Talous

Oulussa pelätään Accenturen koko yksikön lak­kaut­ta­mis­ta

KUVA: Pekka Peura
Talous 31.10.2012 20:19
Kaleva

Konsulttiyritys Accenturen Oulun pääluottamusmies Markku Muotka pelkää, että kaikki Oulun 170 työntekijää saavat lähteä, ja toiminnot loppuvat kokonaan.

”Tarkempia perusteluja Oulun mahdollisesta lakkautuksesta ei ole kerrottu. Huono taloustilanne on tietysti meilläkin näkynyt, mutta ei Oulu ole poikennut mitenkään muusta maasta.”

Neuvottelut aloitetaan 5. marraskuuta, ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Noin 1 200 työntekijää siirtyi viime vuonna Nokialta Accenturelle, heistä arviolta noin 400 Oulussa. Sen jälkeen henkilöstön määrä on vähentynyt, kun Nokian tarve vanhan Symbian-käyttöjärjestelmänsä tuotekehitykselle on kuihtunut.

”Jos Oulu nyt lakkautetaan, kaikki 170 lähtijää ovat entisiä nokialaisia Symbian-kehittäjiä. Kyllä tämä yt siten kohdistuu kokonaan heihin”, Muotka toteaa.

Accenture kertoi yt-neuvotteluista keskiviikkona.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Sveitsissä on irtisanottu tänä vuonna myös saman verran kuin Suomessa. Mutta Sveitsissä myös palkataan ihmisiä jatkuvasti.

Korkein työttömyys Sveitsissä on Zürichissä jossa se on alle 3 %, maaseudulla 1,x % ja nuorisotuottömyys niinkin korkea kuin 3,5 %.

Olisikohan työmarkkinoiden rakenteellakin merkitystä?
Muistapa pyytää kansanedustajaltasi tai valtuutetultasi selitys tähänkin asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Härskiksi on mennyt yritysten irtisanomiset esim. Nokia, OP-pohjola, Logica CGI jne... Työntekijät sanotaan irti muka tuotannollisiin syihin vedoten, mutta todellisuus on esim. iäkkäämpien työntekijöiden vähentäminen kun jopa kuukausien kestävä tahallinen hiillostaminen ja painostaminen ei onnistu niin, että työntekijä sanoisi itsensä irti.
Ihalaiselle olisi syytä tutkia näidenkin em. yritysten irtisanomiset pohjamutia myöten, koska laittomuudet näkyvät vain leviävän kiintyvällä tahdilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Polkaistaan kaikki uusi vaihde päälle, Näytetetään kaikille täältä irtisanoville firmoille pitkät - me pärjätään ilman niitäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, uutta nousua ja globaaleille markkinoille. Helsinki on oululaisille vain paikka jossa pitää vaihtaa lentokonetta. Sekin mieluummin Tukholmassa tai Köpiksessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ollut aika paljon Accenturen kanssa tekemisissä. Tämä mitä Oulussa tehdään on 'erityistapaus' eli tehdään Symbian kehittämistä. Yleensä Acc.. kaveri on pukupäällä kulkeva konsultti joka myydään tuntihinnalla ison yrityksen päättäjien, prosessikehittäjien, IT-kehittäjien yms. 'kylkeen'. Ja nyt tulee homman pointti: Kaikki nuo edellämainitut työt isoissa suomalaisissa yrityksissä tehdään PK seudulla = konsultti Oulusta on vaikeampi ja kalliimpi myydä istumaan asiakkaan tiloihin (lentoliput Helsinkiin, hotelli....)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos näin on niin Nokia käytti Accenturea entistäkin selvemmin vain bulvaanina. Mitä järkeä accenturen muuten olisi ottaa symbian-kehittäjiä Ouluun kun he eivät varsinaisesti ole mitään puku päällä kulkevia konsultteja vaan koodarinörttejä. Näitä Symbian-kehittäjiä ei ollutkaan tarkoitus ikinä käyttää accenturella muuta kuin istahtamassa ja pienentää irtisanomiskohua mutta senhän nyt kaikki tietää muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta miksi Accenture ottaisi Nokian irtisanomiset vapaaehtoisesti omalle kontolleen? Nokiakin on potkinut jo niin paljon, että ei muutaman Symbian-koodarin potkiminen juurikaan enää maineeseen vaikuttaisi. Toista se olisi yrityksillä, jotka eivät itse juurikaan potki väkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole hyvä uutinen, täytyy sanoa. Saas nähdä, kuinka muila aloilla menee ja kuinka kauan tämä " taantuma" jatkuu?? Mutta, show must go on, ......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Accenture on nokian "roskakori" johon muka myydään turhat osastot. Sitten kuukausi pari ja accenture pistää porukan pihalle, näin ei synny nokia irtisanoo tyylisiä uutisia eikä nokian tarvitse maksaa mitään paketteja tms.

Ovelaa kikkailua joilla kierretään nokian suomen mittakaavassa hyvät irtisanomisista seuraavat "edut".

Kaikki tiesi että näin tulee käymään ja niin teki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa olisi softatöitä tiedossa automaatioalalla, mutta rahoitus nilkuttaa ja pahasti. Toivotaan että päättäjät tajuavat esitetyn uuden globaalin bisneksen päälle joitain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti yksityiset sijoittajat tajuavat sen päälle. Vai onko taas niin hyvä idea, että kukaan muu ei sitä ymmärrä kuin asian omistaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin ajoitti Accenture ilmoituksen, pari päivää sen jälkeen kun työntekijät kävivät lampaina äänestämässä kykypuolueen johtamaan kaupunkia. Nyt ovat sitten teuraalla. Ehkäpä Muotka lähtee Kokoomuksen listalta ehdokkaaksi kuten Merihaara? Saa ainakin yksi jotain tekemistä.

Eivätkö ihmiset tajua että työläinen se on valkokailustyöläinen, ja Kokoomus edustaa työnantajaa, suurta pääomaa.?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi Seppo Seppo
Pieni on pienen punaisen miehen maailma. Voi voi.
Että ihan ison globaalin pörssifirman johdossa odoteltiin Suomen kunnallisvaaleja - ja eritoten Oulun.
Seppo voisiko tämä kuitenkin olla Ford Preferiin litännäinen - edes jotenkin ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elop on vain Jorman käsikassara ilman omia ajatuksia. Siilasmaa on Jorman bulvaani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image