Talous

Postiluukusta voi nyt kolahtaa ilmaislehti vaikkei haluaisi mainoksia

Jakeluyhtiöt ovat päättäneet luopua yhdessä sovitusta tavasta, jonka mukaan ei mainoksia -merkinnällä varustettuihin postiluukkuihin ei jaeta ilmaislehtiä.
Talous 11.5.2016 10:41 | Päivitetty 11.5.2016 10:58
STT, Kaleva

Ilmaislehtiä voidaan nyt jakaa myös kotitalouksiin, jotka ovat kieltäneet mainosten laittamisen postiluukkuihin. Jakeluyhtiöt ovat päättäneet luopua yhdessä sovitusta tavasta, jonka mukaan ei mainoksia -merkinnällä varustettuihin postiluukkuihin ei jaeta ilmaislehtiä.

Asiasta kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Jakeluyhtiöt kuten Posti päättävät nyt itsenäisesti, miten ne ilmaislehtiä jakavat.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto arvioi alustavasti, että jakeluyhtiöt rajoittivat aiemmalla toimintatavallaan keskinäistä kilpailuaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

Ei ilmaisjakelua - toisille läjä.
Kerrostaloissa monissa lukee ettei ilmaisjakelua.. postinjakajalla kädessään 7 lehteä ja 37 mainosnippua. Kun hän löytää luukun jossa ei ole tekstiä sinne työnnetään 31 mainosta ja lehti ?.
Että näin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laitan tekstin "Ei mainoksia" Saanko nyt sitten ne ilmaislehdet pakattuna täyteen mainoksia vai vaan pelkät lehdet?
Nyt on ollut teksti "Ei ilmaisjakelua" laatikkoon ei ole tullut paljoakaan mainoksia, muutama kiinteistönvälittäjä, vaaliehdokas ja remonttifirma ei usko asiaa. Postistakaan ei ole tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kieltolapun jälkeen alkaa postilaatikkoon tulemaan tuota turhaa mainospostia, on yhtenä keinona heittää se vaan kadulle! Tuottajavastuulain mukaan kyseisen lehden tuottaja on velvollinen sen keräämiseen sieltä pois, oten eiköhän sitä kautta viesti mene postille ja opettelevat lukemaan nuo mainoskielto kyltit postilaatikoista..........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva tuntuu ymmärtävän tuota vaikka aivan yksinkertaisesta asiasta on kysymys.Minulla lukee postiluukussa "ei mainoksia".En kuitenkaan aikaisemmin ole saanut lehtiä vaikka juuri niitä haluaisin lukea.Eilen sitten viimeinkin sain ensimmäisen Oulu-lehden mutta mukana tuli mainoksia eli ei vieläkään ymmärretä että mikä on lehden ja mainoksen välinen ero.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä muutama yksinkertainen fakta koskien " ei mainoksia" ja " ei ilmaisjakelua".
( yli 10 vuotta jakelua )
Jos laitat
kyltin "ei mainoksia" et saa mainoksia ja minä jakajana en laita niitä mutta laitan lehden esim. Oululehden joka on lehti ei mainos.
Jos laitat kyltin" ei ilmaisjakelua" et saa kumpaakaan. Näin minä toimin. Mutta jos olet laittanut tuon tarran tai kyltin epäselvästi laatikon sisäpuolelle ( esim. monesti Stalan metallilaatikkoon on laitettu " ei ilmaisjakelua" teksti kannen sisäpuolelle), kun nostat kannen ja pudotat mainokset ja lehden laatikkoon, näet vasta sen jälkeen että siinähän oli kielto. Silloin se on myöhäistä. Laatikko kun on lukollinen. Kiellon tulee olla yhtä lailla näkyvillä kuin nimi ja osoite. Joskus mainokset pudottaa myös vahingossa kiireessä, eikä niitä jälkeenpäin voi ottaa pois. Pahoittelut siitä. Me jakajat emme tahallaan laita mainoksia kiellon sisältäviin luukkuihin tai laatikkoihin, sehän olisi turhaa työtä. Siis " ei mainoksia" et saa mainoksia mutta ilmaisjakelulehden. " Ei ilmaisjakelua" ei kumpaakaan. Postin käytännöstä en vastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihanaa, ettei ihmisillä ole tuon kummempia murheita, olette kaikki hyväosaisia. Laittaako lapun postilaatikkoon/luukulle vai ei? Hei hävetkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekisivät nämä mainoslehtiset edes poltettavasta paperista eikä tuosta kiiltävästä josta jää kaameasti tuhkaa eikä se pala kunnolla . Ei kelpaa sytyiksi edes .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisessa jutussa saisi monien Wikipedia-juttujen tyylin olla huomautus "Tämä artikkeli on tynkä". Se tarkoittaa: tässä on vain osa faktoista, etsi itse loput.

Muualta kun lukee uudistuksesta, niin "Ei mainoksia" tarkoittaa vain: ei mainoksia. Silloin muu tavara kuin mainokset voidaan jakaa luukkuun/laatikkoon.
"Ei ilmaisjakelua" tai "Ei ilmaislehtiä" - kyltti ovessa/laatikossa tarkoittaa, että niitäkään ei haluta.
Jos nuo kolme lausahdusta liimailee postiluukkunsa ylä/alapuolelle tai ympärille, niin jo pitäisi toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hommahan on ollut tähänkin saakka seuraava : " Ei mainoksia" ei laiteta mainoksia mutta ilmaisjakelulehti esim. Oululehti. Jos "Ei ilmaisjakelua" niin ei laiteta mitään. Näin Oululehden jakajat on ohjeistettu. Posti on toiminut omien sääntöjensä mukaan. Eli eivät laita mitään ilmaisjakelua jos on " ei mainoksia " . Hyvin yksinkertaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se on mainos niin sen jälkeen kierrän sen firman kaukaa ja jos se on jotain muuta niin nostan sen postilaatikosta ja heitän roskiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei postipojalla ole aikaa ruveta erottelemaan mainoksia ja Foorumeita toisistaan. Ne ovat samassa nipussa kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos taas tästä.

