Talous

Poliisi kiinnostui Panama-vyyhdestä – MOT ei luovuta materiaaleja

KUVA: Hannu Kivimäki
Talous 4.4.2016 11:52 | Päivitetty 4.4.2016 13:54
STT, Kaleva

Suomen poliisi aikoo käydä läpi ainakin yhdessä verottajan kanssa tietovuotoaineiston, kertoo keskusrikospoliisin KRP:n talousrikostorjuntalinjan päällikkö Markku Ranta-aho.

KRP ei ole vielä saanut materiaalia, eikä pysty arvioimaan tapauksen laajuutta.

Ranta-aho arvelee julkisuudessa olleiden tietojen perusteella, että aineisto voi pitää sisällään merkittävääkin tietoa. Hän pitää mahdollisena, että materiaalia läpikäytäessä voisi löytyä rikosjuttuja.

- Selvittelemme pääosin verottajan kanssa, koska oletusarvo on se, että tässä on mahdollista verosuunnittelua tai veronkiertoa kysymyksessä, sanoo Ranta-aho.

- Muutkin tässä listalla olevat kiinnostavat siltä osin, onko kyseessä esimerkiksi rikoshyödyn piilottaminen.

Jos epäilyksiä verorikoksista löytyy, verottaja päättää mahdollisten tutkintapyyntöjen tekemisestä poliisille.

Myös Helsingin poliisin apulaispäällikkö on tviitannut tänään poliisin olevan kiinnostunut materiaalista.

Ylen MOT -ohjelma ei aio luovuttaa omia materiaalejaan ulkopuolisille tahoille. Ohjelman tuottajan Renny Jokelinin mukaan poliisi voi yrittää pyytää materiaalia suoraan kansainväliseltä toimittajaverkostolta.

Nordea kiistää mahdollistavansa veronkierron

Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Ohjelman mukaan aineistossa on satoja suomalaisnimiä.

Finanssikonserni Nordea on kiistänyt mahdollistavansa järjestelyt, joita pidetään veronkiertona.

Panamavuodot puhuttavat muuallakin maailmassa. Esimerkiksi Islannissa aiotaan järjestää tänään suuri mielenosoitus hallitusta vastaan, kertoo Icelandreview-uutissivusto.

