Talous

Puheenvuoro: Tervetuloa Suomeen töihin!

Talous 6.5.2018 9:00
Johanna Sipola

Saatavuusharkinnan poistaminen helpottaisi yritysten mahdollisuutta rekrytoida työntekijöitä osaamistarpeiden perusteella, kirjoittaa Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola.

Suomi kilpailee parhaista osaajista ja ammattilaisista kansainvälisesti. Tulevaisuuden menestyksemme riippuu osaamisesta. Koulutusjärjestelmämme on pystyttävä tuottamaan ammattitaitoisia työntekijöitä ja korkeaa osaamista yritysten ja yhteiskunnan käyttöön myös jatkossa. Samaan aikaan meidän on kuitenkin varmistettava, että pystymme houkuttelemaan tänne parasta osaamista ja ammattitaitoista työvoimaa ulkomailta.

Suomen oma väki ei riitä. Pula osaavasta työvoimasta heikentää alueiden elinvoimaa ja on jo nyt vakava kasvun este monelle yritykselle. Suomen pitkän aikavälin väestönkehitys näyttää tylyltä: 25-64-vuotiaiden määrä vähenee 50 000 henkilöllä vuosina 2018-2030. Samaan aikaan muut ikäluokat kasvavat 265 000 henkilöllä. Vuonna 2030 monilla Pohjois- ja Itä-Suomen alueilla yli puolet aikuisväestöstä tulee olemaan yli 65-vuotiaita. Syntyneiden määrä oli viime vuonna kaikkien aikojen matalin, ja kuten aluekehityksen tutkija Timo Aro on osoittanut, joka kolmannessa kunnassa syntyi enää alle koululuokallinen lapsia.

Suomen on ryhdyttävä aktiivisesti houkuttelemaan osaavia työntekijöitä ulkomailta ja markkinoimaan Suomea houkuttelevana paikkana tulla töihin. Työperusteisen maahanmuuton esteet on poistettava. Hyvä esimerkki aktiivisesta taloudellisen maahanmuuton mallista löytyy Kanadasta. Kanada tarjoaa pysyviä oleskelulupia koulutetuille työnhakijoille niiltä sektoreilta, joilla on Kanadassa työvoimapulaa tai osaamisvajetta. Kanadan malli mahdollistaisi korkean osaamisen houkuttelemisen Suomeen.

Toinen tärkeä askel työperusteisen maahanmuuton kasvattamisessa on EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien, Suomesta työlupaa hakevien työntekijöiden saatavuusharkinnasta luopuminen. Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan käytäntöä, jossa selvitetään ennen oleskeluluvan myöntämistä, onko työmarkkinoilla Suomessa tai EU:n alueella jo saatavilla sopivaa työvoimaa kyseiseen tehtävään.

Saatavuusharkinnan poistaminen helpottaisi yritysten mahdollisuutta rekrytoida työntekijöitä kansainvälisesti osaamistarpeiden perusteella. Sen sijaan, että viranomainen arvioi työvoiman tarvetta yritysten puolesta, työperusteisten maahanmuuttajien määrän ratkaisisivat yritysten osaamistarpeet ja avoimet työpaikat. Saatavuusharkinnan poistaminen olisi Suomelle kilpailuetu, joka tasoittaisi vetovoimaongelmaa, jonka syrjäinen sijaintimme aiheuttaa. Ruotsissa saatavuusharkinta on jo poistettu.

Kolmanneksi, jo maassa olevista ulkomaisista tutkinto-opiskelijoista on pidettävä kiinni ja heille on annettava pysyvä oleskelulupa valmistumisen yhteydessä. On käsittämätöntä tuhlausta, että laadukkaan tutkinnon suorittaneet, jo maahan tutustuneet ja mahdollisesti kotiutuneet nuoret, työnnetään valmistumisen jälkeen Suomesta ulos. Samaan aikaan väestömme ikääntyy ja monilla alueilla on huutava pula nuorista.

