Talous

Postin toi­mi­tus­joh­ta­ja luopuu kahden kuukauden palkastaan – hallituksen puheenjohtaja kiittelee ratkaisua

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan. Arkistokuva. KUVA: Kimmo Penttinen
Talous 2.9.2019 16:25 | Päivitetty 2.9.2019 17:06
Taneli Koponen

Mahdollisista tulospalkkioista päätetään Postin mukaan normaalin aikataulun mukaisesti ensi keväänä, kun yhtiön tilinpäätös on vahvistettu. Posti kertoo hakevansa merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

Posti siirtää noin 700 pakettilajittelun työntekijää Medialiiton ja Teollisuusliiton koskevaan työehtosopimuksen piiriin. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n mukaan työehtosopimuksen vaihtaminen tarkoittaa jopa 30 – 50 prosentin palkanalennuksia yksittäiselle työntekijälle taulukkopalkat ja muut työehtosopimuksen lisät huomioiden.

Samalla julkiseen keskusteluun ovat nousseet Postin johdon ansiot. Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, joka tarkoittaa 82 313 euron kuukausiansiota. Summassa oli mukana lisäpalkkioita.

Nyt Posti kertoo tiedotteessaan, että Malinen aikoo luopua loppuvuoden aikana kahden kuukauden palkastaan. Toimitusjohtaja Malisen rahapalkka on 46 000 euroa eli summa on yhteensä 92 000 euroa.

– Yhtiön johdon palkitsemisesta päättää yhtiön hallitus. Posti noudattaa valtio-omisteisten yhtiöiden johdon palkitsemisohjetta, jonka mukaan Posti rinnastetaan pörssiyhtiöihin. Maksettavien palkkioiden määrä ottaa huomioon yhtiön toiminnan kansainvälisyyden ja kilpailullisuuden. Palkitsemisessa tarkastellaan säännöllisesti markkinaehtoista palkkatasoa, sanoo tiedotteessa Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola.

Hän sanoo ymmärtävänsä täysin, että muutokset ovat Postin henkilöstölle raskaita.

– Keskustelin toimitusjohtaja Heikki Malisen kanssa edellisellä viikolla, jolloin hän ilmoitti minulle aikeestaan luopua kahden kuukauden rahapalkastaan loppuvuonna. Tämä on hänen henkilökohtainen päätöksensä tässä hyvin vaikeassa muutostilanteessa ja yhtiön hallitus arvostaa tätä päätöstä, Pohjola sanoo.

Mahdollisista tulospalkkioista päätetään normaalin aikataulun mukaisesti ensi keväänä, kun yhtiön tilinpäätös on vahvistettu. Posti kertoo hakevansa merkittävää kasvua paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa.

Päivitys 2.9.2019 kello 17:06: Lisätty Postin tarkennus Malisen rahapalkasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (63)

Ei riitä kunnes kuukausipalkkasi putoaa nelinumeroiseksi. Koko posti lakkoon kunnes näin tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa tökerö yritys paikata tilannetta. Kyllä johtaJien palkkojen on kuljettava linjassa työntekijöiden kanssa. Hyh mitä touhua tämä järjetön ahneus ja tökerö piittaamaton käytös johtaja tasolla nykyään onkaan. Tuollainen käytös on todella huonoa johtamista ja ei ansaitse mitään boonuksia. Kenkää pikemminkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin toimitusjohtajaa ja hänen palkkaustaan ovat valvomassa Postin hallintoneuvoston jäsenet Vasemmistoliiton Silvia Modigia myöten.

Ei Heikki Malinenkaan sentään omasta palkastaan päätä, vaan nämä valvojat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullapa on varaa luopua 2kk palkasta..niin se pitää olla muillakin. Aika irvokas esitys ja kertoo mikä merkitys rahalla on ko herralle..status. Toiset joutuu kamppailemaan toimeentulonsa kanssa jo nykyiselläänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tunnu Malisen millin vuosituloissa mitenkään, irvokas ja röyhkeä ehdotus. Postimiehen ja postinaisen vähän yli tonnin palkka kuukaudessa ei ole väliaikaista vaan jatkuvaa miettimistä, miten selviää ruuan ja laskujen maksuista. Nyt kyllä meni kuppi nurin. Ärsyttävää, kieroilua, millä torilla tavataan.?!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden kuukauden palkka olisi riittävä vuosipalkaksi. Eli pitäisi luopua 11 kuukauden palkasta pysyvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta miten kävisi työntekijän jos luopuisi parin kuukauden palkasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se perussyy ole siellä Valtion omistajaohjauksessa, joka on mahdollistanut jätti-palkkiot ja palkat. Hallintoneuvosto koostuu kansanedustajista, jotka eivät ole tehneet elettäkään palkkioiden rajoittamiseksi. Jos johtajia ei valvota, niin siellä alkaa pyöriä hyvä-velijärjestelmä, jossa herrat palkitsee toisiaan. Hyvin on johtoryhmän eläke-edutkin järjestelty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuolla 2 kk:n palkasta luopumisella ole mitään vaikutusta ko herran vuosiansioihin. Nimittäin vuosittaiset lisät palkan päälle otetaan optioina ja pääomatuloina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa hommaa Maliselta. Miten ne ihmiset tulee toimeen joilla palkka laskee? Ei sillä palkalla kannate enään töihin lähteä. Sillä se ei ole ihan kevyttä hommaa. Ja kaikki se "hiljainen" tieto. Virheitä tulee kun ei mahdolliset uudet työntekijät kaikkea tiedä. Posti sahaa omaan nilkkaansa, USEITA työntekijöitä irtisanoutuu tämän takia. Kuka ne työt sitten tekee? Laatu huononee taatusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka moni on tyytyväinen postiin meistä kansalaisista, eiköhän olisi tämän johtajan aika erota, yleensähän aiakkaat saavat ratkaista ovatko he tyytyväisiä saamansa palveluun. Postin palvelut ovat mielestäni viime vuosien aikana vain heikentyneet ja me ainakin lähetämme nykyisin kaikki paketi Matkahuollon kautta ja kirjeposti kulkee sähköisesti,joten postia ei ainakaan aikaisemmassa muodossa enää tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi nyt yhdessä kaikkien Postin ylimpien johtajien kanssa tehneet päätöksen, jossa lupautuisivat 30 % alennukseen vuosipalkastaan. Heidän talouksiinsa sellainen ei vaikuttaisi mitenkään, mutta duunareitten tilipussista kolmasosan poisto on jo katastrofi. Kyllä ne kehtaavatkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan se Postin hallituksen pj. M. Pohjola sai suunsa auki, mutta tämäkin valitettavasti on vain julkisuustemppu, joka kertoon Postin hallituksen naivista ajattelumallista, jolla kuvitellaan asioiden korjaantuvan Malisen myönnytyksellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (63)

Uutisvirta

17:33
Kokoomus jättää välikysymyksen: "On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta"
17:26
Etiopian ME-nainen Genzebe Dibaba jää pois MM-Dohasta
17:18
Omakotitalo palaa Sodankylän Vuotsossa, palon sammutustyöt käynnissä
17:00
Aika on py­säh­ty­nyt, mutta voi myös ajaa kaiken ohi – Andreas Ala­ries­ton mökki uinuu ja ra­pis­tuu So­dan­ky­län Vuot­sos­sa Tilaajille
16:59
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
79
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
53
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
40
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
39
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
37
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
27
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image