Talous

Oulun Kärpät ostaa Qstockin osake-enemmistön

Oulun Kärpät on nyt Qstock-festivaalin suurin omistaja. KUVA: Maiju Torvinen
Talous 25.1.2017 14:33 | Päivitetty 25.1.2017 14:50
Kaleva

Oulun Kärpät Oy on hankkinut omistukseensa 73 prosenttia Qstock Oy:stä.

Tammikuussa solmitun kaupan jälkeen festivaalijohtaja Mikko Forstén ja kehityspäällikkö Pekka Aarikallio omistavat yhdessä loput 27 prosenttia yhtiöstä.

Qstock Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa Kärppien yhteyspäällikkönäkin toimiva Jouni Loponen.

Tiedotteessa asiaa kommentoivien Forsténin ja Aarikallion mukaan juuri Oulun Kärpät tuntui kaikista potentiaalisista yhteistyökumppaneista luonnollisimmalta.

– Nykyään yhteistyökumppaneiden merkitys festivaaleille on valtava. Kärpät oli yhdessä oman verkostonsa kanssa esillä olleista vaihtoehdoista ylivoimaisesti paras kumppani Qstockille, ja koemme sen aidosti olevan eduksi festivaalille.

Kärppien toimitusjohtajan Juha Junnon mukaan yhtiön toiminnan laajentaminen on ollut jo pitkään osa yhtiön strategiaa. Hän kuvaa kauppaa Kärpille valitun strategian luonnolliseksi jatkumoksi.

– Kyse ei ole siitä, että Kärpät hyppää yhtäkkiä jääkiekon ulkopuoliseen toimintaan mukaan. Olemme jo pitkään laajentaneet liiketoimintapohjaamme synergisillä uusilla liiketoiminnoilla, kuten investoimalla jättinäyttöihin ympäri Pohjois-Suomea, perustamalla henkilöstöpalveluyhtiö Työtahti Oy:n sekä harjoittamalla omaa ravintolatoimintaa.

Junnon mukaan suunnitelmissa on tulevaisuudessa kehittää myös uusia tapahtumia Pohjois-Suomeen ja Oulun alueelle.

– Kaikki edellä mainitut pienentävät riippuvuuttamme pelkästään urheilullisesta menestyksestä, mahdollistavat pitkäjänteiset panostukset ydinliiketoimintaamme ja turvaavat edellytykset sille, että Oulun Kärpät pelaa jatkossakin voittavaa jääkiekkoa, Junno sanoo.

Vuodesta 2003 lähtien Qstockia järjestäneet Forstén ja Aarikallio aikovat jatkossa keskittyä festivaalitapahtuman tuottamiseen ja kehittämiseen.

– Kun yritys on kasvanut näin isoksi, sen pyörittäminen on vienyt meiltä paljon aikaa ja energiaa. Se on ollut pois kaikesta siitä, mihin meidän olisi oikeasti pitänyt pystyä keskittymään. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (89)

Huhhuh. Onneksi olkoon Mikolle ja Pekalle !!!
Nyt menestyvä kiekkoseura haukkasi sellaisen palan ettei tiedäkkään. Ja päälliköksi Jouni Loponen rock !
Voi herran pieksut, eivät taida seurajohdossa tietääkkään mihin tarttuivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisen festivaalin "taiteellinen" linja jatkossa on nyt sementoitu: ikuinen tusinafestari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko tämä qstokki maksaa Oulun kaupungille vuokraa raatin saaren ja kuusisaaren ym tiloista ja alueista? Onko se liikesalaisuus? Tässäkin tehty taas verovaroilla pisniksiä... näin se menee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät ostaa postin ja alkaa jakaa postia ja luomaan lunta ja kesällä ajaa ruohoa.siinäpä tulisi hiukan urheiluakin samalla jep jep

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, nyt vain mailat mukaan ja ilmakitaran soittoon, pääsevät kärppäpelaajatkin pätemään.
Kun ei peli kulje millään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä veto nyt kun on tulossa päätös jäähallin kunnostamisesta ja laajentamisesta. Kärpät voi järjestää konsertteja ympäri vuoden vrt. Hartwall Areena!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi järjestää ilman kaupungin lupaa , Kärpät on vuokralla niinkuin muutkin hallin käyttäjät .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä juuri katsoin Qstockin nettisivuilta ja siellä oli juuri samat hinnat mitä viime vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavasti oivallettu , kun näyttää siltä että Kärppien pelit loppuu melko aikaisesa vaiheessa ,niin pelaajat siirtyvät valmistelemaan festareita ,ja toimivat sitten kesällä lipn myyjinä ,järjestysmiehinä,jne. Pelaajat työllistyvät ympäri vuoden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nousukausi on totta tämä on hyvä uutinen! Mainio fuusio! Hyvä viihdeteollisuuspooli!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on kai se hyvä sijoitus kun parin miehen yritys tekee hirmu voittoa festareilla ja työt tekee teinit talkoilla ilmainen festarilippu palkkana:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan Kärppien parempi keskittyä jääkiekkoon kuin huuruiseen rockfestariin. Näyttää ettei jääkiekkokaan onnistu niin vielä muuta puuhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ihan puppua kirjoitat, Jääkiekko nimenomaan onnistuu, tahkonnut hirmutulosta yhtiölle vuosikymmeniä, jo divarissa alkoi positiiviset tulokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (89)

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image