Hallitus on ottanut oikean suuntaisia askeleita työperusteisen maahanmuuton lisäämiseksi muun muassa Talent Boost -hankkeella ja lisäämällä kasvuyrittäjyyden oleskeluluvan perusteeksi. Nämä toimet ovat kuitenkin riittämättömiä suhteessa ongelmaamme. Tarvitsemme rohkeita tekoja, jotka lähettävät maailmalle vahvan signaalin siitä, että Suomi on avoin ja kansainvälinen maa, joka haluaa osaavaa työvoimaa.

Koko työperustaisen maahanmuuton politiikka tulisi kääntää ylösalaisin. Sen sijaan, että passiivisesti odotamme tänne hakeutuvia ulkomaalaisia ja testaamme, läpäisevätkö he lupaviidakkomme, meidän tulisi aktiivisesti markkinoida Suomea, houkutella tänne parhaita ammattilaisia ja rakentaa sellainen lupajärjestelmä, joka lisää Suomen houkuttelevuutta avoimuudella ja sujuvuudella.

Työhön perustuvasta maahanmuuttopolitiikasta tulisi tehdä tavoitteellista. Kun esimerkiksi tiedämme, että Suomea vaivaa voimakkaasti kasvava tuhansien työntekijöiden vaje koodareista, niin miksi emme aktiivisesti tavoittele ulkomailta tiettyä määrää koodareita ja muokkaa järjestelmäämme tarvittavilla toimenpiteillä tavoitteen saavuttamiseksi.

Alueiden elinvoima syntyy menestystä ruokkivan myönteisen kierteen kautta. Vastakohtana on kielteinen kierre, joka johtaa kuihtumiseen. Avainasemassa menestyksen kierteessä ovat ihmiset, heidän osaamisensa ja työpaikat. Väestönkehityksen tai osaamisen suuntaa ei muuteta yhdessä yössä, kun kuihtumisen kierre on käynnistynyt.

Nyt on aika toimia. Kaikki mahdolliset keinot on otettava käyttöön työvoiman saatavuuden kasvattamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi. Kannustinloukkuja on purettava, työmarkkinoiden joustoja lisättävä ja koulutusta uudistettava. Ongelmaa ei kuitenkaan pystytä ratkaisemaan ilman, että työperusteista maahanmuuttoa lisätään merkittävästi.

MAINOS

Kommentoi

Terve tuloa, meillä on täällä kiva akltiivimalli joka auttaa kaikkia tasapuolisesti työllistymään. Tule tänne, tee "töitä" muutama tunti viikossa niin saat KELA.sta mukavan toimeentulon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saatavuudesta puhutaan mutta palkkamenoja ajatellaan, eikö vain? Tekijöitä löytyy kyllä kun raskii maksaa hiukan enemmän, vaan ei, minimipalkalla pitää saada ja kaikki keinot käyttöön ettei palkkamenot kasvaisi. Näin ajatteelee minä minä yritykset joille työntekijän hyvinvointi ei ole strategissa minkäänlaisella prioriteetilistalla. Yrityksen tuloksen eteen töitä tehdään ja se sataa vain harvojen laariin, työntekijä tyytykööt palkkansa vaikka kuinka hyvin menisi tai venyisi, ja kun huonosti menee niin yhteostoiminta neuvotellaan sitten irtisanominen. Kovaksi on maailma menny Suomenmaassa. Odotan muutosta ja äänestä sen puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle on tulossa Thaimaasta kesäksi 4 marjanpoimijaa töihin. Maksan näille 2 Euroa tunnille ja kyllä tarjosin näitä töitä myös suomalaisillle van eihän niille kelpaa mikään.
Mikähän siinä on, että suomalaisia ei työnteko kiinnosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan halua Suomeen töihin . Suomi on kallis maa asua . Kylmää ja kurjaa . Olen asunut jo 50 vuotta Ruotsissa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja palkka on 9 Euroa tai sen alle. Veronmaksajat maksaa siis palkan ja asumisen. Yrittäjäksi itseään kutsuva riisto korjaa hyödyn ja pimittää verot siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:n alueelta voi tulla jo Suomeen vapaasti töihin, harkinta koskee vain käytännössä niitä maita jotka eivät työllisty vaikka luvat olisivat kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näillä toimilla pyritään pitämään palkat suomessa minimitasossa. Nyt pitäisi olla työntekijöiden markkinat palkka asioissa jos on todellinen työvoima pula. Politiikalla tämä on tehokkaasti estetty. Jos kansan kukkaro ei pääse nousukautena lihomaan on seuraavan laman koittaessa totiset paikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä syönnillä en nyt heti ymmärrä tämän kommentin logiikkaa? Kun jo vuosia on ollut osaajien rekrytointi tänne meille mahdollista, taitaa olla 35 000 €/vuosi siinä tulovaatimus, niin mitä vikaa?
Osaajia saa tulla tänne meille vapaasti, jos on luku- ja kirjoitustaidotonta "osaajaa", niin eiköhän muualla ole mestoja riittämiin, pitääkö meidän toimia yleisenä sosiaalitoimistona? Kallista, kovin kallista on, jo miljardeja maksanut 2015 alkanut uusi pyrkijöiden hyöky.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanada suhtautuu pakolaisiin? Niitä on täällä jo ihan riittävästi työvoimaa tukemassa. Töitä ei vaan tahdo olla heillekään.

