Talous

Oulun lentoasema laajenee 1,5 miljoonan matkustajan tarpeisiin

Oulun lentoaseman laajennus vaatii 18 miljoonaa euroa.
Talous 7.6.2008 0:00
Riitta Taulavuori
Oulun lentoaseman ahtauteen on luvassa helpotusta näillä näkymin vuoden 2010 loppuun mennessä. Tuossa vaiheessa lentoaseman nykyisiä noin 6 000 neliömetrin matkustajatiloja on laajennettu noin 4 300 neliömetrillä.

Lisäksi käytössä pitäisi olla neljä matkustajasiltaa, joita pitkin matkustajat pääsevät kulkemaan entistä mukavammin ja turvallisemmin sisätiloista koneeseen ja päinvastoin.

Lentoaseman laajennuksen mitoitusta, laatutasoa ja aikataulua alettiin selvittää pari vuotta sitten. Pitkään odotettujen laajennustöiden aloitus on kiinni enää lopullisesta investointipäätöksestä, joka pyritään tekemään vielä tänä vuonna tai viimeistään ensi vuoden alussa. Rahaa laajennus vaatii 18 miljoonaa euroa, kertoi Finavian lentoasemaliiketoiminnan johtaja Reijo Tasanen Oulussa perjantaina.

Hän osallistui Oulun lentoliikennettä, lentoasemaa ja sen toimintaympäristön kehittämisohjelmaa käsitelleeseen seminaariin sekä sitä edeltäneeseen kokoukseen, jossa sovittiin lentoaseman laajennuksen investointipäätösten valmisteluista.

Nyt vahvistuneet suunnitelmat tarkoittavat sitä, että ensi vuosikymmenen alussa Oulun lentoaseman pitäisi pystyä palvelemaan vuositasolla 1,5 miljoonaa matkustajaa. Viime vuonna lentoaseman kautta kulki noin 840 000 matkustajaa. Muun muassa Oulun seudun elinkeinoelämän ja kuntien edustajat ovat ilmaisseet toistuvasti huolensa siitä, että nykyiset puitteet rajoittavat lentoaseman kehittymistä ja kansainvälistymistä.

"Tämä on merkittävä askel hyvään suuntaan", arvioi Oulun lentoaseman päällikkö Pekka Mäntynen.

Lentoaseman kehittämistä ei kuitenkaan haluta jättää Oulun seudulla vielä tähän.

Parhaillaan on meneillään kustannuksiltaan noin 700 000-800 000 euron hankekokonaisuus, jolla pohjustetaan lentoaseman seuraavien askelten investointeja. Perimmäisenä tarkoituksena on kehittää Oulun lentoasemasta kansainvälinen lentoasema, joka palvelee elinkeinoelämän lisäksi vapaa-ajan matkailun tarpeita.

Lentoaseman kehittämisen toivotaan tuovan erityisesti lisää suoria lomalentoja, eikä vain Oulusta pois, vaan myös Ouluun päin.

"Tavoitteena on kehittää Oulun lentoasemaa sellaisena toimijana, joka pystyisi yhdessä Rovaniemen ja Kuusamon lentoaseman kanssa palvelemaan koko Pohjois-Suomen matkailun tarpeita", Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen arvioi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kovasti vaan on myöhässä uusi terminaali. Nykyäänkin jo aamuruuhkassa meinaa tulla turvatarkastuksen jono ulos terminaalista. Jos on useampi kuin 2 konetta kerralla lähdössä/tulossa niin terminaalissa on ihan käsittämätön ruuhka. Huonomilla keleilla matkustajasillat ovat erittäin iso mukavuustekijä ja on käsittämätöntä ettei ole valtakunnan kakkoskentällä moisia ollut vielä. Helsingissä ja Rovaniemellä vain on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Polttoaineen hinta nousee, ja maailmalla on jo alkanut mennä lentoyhtiöitä nurin. Jos olis omat rahat kyseessä niin tässä vaiheessa pistäisin pussin nyörejä tiukemmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan tulevaisuudenvisiossa otettu riittävän rehellisesti huomioon polttoaineen hinnannousu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image