Talous

Posti lupaa olla käyttämättä ylimääräistä vuok­ra­työ­voi­maa lakon murtamiseen –  "Ymmärrämme hyvin ministerin huolen"

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä.
Talous 14.11.2019 18:31 | Päivitetty 14.11.2019 18:40
STT

Vuokratyövoiman määrät aletaan julkistaa.

Postin johto on torstaina keskustellut valtioneuvoston kanslian omistajaohjausyksikön kanssa vuokratyövoiman käytöstä. Keskustelu käytiin omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) aloitteesta.

Paatero vaati edellisiltana Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi ja sanoi, ettei valtionyhtiöiden tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa.

–  Ymmärrämme hyvin ministerin huolen siitä, ettei valtionyhtiön pidä käyttää vuokratyövoimaa lakon murtamiseen. Posti on sitoutunut pitämään tästä huolta. Olemme sopineet omistajaohjauksen kanssa, että Posti ei tule ylittämään aikaisemmin edunvalvonnalle ilmoitettua vuokratyön määrää lakon takia, lupasi Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

Posti aikoo jatkossa julkistaa päiväkohtaiset tiedot käytetyn vuokratyövoiman määrästä merkittävissä toimipisteissään. Niihin kuuluvat Vantaan ja Liedon logistiikkakeskukset sekä Helsingin Postikeskus.

Perjantain luvut vuokratyövoiman käytöstä julkistetaan maanantaina.

Postin mukaan vuokratyövoiman osuus oli lokakuussa noin 11 prosenttia. Loppuvuoden Black Friday- ja joulusesonkeja varten Posti on palkannut vuosittain noin 3  000 jouluapulaista.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Paatero sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla luottavansa siihen, että postilakon sovittelu etenee kohti sopua valtakunnansovittelijan Vuokka Piekkalan johdolla huomenna perjantaina.

Paatero vastasi postilakkoa koskeviin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

– Luotan, että sovittelijan toimistossa päästään kohti sopua ja sovittelijan avulla tähän löydetään ratkaisu, Paatero vastasi useampaan kertaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

MIKSI lakkolaiset käyttävät postin työasuja ollessaan lakossa?
Eikö ole omia vaatteita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen itse työskennellyt valtio omisteisessa työpaikassa tosin eri alalla siellä oli käytös aivan törkeää.Jos asian voi ilmaista näin siellä vedettiin työntekijää ilman liukuvoiteita ja sama toiminta jatkuu edelleen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olokee lakossa vaikka loppu ikä hyvin on postit kulenut ja kirjeet perille tulleet netissä voi laskut maksaa se siittä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paatero antoi ministerinä suunnan työ taistelulle,kun posti ei voi tehdä mitä valtio vaatii niin kait Paaterolla on ratkaisu.Ehkä valtio löysää tavoitteitaan ja hyväksyy tappiollisen toiminnan,Paateron ratkaisu oli sdp kannatuksesta johtuva töppi,nyt on valtio sekaantunut työ taisteluun ja leimannut välitysvirman työn tekijät rikkureiksi poliitisin perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa työpaikoilla työnantajilla Fasismisiä piirteitä Ei yksin Postissa.Hyvä esimerkki Nuottasaari Eforassa vammaset,osaeläkeläiset-ja vastarantakiiskit saivat lopputilin..Elämme uutta 1917-lukua pelivälineet toiset viellä mutta ajan saatossa muuttuvat tulevat muilutukset ja merkkaukset...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajalla on täysi oikeus jatkaa toimintaansa työtaistelun aikana, esimerkiksi lakon ulkopuolella olevien työntekijöiden, alihankkijoiden tai vuokratyövoiman avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse on postin moraalista, ja työntekijöiden oikeudesta pitää ansaitut palkkansa.
Tuon kioskin johtamistavat ovat eettisesti ja oikeudellisesti sietämättömät. Ministeri Taaperon ulostuleminenkin alkaa näyttäytyä kasvojen pesemiseltä kuravedellä.
Taisi olla taksikuskin toilailut herättäjänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistetaampa miten Sipilä puuttui työmarkkina tilanteeseen pääministerin ominaisuudessa. Sipilän hallitus oli koko hallituskauden työmarkkinoiden kimpussa. Keskustalainen politiikka on ottanut eroa kokoomuksen politiikkaan, jota se joutui vetämään viimme hallituskaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sossut revastelee...mutta ei kauan.
On suorastaa ministeriltä törkeää puuttua postin juttuun.
Posti pitää yksityistää, lakkoilijat kassa linjalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En jostain syystä jaksa uskoa ja luottaa Postiin. Niin törkeästi he kohtelevat työntekijöitään. Postihan on haalinut ylimääräistä vuokratyövoimaa jo hyvissä ajoin valmistautuen näin tulossa olevan lakon murtamiseen. Tottahan siellä johtoportaassa uumoiltiin, etteivät työntekijät voi millään noin isoihin palkanleikkauksiin suostua.
Toivon, että omistaja, eli valtio, lopettaa tuon työehtojen ja palkkojen polkemisen. Jokainen, jolla on vähänkään inhimillisyyttä, ymmärtää mikä ahdinko tästä aiheutuu työntekijöille. Eivät he kaikki suinkaan ole opiskelijoita vaan suuri osa on perheellisiä ihmisiä, joilla on huollettavana lapsia ja asuntolaina maksettavana. Ennen he saattoivat olla ylpeitä työpaikastaan, mutta nyt saavat tuntea olevansa yhteiskunnan hylkiöitä, joille ei kuulukaan maksaa palkkaa, jolla voisi tulla toimeen.
Itse en ole samalla alalla töissä, mutta kaikki sympatiani ovat työntekijöiden puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulikohan sille sdp-ministerille selväksi, ettei vuokratyövoiman käytössä ole aina kysymys rikkurityöstä!!!???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ku on lakko, niin kaikenlaisten vuokraorjien palkkaaminen on rikkurihommaa. Siitä on turha ruveta saivartelemaan. Kyllä näin on.
Johtajia siellä tuntuu olevan niin että toisiisa kompastelevat. Poikkeustilanteitten johtaja, yhteiskuntasuhteitten johtaja, väliaikainen toimitusjohtaja.......
Minä kun sinne menisin pääjohtajaksi niin lähtisi nuita johtajia siitä aijanraosta ulos ja näkemiin. Eihän ne mittään osaa tehä muuta lehtiille selitellä ja palturia puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerin ei pitäisi puuttua työmarkkina-asioihin eikä varsinkaan asettua lakkolaisten puolelle varsinkin kun lakolla on haittaa sivullisille ihmisille. Ja menee postilta paljon työpaikkoja mutta onneksi on ansiosidonnainen turva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi olla eri ääni kellossa jos olisit Postilla töissä ja sinun palkkaa pompoteltaisiin miten sattuu kunhan vaan olisit mahdollisimman halpa ja työllistetty työntekijä firmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Paatero ole olevinaan, vaan on hyvä, että omistajaohjaus ministerinä hän viimeinkin puuttuu tähän postin ylimieliseen käyttäytymiseen työntekijöitään kohtaan. AY- liike ei tule koskaan antamaan periksi siihen, että työtä tekevien ihmisten, työllään ansaittuja palkkoja tultaisiin alentamaan pahimmillaan jopa lähes 50%

