Talous

Oulun kauppakamari: Lähes puolella alueen yrityksistä on ollut hankaluuksia rek­ry­toin­nis­sa, ulkomaisen työvoiman palkkaamista halutaan helpottaa

Talous 14.1.2020 9:20
Anna Leinonen

Lähes puolella eli 49,1 prosentilla Oulun kauppakamarin jäsenyrityksistä on ollut vaikeuksia työvoiman rekrytoimisessa.

62,7 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä oli sitä mieltä, että suurin kompastuskivi on työnhakijoiden riittämätön ammattitaito. Riittämätön työvoiman tarjonta oli puolestaan ongelma lähes 60 prosentille yrityksistä.

Rekrytointivaikeuksia on ilmennyt muun muassa seuraavissa ammattinimikkeissä: ammattitaitoinen myyjä, yritysmyyjä, ohjelmistosuunnittelija, automaatiosuunnittelija, lähihoitaja, kokki, tarjoilija, siivooja, kiinteistönhoitaja, raudoittaja, levyseppä-hitsaaja ja bitumieristäjä.

– Vaikka akuutti työvoimapula ei enää ole niin suuri kuin vuosi sitten, ilmoittavat monet yritykset sen edelleen kasvun esteeksi. Tällä hetkellä tilanteeseen on luultavasti jo sopeuduttu, sanoo Oulun kauppakamarin palvelusektorin johtaja Maria Juurikka

Yhdeksi olennaiseksi lääkkeeksi työvoimatarpeen täyttämiseksi Oulun kauppakamari näkee työperäisen maahanmuuton. Juurikan mukaan ulkomaista työvoimaa tarvitaan edelleen erityisesti asiantuntijoiksi ja erityisosaajiksi.

– Toivon todella, että ulkomaisen työvoiman rekrytointia näiltä osin voidaan nopeuttaa ja yritys saisi kaikki työntekijän rekrytointiin ja kotouttamiseen liittyvät palvelut jatkossa Pohjois-Suomessakin yhden luukun periaatteella, Juurikka sanoo.

Viiveet EU:n ulkopuolelta tulevan henkilön palkkaamisessa ovat nykyisin niin suuria, että kauppakamarin mukaan ne ovat jo yksistään tehokkaita esteitä työperustaiselle maahanmuutolle.

Oulun kauppakamari julkaisi uusimman jäsenkyselynsä tulokset alueen yritysten työvoimatarpeesta tiistaiaamuna. Kysely toteutettiin Oulun kauppakamarin toiminta-alueella Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Mol:in sivulla aamulla Oulun alueelle haettiin viittä kiinteistönhoitajaa. Näistä kolme on vuokrafirman kautta. Koko suomessa 70 paikkaa auki. En oikein usko hirvittävän vaikeaa olevan näiden työpaikkojen täyttö. Hain itekkin, mutta kun tuo kuuluisa 50 täyttyi ja palkkaakin olisin halunnut 16 euroo tunnille, niin tuloksen saatte arvata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otin kerran erehdyksessä tohtorikoulutuksessa olevan mahtavan cv:n omaavan kiinalaisen firmaan softa/hw/sulautettuihin suunnittelijaksi. Olin ikionnellinen, kun pääsin hänestä eroon sopimuskauden päätyttyä. Käytännön osaaminen oli tasan nollan tasoa. Itsellä oli kokemusta noin sadan osaajan rekrytoinnista, mutta kerran ajattelin kokeilla ulkomaista huippuammattilaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei löydy työvoimaa sellaisille yrityksille, jotka eivät maksa palkkaa, jolla voisi tulla toimeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkaus. Harva ammattilainenkaan vaihtaa hommia vaikka saisi 1000 euroa lisää kuussa. Maailmanluokan verotuksemme huolehtii että käteen jäävä osuus kutistuu todella pieneksi ja samalla saat 6 kk koeajan niskaasi, joudut lomia neuvottelemaan tai nollaamaan täysin. (Yritykselle tuo 1000 euron lisähän kustantaa moninkertaisesti sivukuluineen). No tässä ongelma on tietysti toinen kun palkkaus ei ole kilpailukykyinen maamme hintatasoon nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen tuotu kymmeniä tuhansia halpatyöntekijöiksi. Väiltystoimistot tekee hyvää tiliä haastattelemalla turhaan suomalaisia, joille pitäisi maksaa palkkaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänä päivänä työntekijät ovat ALE:ssa, siis alennusmyynnissä. Liekö siinä vika työvoiman saatavuudessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajat haluavat edelleen lisää
kahdenkerroksen työntekijöitä.
Alipalkattua työvoimaa . . .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään muu ei ammattitaitoisia työntekijöitä luo kuin juuri nämä kauppakamarin jäsenyritykset. Todellinen ongelma on juuri se etteivät nämä yritykset osaa katsoa peiliin. Monilla mainituilla aloilla ammattaidon kehittyminen kestää vuosia. Työttömillä ei ole yksin siihen mitään mahdollisuuksia. Henkilöstöpolitiikka on oleellinen osa liiketoimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Pohjanmaan alueella on 6000 yli 50-vuotiasta työtöntä työnhakijaa, joista monella on korkea ammattitaito ja hyvä työmotivaatio. Ikä tuntuu kuitenkin olevan ylittämätön kynnys työnantajille silloin jos on jäänyt edes lyhyeksi aikaa työttömäksi. Toisen yrityksen palveluksesta kyllä yli 50-vuotiaskin vielä kelpaa, varsinkin esimiestehtäviin mutta kortistosta ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjien osaamisesta ei puhuta mitään , jos liikevaihto olisi esillä niin rupusakki tippuisi pois .
Jopa sähköposti on useimmille asia jota ei osata .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattikoulujen opetus on surkealla tolalla. Ennen koulut oli kaks ivuotisia. Ensimmäisenä vuonna ol viikossa kaksi päivää alan töitä klo 8-16.Kolme päivää teoriaa klo 6-16 Toisena vuonna kolme työpäivää klo 8-16 ja kaksi teoriaa klo 8-16. Itse valmistuin sähköasentajaksi ja pystyin heti työskentelemään aivan itsenäisesti. Töihin menni heti koulusta. Nykyään ovat koulussa 3-4 vuotta eikä osata työaikoja vielä noudattaa.
Ammattitaitoista tekijää on kyllä tänäänkin saatavissa joka alalle. Ongelmana on palkanmaksajien puute.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ei sitä välttämättä aina ole saatavilla niitä 9e/pvä tekijöitä tai työharjoittelijoita. . Onhan se ikävää työnantajalle, kun työntekijä haluaa palkkaa jolla myös elää ja maksaa laskut, ilman Kelan avustusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos yritys maksaa oikeaa eli työntekijäänsä arvostavaa palkkaa, niin osaavia tekijöitä löytyy. Rupupalkalla saa vain rupua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa pk-yritysten johtajista on itseoppineita johtajia, joilla ei ole tietoa, kuinka
1) johdetaan ihmisiä,
2) rekrytoidaan ihmisiä ja
3) koulutetaan ihmisiä.
Saahan siinä sitten ihmetellä, että on hankaluuksia, kun sisään ei kävele ihmistä, joka olisi itsestään motivoitunut tekemään työtä, osaisi sen valmiiksi ja tyytyisi vähään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

