Talous

Posti järjestää rek­ry­toin­ti­ta­pah­tu­man keskellä lakkoa – "Pääpaino on sa­no­ma­leh­den­ja­ka­jis­sa, jotka eivät ole lakon piirissä"

Posti arvioi, että maanantaina alkaneen postilakon takia kirjeiden, aikakauslehtien ja mainosten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä. KUVA: Mauri Ratilainen
Talous 11.11.2019 12:22 | Päivitetty 11.11.2019 12:48
Vanessa Valkama

Postin lakko alkoi tänään maanantaina. Tiistain rekrytointitapahtumassa Postille töihin haluava voi päästä pikahaastatteluun.

Posti järjestää avoimien ovien rekrytointitapahtuman uudessa Box-tilassaan Helsingin keskustassa huomenna tiistaina. Postin lakko alkoi tänään maanantaina.

Tapahtumassa pääsee kuulemaan Postin tarjoamista työtehtävistä ja piipahtamaan myös pikahaastattelussa.

Postin viestintäpäällikkö Anne Huhtalan mukaan Posti rekrytoi koko ajan uusia työntekijöitä, ja nyt rekrytoinnin pääpaino on sanomalehdenjakajissa, jotka eivät ole lakon piirissä.

– Tila on varattu jo hyvissä ajoin ennen kuin lakosta oli tietoa, ja kuten todettu lakko ei koske sanomalehdenjakelua, Huhtala kertoo Lännen Medialle sähköpostin välityksellä.

– Postilla on useita toimintoja, jotka eivät kuulu lakon piiriin. Yksi näistä toiminnoista on sanomalehdenjakelu. Rekrytointi on olennainen ja päivittäinen osa tämän toiminnon mallikasta hoitamista.

Huhtala kertoo, että sanomalehdenjakajista on jatkuva pula ja siksi rekrytointikin on jatkuvaa. Tapahtuma järjestetään marraskuun alussa avatussa Boxissa, koska se sijaitsee Helsingissä keskeisellä paikalla.

Rekrytointitapahtuma verkkokauppaan keskittyvässä tilassa

Rekrytointitapahtuman järjestäjänä Facebookissa on Postin jakelun rekrytointi -sivu. Sen kuvauksen mukaan Postin jakelun rekrytointitiimin tehtävänä on rekrytoida työnhakijoita Postin eri jakelutehtäviin, kuten varhais- ja perusjakeluun.

– Avoimet ovet järjestetään Postin upouusissa tiloissa, juuri avautuneessa Box by Postissa Keskuskatu 3:ssa. Tervetuloa, tapahtuma on avoin kaikille joten tuo kaverisikin, Facebook-tapahtumassa kerrotaan.

Boxissa on Postin uusi verkkokauppaan keskittyvä tila Helsingin Keskuskadulla. Tila on tarkoitettu Postin kuluttaja-asiakkaiden ja verkkokauppiaiden käyttöön.

Box on Postin mukaan uusi avaus, jonka avulla se hakee entistä vahvempaa kasvua verkkokaupassa.

Uudessa tilassa on muun muassa sovituskopit, jättimäinen pakettiautomaatti ja digitaalinen kioski. Box palvelee myös verkkokauppiaiden kivijalkakauppana ja Postin uusien digipalveluiden testitilana.

Kiistaa vuokratyövoiman käytöstä

Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) maanantaiaamuna alkanut lakko jatkuu sunnuntaihin 24. marraskuuta kello 24 saakka. Lakko koskee noin 9 000 työntekijää. Neuvotteluja jatketaan keskiviikkona.

PAU:n uuden varoituksen mukaan maanantaina alkanut lakko jatkuu heti päätyttyään vielä kahdella viikolla eli joulukuun kahdeksanteen päivään saakka, jos sopuun ei päästä. Silloin lakossa olevien määrä kasvaisi vielä tuhannella.

PAU on syyttänyt Postia siitä, että se on rekrytoinut lakon alla tavallista enemmän vuokratyövoimaa lakon varalle. Posti on kiistänyt väitteet ja vedonnut normaaliin joulusesongin kausiapulaisten tarpeeseen.

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet, että ne ovat valmiita tukemaan PAU:n lakkoa, jos Posti rikkoo työtaistelua vuokratyöntekijöillä.

