Talous

PTT: Hallituksen työl­li­syys­ta­voi­te täyttymässä - kauppasota uhkana

Talous 13.3.2018 9:59 | Päivitetty 13.3.2018 15:16
STT

Pellervon taloustutkimus PTT ennustaa, että hallituksen tavoite 72 prosentin työllisyysasteesta toteutuu ensi vuonna. PTT:n mukaan tavoitteen täyttyminen on seurausta maailmantalouden kasvusta ja Suomessa viime vuosina noudatetusta talouspolitiikasta.

- Vahvan talouskasvun myötä työllisyyden kasvu on nopeutunut Suomessa selvästi, PTT arvioi talousennusteessaan.

PTT laskee, että viime vuonna työllisten määrä lisääntyi 25 000 hengellä ja lisääntyy tänä vuonna yli 50 000:lla ja ensi vuonna noin 35 000 työntekijällä.

Tutkimuslaitos huomauttaa kuitenkin, että työttömyysaste on laskenut varsin hitaasti. Syynä on se, että työmarkkinoille on tullut paljon uusia työnhakijoita eikä työttömyysaste ole sen takia ehtinyt laskea.

Ennusteen mukaan työttömyysaste laskee kuitenkin tänä vuonna kahdeksaan ja ensi vuonna 7,4 prosenttiin.

PTT arvioi, että työllisyyden kasvu ja palkankorotukset lisäävät reaalista ostovoimaa tänä vuonna 2,6 prosenttia. Se on enemmän kuin kertaakaan 2010-luvulla.

Talouskasvu rallattelee 2,8 prosentissa

PTT ennustaa, että Suomen talous kasvaa tänä ja ensi vuonna 2,8 prosenttia. Tutkimuslaitos varoittaa kuitenkin, että mahdollinen kauppasota romauttaisi kasvun.

Laitoksen mukaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uhittelu kauppasodalla luo suurimmat riskit maailmantalouteen. Yksittäiset tuontitullit vahingoittaisivat eniten Yhdysvaltoja itseään.

- EU:n ei kannattaisi lähteä korottamaan omia tullejaan. Järkevämpi olisi jättää Yhdysvallat kiukuttelemaan yksin ja jatkaa kansainvälisen kaupan kehittämistä muiden maiden kanssa, sanoo PTT:n ennustepäällikkö Janne Huovari tiedotteessa.

MAINOS

Kommentoi

Koska nykyinenkin nousu on täysin hallituksen ansiota, eikä kansainvälisen talouden elpymisen seuraus, hoitaa Juha jatkonkin yhtä mallikkaasti pienistä kauppasodista riippumatta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noihin Hallituksen laskelmien mukaan parantuneisiin työllisyyslukuihin uskokoon ketä huvittaa, samaa vääristelyä siinä on kuin Kikyn tuomassa kilpailukyvyn parantumisessa. Luvuilla kikkailua kaikkityynni, kukaan ei voi laskelmia oikeaksi todistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta suomessahan rakastetaan Trumpia joka on aina oikeassa. Sehän on monen mielestä suorastaan kekkosen inkarnaatio....!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image