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

19:35
Pääministeri Sanna Marin sai valtavan mediahuomion Brysselissä - halusi keskittyä huippukokouksen asiasisältöön
19:24
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
19:00
Tupakoinnin väheneminen pysähtyi, mutta enemmistö tupakoivista haluaisi lopettaa – sauhuttelija kuolee keskimäärin 10 vuotta nuorempana Tilaajille
18:37
Lastauskoneen öljyä vuoti maahan Suomussalmen puuterminaalissa
18:25
Oulun Heinäpäästä maailmalle ponnistaneelle raviohjastajalegendalle Jorma Kontiolle 11 000 voittoa täyteen – "Kunto on oikein hyvä ja töihin on mukava lähteä"
18:00
Bättre Folkin Aki Roukala käänsi levottomuutensa vahvuudeksi – vuosien työ valokuvan ja festivaalien parissa poiki taidepalkinnon Tilaajille
18:00
Bättre Folkin ja Maustetyttöjen "isä" Aki Roukala palkittiin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnolla
69
Korjauskelvoton elektroniikka valittiin vuoden turhakkeeksi – erityismaininnan saivat parin vuoden välein vaihdettavat älypuhelimet
49
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
45
Pouttu aikoo valittaa kasviliha-termin kieltämisestä hallinto-oikeuteen – SK: Yhden valituksista teki kilpailevan yrityksen johtaja
35
Oulun ja Helsingin väliset junayhteydet nopeutuvat – yhteysvälillä marraskuun matkustajamäärä peräti 23 prosenttia viime vuotta suurempi
34
Kalen! kalluppi: Pittäiskö tiernapoikia uuvistaa?
30
137 Oamkin työntekijää siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen – tulossa uusi yhteinen palveluorganisaatio
26
Postin uusi toimitusjohtaja avautuu sisäisellä videolla ikävästä julkisuudesta ja omistajaohjauksesta: ”Ei meitä ole kukaan ohjannut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kymenlaakson, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En muuttais lokeroon enään millään tuli joskus 80 luvulla sitä kokeiltua suorastaan hirvittäviä paikkoja. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image