Eli jatkossa 10 cm tuulikaappi on loman jäljiltä tukossa lehdistä. Miksei voi halutessaan kieltäytyä siitä paperiroskasta? Vai tuleeko tietää joku oikea maaginen sanayhdistelmä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heittelen jatkossa tahtomattani tulleet roskat kadulle tai rappukäytävään. Ne saa niiden tuoja tulla siivoamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jakelin nuorena poikana ysärin alussa useamman kesän mainoksia ja ilmaisjakelulehtiä ja silloin ainakin luukuissa saattoi lukea tarkkaan esimerkiksi että ei mainoksia eikä Rauhantervehdystä, mutta Oulu-lehden haluan. Oli aina laukussa erikseen kasa pelkkiä Oulu-lehtiä ilman väliin viikattuja mainoksia tai esimerkiksi pelkkiä Anttilan mainoksia ja aika nopeasti oppi muistamaan missä rapussa haluttiin mitäkin. Jakelupalkkio nimittäin tuli siihen aikaan sen perusteella, että moneenko osoitteeseen piti jakaa mitäkin ja jokaisesta mainoksesta, lehdestä jne sai erikseen tietyn pennimäärän. Mukavimpia olivat peruspostiluukut joihin sai tunkea koko nivaskan ilmaisjakelulehtine ja mainoksineen, eniten tympi jos oli hissitön rappu jossa pelkästään ylimmässä kerroksessa haluttiin Oulu-lehti. Noh, tulipa ainakin liikuntaa parin pennin edestä. Tuntipalkka ei päätä huimannut, mutta kyllä sillä kesän päätteeksi aina uudet farkut osti ja Club burgerin poikineen :) Liekko kelpaa enää nykynuorisolle kesätöiksi, on nimittäin todella raskasta ja työlästä hommaa palkkaan nähden. Ensin viikkaat tuntikaupalla mainoksia lehtien väliin, sitten polkaset kohteeseen lehtilaukut pullottaen kymmenien kilojen painosta (minkä vanha mummopyörä juuri ja juuri kesti hajoamatta) mahdollisesti jopa useamman kilometrin riippuen alueesta ja parhaimmillaan poljet edestakaisin hakemaan ja jakamaan lehtiä parikin kertaa. Minä poika pöljänä otin jopa kolme aluetta hoitaakseni, mutta loppukesästä ei tarvinnut enää mennä hissillä ylös rappuja, kun pääsi nopeammin juoksemalla, vaikka oli raskas lehtinippu käsissä. Oli kunto kohillaan, nyt 25v myöhemmin ei ole kuin keski-ikäisen miehen keskivartalolihavuutta... pitäisköhän sitä hakea kesätöitä taas niin pääsisi eri kondikseen kuin konttorirottana :) P.s. Minä pääsin kuitenkin isäukon mukaan helpolla, kun hän oli sentään joutunut lapsena hiihtämään kouluun. Äiti paljasti joku vuosi takaperin, että ukko asui 50 metrin päässä koulusta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne jotka aikoo kantaa noita postille niin se on aikalailla turhaa. Kaupunkialueella suurimman osan noista jakaa muut firmat (joskin posti on tainnut ottaa osan markkinoista).
Olikos se nyt Hartikainen joka mm noita jakaa.
Tiedoksi että noissa perussuomalaisissa on lukutaidotonta porukkaa. Vaalien aikaan pukkaavat laatikkoon mainoksia vaikka on kieltolappu liimattuna. Muilta puolueilta ei tullut lappuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Artikkeli on hieman huonosti kirjoitettu koska ei kerro mitä vaihtoehtoja jää jäljelle.
Koska termejä ilmaislehti ja mainos käytetään kansansuussa sekaisin välillä tarkoittaen kaikkea tilaamatonta materiaalia ja välillä pelkkää ilmaislehteä ja välillä pelkkää mainosta, niin jutusta jää auki että onko "ei ilmaisjakelua" ja "ei ilmaislehtia" edelleen käytettävissä?
Ilmeisesti tässä on tarkoitettu että ennen "ei mainoksia" tarkoitti kaikkea tilaamatonta materiaalia.
Nyt ilmeisesti "ei mainoksia" koskee vain mainoksia mutta ei ilmaislehtiä.
Ja toivon mukaan "ei ilmaislehtiä" ja "ei ilmaisjakelua" tarkoittaa edelleen kaikkea tilaamatonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman tarkennusta jaetaako ilmasjakeluja myös postilaatikoihin, jonkun kirjoittajan mielestä ei jaeta? Jos ilmaisjakelujen purku koskee myös postilaatikoita, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa asiasta tarkemmin, jotta lomien ajaksi voin postilaatikon tilalle laittaa tynnyrin , että kaikki jakelu siihen mahtuu, jos pyyntö jakelun kieltämisestä ei riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainokset on minusta hyvä asia. Kalevan mainoksien ansiosta tulee säästöä reippaasti yli tilausmaksujen. Tietenkin on asia erikseen semmoisten ihmisten kohdalla jotka käy aina samassa kaupassa. Yhden mainoksen ansiosta saattaa tulla säästöä satakin euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
5
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image