Talous

Pitkäaikainen ykkönen syöstiin val­tais­tui­mel­taan – Nissan Qashqai nousi suo­si­tuim­mak­si ohi Skoda Octavian

Nissan Qashqai on ollut pitkään suomalaisten suosiossa. Nyt se nousi suosituimmaksi autoksi.
Talous 2.1.2019 16:51
STT

Nissan Qashqai syöksi viime vuonna pitkäaikaisen ykkösen Skoda Octavian valtaistuimelta uusien henkilöautojen rekisteröintitilastossa, ilmenee Autoalan Tiedotuskeskuksen julkaisemasta tilastosta.

Qashqaita rekisteröitiin 5  540 kappaletta, kun Octavia jäi 5  000:een. Qashqain markkinaosuus nousi 4,7 prosenttiin ja Octavian putosi 4,2 prosenttiin.

Nissanin suosikkimalli on jo pitkään ollut markkinakakkonen Skoda Octavian jälkeen. Qashqai oli toiseksi suosituin automalli vuosina 2015, 2016 ja 2017. Markkinakolmonen malli oli vuosina 2013 ja 2014.

Octavian valtakausi on ollut todella pitkä. Octavia on ollut Suomen suosituin automalli vuodesta 2011 lähtien lukuun ottamatta vuotta 2013, jolloin Volkswagen Golf vieraili kärkipaikalla.

Kolmanneksi eniten ensirekisteröitiin viime vuonna Toyota Yariksia. Volkswagen Golf ja Toyota Auris täydensivät kärkiviisikon.

Autoalan Keskusliiton mukaan viime vuotta värittivät autokaupassa romutuspalkkiot, joita myönnettiin tammi-elokuussa. Romutettujen autojen tilalle ostettiin paljon pieniä autoja. Yariksen lisäksi hyvin menivät kaupaksi Ford Fiestat, Volkswagen Polot ja Renault Cliot.

Kalliiden katumaastureiden kärjessäi oli Volvo XC60, joka ylsi rekisteröintitilastossa peräti seitsemänneksi. Toyota C-HR ja Skoda Kodiaq olivat seuraavaksi suosituimmat katumaasturit.

Toyota suosituin merkki

Henkilöautomerkeistä eniten rekisteröitiin Toyotoja. Volkswagen, Skoda, Volvo ja Ford seurasivat perässä. Qashqain varassa ollut Nissan oli kuudes.

Toyota nappasi ykkössijan Volkswagenilta jo toissa vuonna. Volkswagen hallitsi sitä ennen markkinoita vuodesta 2011 lähtien. Toyotan markkinaosuus kohosi 12,6 prosenttiin ja Volkswagenin 11,2 prosenttiin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Markkinajohtaja, no 95 sadasta valitsi jonkun muun kuin markkinajohtajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilapäinen notkahdus, Ocu mallina jo vanha. Kun uusi korimalli tulee niin työsuhdeautoilijoiden keskuudessa käy kuhina. Itse kulunsa maksavat voivat langeta Visioniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Skoda .Ei ole kehumista vävyllä oli niin tuumasi ettei ole skoodaa eikä fordia kummassakin oli remonttia ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä oli tässä taannoin ensimmäinen ja samalla viimmeinen Nissani, Eipä kyllä laatu loistanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinähän se nykyinen halpa muovinen maasturia larppaava maasturin irvikuva elementissään. Hyväkuntoisella asvalttitiellä ajellaan niin erämiehenä ja vähän rahamiehenäkin nuotiopaikalle:) Sitten voikin vertailla TM-testien rengastestejä raamattuna kahvipöydässä vaikka ihan se ja sama mitkä kumit alla 10km moottoritie matkalla. Kerran kesässä sitten Tampereelle reissu ja voikin kehua autoa sekä testivoittaja renkaita (mitkä tosin maksettuja testejä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Skoda on TÄNÄPÄIVÄNÄ tsekkiläisellä kansallisylpeydellä valmistettu laadukas ja huippuominaisuuksilla varustettu nykyaikainen auto. Aina askeleen etevämpi! Katsookaapa Skoda. fi sivuilta autoalan ammattilaisten, ei lippisurpojen, tekemiä RIIPPUMATTOMIA autotestejä ympäri maailmaa. Veret seisuttavaa luettavaa. Jos vaikkapa Skoda Octavia mukana, eipä sielä ole kilpailijoille kuin sijat 2 alaspäin vapaana. Kukkulalla on kuninkaansa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa autoa hankkiessa lukea vikatilastot ja käyttäjä kokemukset. Ehkä joku merkki yllättää positiivisesti ja joku auto on pelkkä korjaamon unelma jota rempataa aina vaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No en kyllä kehtaisi ajaa millään sokotallakaan. Onneksi sentään tehdään kunnon autojakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä ja onhan tuossa Qashqaissa vielä hyvä Renaultin tekniikka,olet oikeilla jäljllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Nissanin malli on muovia sisältä. Itselläni oli viikon vuokra-autona, enkä voi valitettavasti suositella kenellekkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
37
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
36
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
22
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
20
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
13
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image