Talous

Pekka Perä: Yri­tys­sa­nee­rauk­sen onnistuminen ei ole vielä varmaa

Talous 30.9.2014 10:03 | Päivitetty 30.9.2014 11:46
Kaleva

Kaivosyhtiö Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perän mukaan vielä ei voida sanoa varmuudella sitä, että yrityssaneerausohjelma hyväksytään.

Selvitysmies on jättänyt Talvivaaran yrityssaneeraus esitykseen Espoon käräjäoikeuteen. Siinä esitetään kahdeksan vuoden saneerausohjelmaa Talvivaaralle.

Perä sanoo, että lyhyellä aikavälillä yhtiön rahoitus perustuu tulorahoitukseen sekä Nyrstarilta nostettavaan enintään 20 miljoonan euron lainaan.

Pitkän aikavälin rahoitus on kuitenkin auki. Perän mukaan rahoitusta on mahdollista saada joukkovelkakirjojen, osakeannin tai uusien avainsijoittajien kautta.

Rahoitusneuvotteluja
monella taholla

Perä toivoo, että saneerausehdotus parantaa yhtiön mahdollisuutta saada uutta rahoitusta. Selvitysmiehen tänään jättämä saneerausehdotus leikkaisi voimakkaasti yhtiön velkoja.

Edellytykset neuvotteluiden jatkamiselle ovat Perän mukaan hyvät. Saneerausehdotus selventää hänen mukaansa tilannetta, koska lainanantajilla on sen myötä parempi käsitys yhtiön taseesta.

Perä kertoo, että rahoitusneuvotteluita käydään monien tahojen kanssa.

Nikkelin tuotanto on sujunut Perän mukaan alkuvuoden aikana hyvin. Lähitulevaisuudessa markkinanäkymät ovat kuitenkin hiipumassa. Toimitusjohtajan mukaan pitkällä aikavälillä markkinanäkymät ovat taas suotuisampia. Ruostumattoman teräksen kysyntä tukee nikkelimarkkinoita.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minäkin olen tehnyt osakkeen pienellä hinnan muutoksella jo useita tuhansia. ostaa 6 sentillä ja myy kun nousee 10-12 senttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäillä tuota sopii. Onkohan tuossa mitää perää, taitaa olla ihan perätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten minä olenkaan käsittänyt väärin, kun luulin että perä on joutunut linnaan muittten koijarikavereittensa kanssa. saattaa sitä immeinen erehtyäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On järjetöntä, että tappiota tuottavassaTalvivaarassa on käytetty valtava määrä kansan maksettavaksi tulevaa velkarahaa ympäristön tuhoamiseen.
On järjettömyyden huippu, kun Talvivaara on tappiota tuottavaan ja ympäristöä tuhoavaan toimintaansa hakemassa lisää kansan maksettavaksi tulevaa velkarahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On järjetöntä, että tappiota tuottavassaTalvivaarassa on käytetty valtava määrä kansan maksettavaksi tulevaa velkarahaa ympäristön tuhoamiseen.
On järjettömyyden huippu, kun Talvivaara on tappiota tuottavaan ja ympäristöä tuhoavaan toimintaansa hakemassa lisää kansan maksettavaksi tulevaa velkarahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka on niin rohkea että uskaltaa laittaa roponsa tuollaiseen kannattamattomaan yritykseen? Nytkin velkoja leikataan ja sijoittajat joutuvat maksumiehiksi, kovin on huteralla pohjalla yrityssaneeraukseen pääsy, ei puutu kuin sitä yhtä asiaa, rahaa.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
19
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
14
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
13
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
12
IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa
12
Hallitus järjesti tiedotustilaisuuden –katso tallenne tilaisuudesta
8
Hus seuloo parantuneita uusilla vasta-ainetesteillä – ne löytävät myös oireettomasti koronaviruksen sairastaneet

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

303 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image