Talous

Puheenvuoro: Sosiaalinen media ja pelaaminen saattavat haitata arjen perusrytmiä ja työ­ky­kyi­syyt­tä.

Pelaaminen ja sosiaalinen media vievät monen nuoren työntekijän aikaa niin, että uni ja palautuminen jäävät vähiin. KUVA: Tyler Olson Simplefoto
Talous 16.11.2019 10:00 | Päivitetty 16.11.2019 10:21
Pauli Forma

Työelämän kehittämisen kohteet muuttuvat. Tällä hetkellä huomio kiinnittyy nuoriin ikäryhmiin. Kun elämänhallinnan perusasioita ei ole opittu perheessä ja koulussa, ongelmat siirtyvät työpaikoille.

Työelämän kehittäminen painottui aikaisemmin erityisesti vanhempiin työntekijäryhmiin. Tavoitteena oli tukea työssä jatkamista, pidentää työuria ja myöhentää eläkkeelle siirtymistä.

Siitä ei ole pitkää aikaa, kun osa työntekijöistä vielä luokiteltiin ”ikääntyneiksi työntekijöiksi” 45 vuoden ikärajan jälkeen. Sittemmin näkemys loiveni ja alettiin puhua ”ikääntyvistä työntekijöistä”. Naureskeltiin, että ”kaikkihan me olemme ikääntyviä työntekijöitä”. Tämän kategorisoivan ajan ilmiö oli muun muassa ”ikäjohtaminen”.

Sittemmin päätöksenteossakin iskulauseeksi muodostui, että työuria tulee pidentää ”alusta, keskeltä ja lopusta”. Loppu tarkoitti edelleen aikaa ennen eläkkeelle siirtymistä, keskivaihe työkyvyn tukemista ja esimerkiksi työn ja perheen yhteensovittamista. Opinnoista piti päästä nopeasti työelämään.

Tiukoista ikärajoista puhuminen tuntuu nykyään vieraalta. Vaikka erityisesti fyysinen työkyky keskimäärin liittyykin ikään, yksilötasolla työkyky voi olla erinomainen tai huono kronologisesta iästä riippumatta. Ikäjohtaminenkin vaihtui ajat sitten moninaisuuden johtamiseksi.

MIelenterveyssyistä johtuva työkyvyttömyys lisääntynyt

Työelämän kehittämiselle on kuitenkin edelleen iso tarve.

Yhteiskunnallisella tasolla tarve liittyy kestävyysvajeeseen ja työllisyysasteen nostamiseen. Vaikka monet mittarit osoittavat etenemistä hyvään suuntaan, työpaikkojen tasolla kaikkia haasteita ei suinkaan ole ratkaistu. Työn murros tuottaa myös uudenlaisia haasteita.

Työelämäkeskustelun fokus on muuttunut: tällä hetkellä huomio kiinnittyy pikemmin nuoriin kuin vanhempiin ikäryhmiin ja toisaalta olemme kiinnostuneita aivan uusista kohderyhmistä.

Mielenterveyssyistä johtuva työkyvyttömyys on lisääntynyt kaikissa ikäryhmissä. Nuorissa ikäryhmissä mielenterveyssyyt työkyvyttömyyden taustalla kuitenkin painottuvat erityisesti, koska muiden työkyvyttömyyttä aiheuttavien syiden osuus on niin pieni.

Arjen keskusteluissa työnantajien edustajat ilmaisevat huolta erityisesti nuorten elämänhallinnan ongelmista. Sosiaalinen media, pelaaminen, unen ja palautumisen ongelmat saattavat haitata työhön osallistumisen kannalta välttämätöntä arjen perusrytmiä ja työkykyisyyttä.

Kun elämänhallinnan perusasioita ei ole opittu perheessä ja koulussa, ongelmat siirtyvät työpaikoille ja työnantajien ratkaistaviksi. Osalle nuorista työaikoihin sopeutuminen ja omasta työhyvinvoinnista huolehtiminen saattavat tuottaa vaikeuksia. Sosiaalisen median jatkuvaan palautteeseen tottuneet nuoret saattavat odottaa samanlaista palautekulttuuria työelämässäkin.

Huomio kiinnittyy muutenkin aikaisempaa enemmän työuran alkuun. Kun työvoimasta on niukkuutta, rekrytoinnit kohdistuvat yhä useammin työntekijäryhmiin, joissa työkyky on haavoittuvainen.

Tällöin on tärkeää ymmärtää työkykyisyyteen liittyviä tekijöitä ja ennen kaikkea niitä toimenpiteitä, joilla työhön osallistumista voidaan tukea heti alusta lähtien ja työ mitoittaa työkyvyn mukaiseksi.

Maahanmuuttajat yksi keskeinen ryhmä keskustelussa

Yksi keskeinen ryhmä nykyisessä työelämäkeskustelussa ovat maahanmuuttajat. Heillä työhön osallistumisen haasteet saattavat liittyä kielitaitoon, kulttuuriin ja osaamiseen, mutta osalla myös suoraan terveyteen ja työkykyyn liittyviin seikkoihin.

Vaikka työkyky onkin yksilöllinen ominaisuus, työhön osallistumisella on myös sosiaalinen ulottuvuus. Kaikkien työntekijöiden kohdalla työyhteisö voi joko tukea tai haitata työhön osallistumista.

Työelämän kehittämistä on perusteltu eri aikoina eri tavoin. Hyvinvointi on ollut arvo sinänsä, toisaalta on korostettu yhteiskunnallisia tavoitteita. On myös tuotu esiin teeman liittymistä yrityskuvaan, tuottavuuteen ja henkilöstökustannuksiin.

On kiinnostavaa havaita, että oikeastaan kaikki nämä aikaisemmat näkökulmat kietoutuvat ajankohtaisessa keskustelussa uuden näkökulman, yritysvastuun alle.

Vastuullisuusajattelun kautta yritys kytkeytyy osaksi yhteiskuntaa ja sen tavoitteita ja kehitystä. Vastuullisten tekojen kautta yritys voi viestiä arvojaan ja yritysmielikuvaansa nykyisten ja tulevien työntekijöidensä suuntaan. Näin se voi parantaa työntekijäkokemusta ja mahdollisuuksiaan pärjätä työvoimakilpailussa.

Kun yrityksessä vastuullisuus otetaan tosissaan, se tuo työkykyasiat strategian ja liiketoiminnan ytimeen. Vastuullisuus myös lähtökohtaisesti korostaa yhdenvertaisuutta ja loiventaa kaikkia kategorisointeja.

Kirjoittaja on työeläkeyhtiö Varman työkykyjohtaja.

MAINOS

Kommentoi

Vielä "elämänhallintaan" liittyen, kirjaimellisesti elämän ja kuoleman kysymys on tämä naaman liimaaminen kännykän ruutuun tuolla liikenteessä. Useamman kerran tullut vähältä piti -tilanne, kun kännykkä nokassa pyöräilevä ajanut melkein päälle. Samaten zombeja kävelee kadulla vastaan, silmät lasittuneena kohdistuneet kännykä ruutuun. Ihmetellä täytyy, miten kauan pysyvät hengissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne "ikääntyvät" jättävät oman puhelimen pukukaappiin tullessaan töihin ja tekevät töitä eli sen mistä heille siellä työpaikalla maksetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ärsyttävän näköistä, kun näplätään kännykkää ruokapöydässä! Grrrrr...!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattavat haitata...Haittaavat eli ovat jo ongelma lapsilla nuorilla, keski-ikäisillä. Älylaite, puhelin sen tekniikka sovellukset, viestit, media ym.hallitsee ihmistä, ihminen ei hallitse laitetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image