500 miljoona ETA-alueen kansalaista saa vapaasti tulla töihin vaikka huomiseksi ilman saatavuusharkintaa, senkun palkkaa.
Osaavat useimmiten myös lukea ja kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihme siinä on kun pitää yrittää haalia tekijöitä muualta.

Jo nyt tänne tullaan ympäri eurooppaa KERJÄÄMÄÄN. Miksi ihmeessä nämä samat tyypit eivät tule tekemään töitä. Ansainta olisi aivan eriluokkaa. Eikö näitä suostuta palkkaamaan?

Suomessa ei ole työntekijöistä pulaa. Pulaa on huonoista palkanmaksajista ja huonoissa palkoissa. Katsokaa peiliin. Syy löytyy yllättävän läheltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitten pitää haalia sitä ulkomaista työvoimaa myyntihommiin, jos täällä saatavuuspula. Huvittavinta on, että ne pitää ensin kielikouluttaa ja siihen menee vuosia. Ohjelmistosuunnittelijaa on vaikea saada, jos yliopistotasoisesta osaamisesta ei haluta maksaa. Monta vuotta opiskelee laaja-alaisesti, niin kyllä sitä toivoo saavansa nyt enemmän kuin 2000 e/kk. Työnantajien ja työntekijöiden kohtaanto-ongelma on myös yrittäjän asenteesta ja moraalista kiinni. Tuskin se täysin eri kulttuurista tuleva henkilö yhtään helpottaa työnantajan tilannetta. Kysymys kuuluukin, että mihin kyseisellä tutkimuksella loppujen lopuksi pyrittiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

11:12
Suomen Tieyhdistys kannustaa hakemaan avustuksia yksityisteiden perusparannuksiin – rahoitustilanne parempi kuin vuosiin, yhdistys sanoo
10:58
Lumo-valofestivaali avaa teoshakunsa vuodelle 2020
10:51
ELY-keskus rahoitti hankkeita Pohjois-Suomessa reilulla 28 miljoonalla – Pohjois-Pohjanmaalla rahoituksen määrä laski huomattavasti
10:24
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa
10:14
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli kahdeksaankymmeneen – Aasian pörssit ja matkailuosakkeet laskivat
9:36
Aurinko innosti Nallikarin edustalla ja muuallakin jäällä - lukijat kuvasivat valoisten pakkaspäivien touhuja
9:15
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
60
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
48
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
9
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
9
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
6
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Keihäsmatkat-sarja on humalainen pätkä suomalaista matkailuhistoriaa – ensin ollaan kivassa kännissä ja sitten iskee krapula

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pulut kaupan edustalla

Näät heti siinä Lidlien pihalla. Heille se mättö käy, kun eivät ole parempaan tottuneet. Lue lisää...
ASIAKAS KUNNAN TASO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image