Talous

Posti aloittaa yt-neuvottelut, vähennystarve enintään 120 henkilöä

Yt-neuvotteluja perustellaan sillä, että Postilla on tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150-200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. KUVA: Mauri Ratilainen
Talous 15.4.2019 11:00
Heidi Peltonen

Posti aloittaa yt-neuvottelut töiden uudelleenjärjestelystä Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotannon hallinnossa ja esimiestehtävissä. 

Posti tiedottaa, että yhtiön tavoitteena on vähentää enintään 120 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä. Samalla Posti kuitenkin arvoi, että uudelleenjärjestelyssä syntyy myös uusia työpaikkoja.

Yt-neuvotteluja perustellaan sillä, että Postilla on tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150-200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Kustannusten alentaminen johtuu postimäärän rajusta vähenemisestä. 

Yt-neuvottelut alkavat 23. huhtikuuta. 

MAINOS

Kommentoi

Kikytys jatkuu vaikka pääkikyttäjä on pois pelistä.
Jokohan kohta kikyttäjäkin saa lopputilin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin pitäisi olla valtiollinen, kansalaisille yhdenvertainen palvelu. Se, että jokaiseen kotiin on mahdollisuus saada posti jokaisena arkipäivänä ei pitäisi olla Suomen valtiolle ylivoimainen tehtävä. Yhtiöittäminen on heikentänyt palvelua ja nostanut hintoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhhuh! Kovatpa on Postin hallintoportaan jehujen palkat kun 120 hepun monotus kartanolle tuo 150-200 miljoonan euron säästöt! WAU!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin on turha syyttää postitusten vähenemisestä suomalaisia. Ministeri Bernerin aikana tehdyt postipalvelujen heikennykset ovat saaneet aikaan sen, ettei kirjepostia uskalla enää lähettää, kun ei tiedä milloin se pääsee perille vai pääseekö ollenkaan. Mukava olisi postia saada ja lähettääkin, jos palvelut olisivat säilyneet entisellään. Nyt vanhukset syrjäytyvät, kun eivät saa tervehdyksiä sukulaisiltaan kuten ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavia uutisia toisensa perään. Hyvä päivä! On aikakin siirtää sivulle postin HR vötkylät ja ottaa tilalle oikeasti työtä tekeviä osaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image