Postin lakko vaikuttaa myös osaan Kalevan tilaajista

Varhaisjakelu toimii normaalisti, Postin jakelualueilla lehtiä ei jaeta arkisin.

 • Kaleva jaetaan sen omilla varhaisjakelureiteillä normaalisti.

 • Postin jakelun piirissä oleville tilaajille lehteä ei jaeta arkisin. Viikonloppuisin lehden jakelut toimivat myös Postin jakelualueilla aikaisempaan malliin. Lauantaina jaetaan myös perjantain Kaleva.

 • Ilman lehteä jääneet tilaajat voivat käydä hakemassa päivän lehden Kalevan Oulun toimipisteen asiakaspalvelusta Solistinkadulta (avoinna ma-pe klo 9-16).

 • Kalevan voi hakea myös Kaleva Median muiden lehtien toimipisteistä niiden aukioloaikana. Toimipisteiden yhteystiedot: kalevamedia.fi/yhteystiedot/

 • Noutopisteillä on saatavana myös muita Kaleva Median maakunta- ja paikallislehtiä.

  Digilukuoikeus kaikissa tilauksissa

 • Kaikkiin Kalevan tilauksiin kuuluu digilukuoikeus, jolla pääsee verkossa lukemaan näköislehteä ja muita tilaajasisältöjä, kuten tähtijuttuja.

 • Näköislehden voi lukea myös eKaleva-sovelluksella.

 • Digilukuoikeus edellyttää rekisteröitymistä eli Kaleva-tilin tekemistä. Rekisteröityminen on ilmaista.

 • Rekisteröitymiseen tarvitset voimassa olevaan Kalevan tilaukseen liittyvän asiakasnumerosi ja käytössäsi oleva sähköpostiosoitteen.

 • Tietoa ja opastusta Kaleva-tilin tekemiseen ja sovelluksen käyttöönottoon löydät osoitteesta www.kaleva.fi/digihaltuun

 • Asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa osoitteessa asiakaspalvelu@kaleva.fi tai puhelinnumerossa 08-5377610.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt tuli joululahja niille jotka eivät ole päässeet työnsyrjään kiinni, saavat työtodistuksenkin sitten aikanaan joka auttaa tulevaisuudessa
pääsemään postiin töihin tai muualle jakelutöihin.
Turha postilaisten on koko Suomenkansaa kurittaa omilla palkkatoiveiden korotuksilla, pitäisi olla enemmän älyä päässä keskustella niinkauan että päästään yhteisymmärrykseen.
Tämä lakkotouhu ja vielä sen laajentaminen haiskahtaa sodanjulistamilta yhteiskuntaa vastaan, mistä näitä oikein sikiää meidän maassamme ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöyristyttävää ylimielisyyttä. Kuinkahan monta postin johtotason edustajaa kunnioittaakaan läsnäolollaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa Presidentin linnassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on postin johdolta aivan selkeä mielenosoitus ja kiusantekoa lakkoilijoita kohtaan.Nyt on ääntä käytettävä sen jolle se kuuluu eli omistajaohjausministeri paatero jonka tehtävänä on käskyttää postin halliltuksen ilmoittamaan postin johdolle että työehtosopimuksia ei vaihdeta ja sillä selvä.On kyllä rinteen hallitukselta hampaatonta toimintaa,ei ole ihme jos oli jo nyt pääministeripuolueen kannatus suorastaan romahtanut ja josnyt ei käsky käy niin se on demareitten menoa ja takaisin paluuta ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos työehtosopimus ei ole voimassa, saa työnantaja palkata ihan rauhassa vuokratyöntekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi työnantajat pitäisikin pakottaa noudattamaan niitä sopimuksia.

Kuvitteleeko joku oikeasti että työntekijöitä riistämällä saadaan Suomeen yhtään mitään hyvää? Kokoomuksen tyyli puolustaa työnantajapuolta aina ja kaikkialla, riippumatta siitä miten väärin tai moraalittomasti se toimii ja riistää kansalaisia, on tuhon tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti voi ottaa nyt halpatyövoimat lehdenjakeluun joiden taloudellista tulevaisuutta ei ole ja jos on niin on todella naurettavaa talkootyötä joille voi teettää kaikki p. skatyöt ja vieläpä naurettavan halvalla. Kaikki vuokratyövoimalaiset saavat jotain valtiollista tai kunnallista tukea elämiseen ja toimeentuloon kun palkalla ei vaan yksinkertaisesti pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image