Viimeiset 30 vuotta on odotettu työvoimapulaa täällä suomessa, mutta aina se on ollut tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

30 vuotta? Ainakin 50 vuotta sitä on luvattu.

ps. Erikoisammattilaisten suhteen saatavuusharkintaa ei ole. Vain sellaisille aloille, joilla riittää työvoimatarjonaa Suomestakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanadassa joutuu tekemään aika paljon, että saa edes vähän aikaa työttömyysturvaa. Siellä on todellinen aktiivimalli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pula osaavasta työvoimasta heikentää alueiden elinvoimaa"

Pikemminkin pula halvasta työvoimasta, koska henkitoreisten pienyritysten palkanmaksukyky on olematon.

" Kaikki mahdolliset keinot on otettava käyttöön ... työllisyysasteen nostamiseksi"

Mites olisi uudet työpaikat?

"Kun esimerkiksi tiedämme, että Suomea vaivaa voimakkaasti kasvava tuhansien työntekijöiden vaje koodareista, niin miksi emme aktiivisesti tavoittele ulkomailta tiettyä määrää koodareita ja muokkaa järjestelmäämme tarvittavilla toimenpiteillä tavoitteen saavuttamiseksi."

Tai miksi emme käytä omaa koodarireserviämme? Kokeneita koodareita riittää kaikille halukkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

94
Talliosakkeiden kauppa käy kiivaana Oulussa, ostajat teettävät tiloihin parvia, vessoja ja toimistotilaa – "Kaikki menee jo ennakkomarkkinoinnissa"
79
Puolustusvoimat järjesti kunnon show'n Heinäpäässä – todentuntuinen tykkituli paukkui ja jytisi, katso kuvat
52
Aika on ajanut tillilihasta ohi, rössypotusta kiistellään ja puuro on kestosuosikki – maksutonta kouluruokaa on syytä juhlia, mutta Oulussa sitä päätyy satoja kiloja päivässä biojätteeksi
23
Sisäministeri Mykkänen ei lämpene sinisten idealle poliisiopiskelijoiden tukemisesta - käyttäisi rahat lähiöpoliiseihin
22
Linnanmaan Baanan ensimmäinen vaihe avattiin liikenteelle
20
Kommentti: Urheilijan epäonnistuminen on systeemin vika
18
Nettiopas avuksi sorsastajalle: jätä nämä yksitoista vesilintua rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Oletpa melkoinen sanaseppo,johan kirjoittamisellakin voisit tienata :) Minä niin samaistun sinuun,en päivääkään ole kaiv... Lue lisää...
ahvenkahven

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image