Talous

Paakkanen myi Marimekko-pottinsa

Kirsti Paakkanen luopuu Marimekon osakkeistaan. Paakkasen Workidea-yhtiö on myynyt 10 prosentin omistuksensa.
Talous 8.1.2009 15:33 | Päivitetty 8.1.2009 18:39
STT,
Marimekon omistuksesta kiehahtanut kiista ratkesi torstaina, kun Kirsti Paakkanen löysi ostajat lopuille Marimekon osakkeilleen. Paakkasen Marimekko-omistus putosi nollaan, kun hänen Workidea-yhtiönsä myi koko 10 prosentin osuutensa. Myös Kirsti Paakkasen säätiö myi 0,7 prosentin siivunsa.

Osakepotti hajautui useammalle ostajalle. Yksi niistä oli työeläkeyhtiö Varma, joka kertoi ostaneensa 3,5 prosenttia Marimekon osakkeista. Varman osuus yhtiössä kasvoi yhteensä lähes viiteen prosenttiin.

Sijoitusjohtaja Risto Murron mukaan Marimekko-kauppa oli Varmalle normaali finanssisijoitus, joka tehtiin kun osakkeita tuli tarjolle. Yhteistyötä muiden ostajien kanssa ei tehty. Marimekko-omistustaan kasvatti jonkin verran myös Ilmarinen, joka tätä ennen omisti yhtiöstä vajaan prosentin. Muista ostajista ei heti ollut tietoa.

Osakkeet myytiin Helsingin pörssissä yhdeksän euron kappalehintaan, jolla koko potin arvoksi tuli noin 7,7 miljoonaa euroa.

Jäähyväiset jo toissa syksynä

Alun perin Paakkasen osakkeiden oli määrä päätyä nykyiselle toimitusjohtajalle Mika Ihamuotilalle. Ihamuotila ilmoitti kuitenkin viime viikolla yllättäen, ettei ollut saanut rahoitusta loppujen osakkeiden ostoon.

Tieto suivaannutti Paakkasen, joka ehti julkisuudessa ryöpyttää Ihamuotilan johtamistaitoja ja väläytti palaavansa vaikka itse puikkoihin, jos "poika" ei pärjää. Marimekko kun joutui antamaan joulukuussa tulosvaroituksen heikentyneen myynnin vuoksi.

Torstaina Paakkanen ei vastannut STT:n soittopyyntöihin.

Nyt 79-vuotiaan Paakkasen luopumisen Marimekosta piti oikeastaan varmistua jo lokakuussa 2007, jolloin hän sopi, että myy koko omistuksensa yhtiön uudelle keulakuvalle Ihamuotilalle asteittain vuoden 2008 loppuun mennessä.

Paakkanen omisti tuolloin Marimekosta noin viidenneksen, ja koko osakepotin äänivalta siirtyi Ihamuotilalle saman tien. Ihamuotila osti tuolloin myös Varmalta kolmen prosentin suuruisen osake-erän.

Ihamuotilan Muotitila-yhtiö omistaa nyt noin 13 prosenttia Marimekon osakkeista. Toiseksi suurin omistaja on Ehrnroothien sijoitusyhtiö Fautor, jolla on reilun 10 prosentin siivu yhtiöstä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Juuri Ihamuotilan tässä on toiminut fiksusti. Kuka nyt olisi niin hullu että maksaisi n.6 euron osakkeesta yli 16 euroa. Eipä tainnut Paakkanen ollakkaan niin bisnesnero kuin mediassa on annettu ymmärtää. Ja eikö nyt ole sama jos 90-vuotias mummo vaihtaa omaisuuttaan rahaksi että saa vähän törsätä ja vielä kun ehtii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Ihamuotilan "poju" taida osata bisnestä tehdä, firmassa nopeasti isoja muutoksia, paljon lisätty henkilökuntaa(ja kuluja). Tais Paakkanen hermostua menoon..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän täällä tosiaan työvoimakustannuksien takia tulla toimeen kuin sähköä myymällä. Optiot ei keneltäkään pois, ja sellumiesten palkkavaatimusten takiahan täältä myydään tehtaat ulkomaille, eikös niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anteeksi vaan, mutta tämä korkeatasoinen vaatetusteollisuus ei enää pärjää täällä "tundralla". Työvoima-, marteriaali- ja ym. tuotantokustannukset ovat sitä luokkaa, ettei siitä täyspäinen yrittäjä selviä. Heikkopäinen jonkun ajan. Sääliksi käy, kun meikämannenkin uusvanhat Markimekko-paidat alkavat jo ahdistaa ja haalistua. Mutta varmasti pietään kantajan iholla loppuun asti (ja kantajienkin)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raharikkaat rehvastelee niin ei kannata tavallisilta tallaajilta tulla kysymään mitä mieltä on asiasta .ei voi kun sanoa että jospa se hajoais taivaan tuuliin niin että saisivat nuolla näppejään,sillä tavallisen työntekijän selkänahasta ne voitot kerätään,,,halpatyövoiman ansiota kaikki ,kertoohan ne meidän palkkatasot totuuden,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
38
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
37
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
22
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
21
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
13
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image