vissiinkään ole eikä tule olemaan...visusti erossa on parasta olla sotahullutuksista...ei oikein mieltä ylennä sotajutut, joten en paljonkaan näistä asioista ole ollut kiinnostunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolustusvoimat voisi tilata paljon enemmänkin kotimaisilta toimittajilta, joka mahdollistaa samalla tämän alan tuotekehityksen. Maailmalla on huutava pula high-tech sotakalustosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo ole kovinkaan suuri tai merkittävä juttu kun yhtiön antama lausunto sanoo:"...kaupalla ei ole vaikutusta aiemmin annettuihin tulosennusteisiin".

Toki on hienoa että Suomessa ja eteenkin Oulussa ja Kajaanissa on tegnologiaosaamista tällekin saralle eikä kaikkea tarvi ostaa USA:sta tai sen alusmaista kuten Israel tms

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko lukenut yhtiön tulosennusteita? Ne on niin laveita, että käytännössä ei ylärajaa ole. Muistaakseni ainakin 10% vuosikasvua lupailee. Bittiumin tiedotuspoltiikka onkin ollut vähättelevää: mikään kauppa ei vaikuta ennusteisiin, ei ainakaan kuluvan vuoden tulokseen ja muistetaan myös mainita aina Ericssonin yhteistyön päättyminen. No eiköhän kohta Meksikosta kuulu kummia, mikä ehkä myös jopa yhtiön virallisen lausunnon mukaan vaikuttaakin jotenkin Bittiumin tulokseen/ennusteeseen tulevina vuosina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuotteet lienee jo kehitetty kun on myytykin, joten eipä niiden kokoonpanossa taideta Nokian insinöörejä tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Bittium täytä toiveesi. Ja mikä parasta, isoja kauppoja ulkomaille alkaen Mexsatista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun hain Bittiumille töihin, sain todella asiallista palautetta ja palvelua. Asia ei ratkennut ihan heti, mutta minua pidettiin hyvin ajantasalla, että missä päätöksen teko menee. Toki päädyin menemään toiselle työnantajalle ja päivä myöhemmin olisin saanut vakkaripaikan myös Bittiumilta. Tämmöisiä yrityksiä kuten Bittium, jossa päätöksenteko on Oululaisilla itsellään, ei ole juurikaan muita. Taidanpa laittaa uuden hakemuksen Bittiumille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image