Talous

Poliisit jättävät Nordean Panama-paljastusten takia

KUVA: KARL-JOSEF HILDENBRAND / EPA
Talous 9.6.2016 13:13 | Päivitetty 9.6.2016 13:16
STT

Poliisien ammattiliitto lopettaa tilinsä Nordeassa ja siirtää tilinsä kotimaiseen pankkiin.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) mukaan päätöksen perusteena on, että Nordea on auttanut asiakkaitaan perustamaan yhtiöitä veroparatiiseihin verojen välttämiseksi.

Järjestö toteaa tiedotteessaan, että verojen välttely ja veronkierto syövät pohjaa hyvinvointivaltiolta. Lisäksi se kaataa veroja pieni- ja keskituloisten palkansaajien maksettavaksi.

Nordean toiminnasta nousi kohu, kun Panama-tietovuodot kertoivat Nordean asiakkaiden hallintayhtiöistä Panaman kaltaisissa veroparatiiseissa.

Pankin asiakkuuden ovat Suomessa ilmoittaneet jättävänsä muun muassa SDP, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on myös kertonut jättävänsä pankin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä veto. Poliisi jääväsi itsensä alkavien tutkimusten tieltä. Arvostukseni poliisityötä kohtaan palautui takavuosien korkealle tasolle. Vastaavasti arvostukseni puolustusvoimien esiupseerikuntaa kohtaan on romahtunut menneillään olevan "valtakunnanluovutuksen" vuoksi. Isoista pojista tuli pikkupoikia, kun USA / NATO tarjoaa tikkareita maisteltaviksi ja leluja puksupyssyleikkeihin paukuteltaviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja täällä kaikki "iliman kuittia halavemmalla" tyypit on kehumassa poliisijärjestöä. Meidän firman tilit on aina olleet Nordeassa. Nordea ei ole ikinä ehdottanut meille mitään verovilppiä tai arveluttavaa toimintaa.

Voiko viinakaupassa käydä, jos sieltä on myyty kossua pimeän pullon kauppiaille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä poliisi, hatunnoston arvoinnen teko ja kannanotto ns. lailliseen verosuunitteluun eli moraalittomaan veronkiertoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma, että ay-liikkeellä ja vasemmistopuolueilla ylipäätään on ollut tilit melkein pääsääntöisesti ulkomaisessa pankissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Polliisi tykkää kepulaisesta teollisuudesta. Muistamme hyvin ABC:n kokoontumisajot...:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaanko tuohon mitään sisäpiiritietoa ? Nordean johtajien kootut ja muuttuvat selitykset antavat kaiken tarvittavan tiedon, ja vieläpä ihan julkisesti.

Jos on puhtaat jauhot pussissa niin ei tarvitse selitellä ja muuttaa kertomusta välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mistä rikoksesta tutkitaan, sitä lähinnä tarkoitin. Poliisit kai sen nimenomaan tietävät.

Suomessa ei ole julkaistu yhtään nimeä vaan niitä piilotellaan yle:n toimesta. Ketä suojellaan ja miksei poliisi kerro mitään julkisuuteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oikein auennut nyt tämä yhteys. Onko poliiseilla jotain sisäpiiritietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riittää jo ,että Wahlroos tietää Nordean hallituksen puheenjohtajana miten osataan rahat kiertämään ja lokeroihin joihin harvemmilla avaimet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image