Syynä on Panama-vuotoihin liittyvä paljastus, jonka mukaan pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson vaimoineen omistaa veroparatiisiyhtiön Neitsytsaarilla.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kommunistien hallitsema yle voisi keskittyä muuhun viihteeseen kuin näiden asioiden tonkimiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluatte kilpailuttaa pankkipalvelunne, ehdotan seuraavaa. Pyydätte pankeilta suullisen tarjouksen siitä, kuinka voitte sijoittaa/pestä rahojanne, niin että ette syyllisty rikokseen. Parhaiten kysymykseen vastannut saa raha-asianne hoitaakseen =)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koijareile ei tule mitään seurauksia,ne säilyttää kaiken ne. Asiakkaiden harteille!
Tämmöstähän se on,ja tulee aina olemaan,porsaat kyllä,löytää aina omat reikänsä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä vastuullisena kuluttajana haluan tietää millaisien firmojen tuotteita ja palveluita käytän. Ehkäpä vaikuttaa kulutuskäyttäytymiseeni. Loppupeleissähän tässä on kysymys minulta/meiltä saaduista varoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostaa kuitenkin sitä halavinta välittämättä veroparatiiseista, lapsityövoimasta, sisällissodasta tai muustakaan. Pääasia että saa paljon ja halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidetaan astua niin isokenkäisten varpaille, että poliisikin hiljennetään... Keitä MOT/Yle suojelee... Pelkääkö Yle rahoituksensa puolesta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos kyseeseen tulee lähdesuoja, journalistien toimintamahdollisuuksia ei voida lähteä noin vain rajoittamaan. jos poliisi saisi kaikki tiedot käskyttämällä, harva uskaltaisi puhua lehdille ja iso osa jutuista jäisi tekemättä ja tällaiset tapaukset siis mahdollisesti piiloon. oleellinen osa asiaa on se, että anonyymilähteet uskaltavat antaa tietoa vapaalle lehdistölle ja luottaa siihen, ettei heitä käräytetä jonkin paikallisen poliisitutkinnan yhteydessä. vaakakupin molemmissa päissä on tavallaan oikeuden toteutuminen, mutta kumpi painaa enemmän? onko tärkeämpää tietää suurista kuvioista vai tutkia yksittäistapauksia? tällaiseen kysymykseen ei ole olemassa valmista vastausta, mutta tällaisia yksittäisjuttuja ei edes voida harkita tutkia, ellei iso kuvio ensin tule esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti eivät kuitenkaan saa yhtään rahoja. Tämän sanon siksi, koska olemmehan jo nähneet miten rahamme käytetään. Mitä enemmän hallintokoneisto saa rahaa, niin sitä massiivisemmaksi se paisuu. Tulee uusia sääntöjä, virastoja ja virkamiehiä. Mitä vähemmän hallinto saa rahaa, niin sitä helpompaa meillä ihmisillä on olla ja elää ja eipähän ole jokaisen kulman takana virkamies kyttäämässä ja vaanimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalia pörssiyhtiön toimintaa. Ne tekee ketkä osaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihme, että tämän hallituksen ohjelmassa on olleet tehokas katuminen, vakuutuskuoret, jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä jos tutkitaan. Voisi kyllä kysyä, miksi poliitikot ovat mahdollistaneet holding-yhtiöiden perustamisen verosuunnittelun nimissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan poliisi enempi kiinostunut tietovuotajasta kuin veronkierrosta, jota lailliseksi verosuunnitteluksikin jotkut piirit kutsuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordea pitää asettaa liiketoimintakieltoon suomessa, kunnes asiat ja syylliset on selvitetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö tehä selkanen yhteiskunta sopimus että rikkaat ja yrityksetki maksas suomeen verot???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo aika moni rikas ja yritys maksaa verot suomeen. Iso osa suomalaisista on nimittäin enemmän saamapuolella yhteiskunnalta kuin maksupuolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja tämän jälkeen herra pääministeri kertoo meille, kuinka yhteiskunta sopimus on tärkeä Suomille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole poliisilla varaa puuttua häiriköintiin tai pakolaisongelmiin, mutta ylinopeus ja Panaman asiat saavat kyllä huomiota

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan sitä varaa riittää poliisin käyttöönkin, jos saadaan rahavirrat veroparatiiseihin tukittua. Meneekö pikkuhiljaa jakeluun, että miksi sitä massia ei tällä hetkellä ole?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea homma! Poliisille jämäkkä, itsenäinen ja määrätietoinen ote nyt tutkintaan. Tutkinnan sammuttamiseksi on tulossa kovaa painetta monelta taholta. Kansalaisten vankkaa tukea tarvitaan juuri nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:47
Citroen juhli kaksoisvoittoa Turkin MM-rallissa – Lappi mestari-Ogierin takana toinen
16:34
60 vuotta täyttävä PPSHP:n johtajaylilääkäri seuraa sairaalamaailman muutosta aitiopaikalta – lääkäreiden hakujärjestelmä toi uuden huolenaiheen
15:51
Kaleva oikaisee
14:27
Postilaatikon paikka johti riitaan Kemissä, 72-vuotias mies suihkutti kaasua naapurinsa kasvoille
14:16
Isokyrö on Suomen autoistunein kunta, jossa ajetaan yli 10 vuotta vanhoilla autoilla – Pohjois-Pohjanmaalla vähiten autoja Uudenmaan jälkeen
13:37
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
12:58
Arvio: The Baseballs tanssitti Teatriaa superhittien fiftaricovereilla – 50-luvun estetiikkaa syleiltiin urakalla, keikalla vallitsi viehättävän vanhanaikainen tunnelma Tilaajille
72
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
24
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
21
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
21
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
18
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
18
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saako poliisiautossa kuvata?

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Mitä se haittaa vaikka hytkyvät. Musiikki menee vain jäseniin. On hyvä ohjelma muuten. Olen nähnyt Paula Vesalan vauvan... Lue lisää...
VEEKU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image