Talous

Outokummun Kemin kaivokselle rakennetaan uusi mal­min­nos­tor­ni – urakan arvo noin 13,6 miljoonaa euroa

Elijärven kaivos (tunnetaan myös nimellä Kemin kromikaivos) on Outokumpu Oyj:n tytäryhtiön Outokumpu Chrome Oy:n omistama kaivos, joka sijaitsee Kemin kaupungin pohjoispuolella Keminmaan kunnassa. KUVA: Leinonen Jukka
Talous 12.6.2019 12:34
Katri Keskitalo

NCC on allekirjoittanut sopimuksen Outokummun kanssa malminnostotornin rakentamisesta Kemin kromikaivokselle, tiedottaa NCC.

Kyseessä on kokonaisurakka ilman talotekniikkaa ja sen arvo on noin 13,6 miljoonaa euroa.

Tiedotteen mukaan yli sata metriä korkean tornin avulla kaivoksesta nostetaan kilometrin syvyydessä sijaitsevasta murskaamosta ja malminkäsittelyprosessista kromimalmia Tornion terästehtaan 530 000 tonnin vuotuisen tuotantokapasiteetin verran. Tornin rakentaminen on osa Outokummun Deep Mine-ohjelmaa, jonka aikana uuteen kilometrin syvyydessä toimivaan kaivokseen rakennetaan kokonaan uusi infrastruktuuri.

– Yli 100-metrisen betonitornin rakentaminen sivurakennuksineen on rakennusinsinöörille erittäin mieluinen projekti. Maanpäällinen 66 metriä korkea tornin osa rakennetaan liukuvalamalla, mikä lisää kohteen haastavuutta myös ammatillisessa mielessä, kertoo NCC:n toimialajohtaja Frej Weurlander tiedotteessa.

Urakan valmistelevat työt aloitettiin helmikuussa 2019, ja sen on tarkoitus valmistua lokakuussa 2020. 

Outokummun Kemin kaivos sijaitsee Kemin kaupungin pohjoispuolella, Elijärvellä. Kemin kaivos on ainoa kromikaivos Euroopan unionin alueella ja Euroopan suurin tunnettu kromiesiintymä. Ferrokromia käytetään ruostumattoman teräksen raaka-aineena.

MAINOS

Kommentoi

Hieno homma, mutta miksi Elijärvelle piti rakentaa rautatie, kun sitä ei kuitenkaan käytetä, kysun vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mitä siitä? Ihan rehellinen teollisuuslaitos, ja rehellistä työtä, verrattuna Oulun loputtomaan ICT-kuplaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyjournalismi: lasketaan uutisten kirjoitettu merkkimäärä/päivä, jonka perusteella maksetaan palkka ja parhaimmat saa pitää työnsä freelancer-kirjoittajina. Viis oikeinkirjoituksesta, oikoluvusta ja lähdekritiikistä kun eetteri vaan täyttyy paatoksesta ja klikkejä kertyy mainostajien rahojen vastineeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image