Talous

Oululaisyhtiö Suomen Hoivatilat jatkoi rajua kasvua – operatiivinen tulos kasvoi 41 prosenttia

Toimitusjohtaja Jussi Karjulan mukaan kiinteistöjen vuokrausaste on sata prosenttia. KUVA: Teija Soini
Talous 21.2.2019 11:41
Pasi Klemettilä

Oululainen Suomen Hoivatilat Oyj jatkoi kovaa kasvua viime vuonna.

Yhtiön kaikki keskeiset tunnusluvut kasvoivat voimakkaasti. Liikevaihto kasvoi lähes 40 prosenttia, sijoituskiinteistöjen arvo 41 prosenttia ja kauden tulos 45 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtajan Jussi Karjulan mukaan toimialalle poikkeuksellisen vahvoja tunnuslukuja on esimerkiksi kiinteistöjen 100 prosentin vuokrausaste.

Yhtiö on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen, koulujen ja palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen

Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 17,2 miljoonaa euroa. Liikevaihto muodostui kokonaan vuokratuotoista.

Liikevaihto kasvoi pääosin sen takia, että yhtiön vuokralle annettujen kiinteistöjen määrä on kasvanut merkittävästi viimeisen 12 kuukauden aikana.

Tilikauden operatiivinen tulos oli 7,7 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 41,0 prosenttia.

Hoivatilat arvioi kovan kasvun jatkuvan ja vuoden 2019 liikevaihdon olevan noin 23 miljoonaa euroa. Operatiivisen tuloksen yhtiö arvioi olevan noin 40 prosenttia liikevaihdosta.

Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon arvioidaan vuoden 2019 lopussa olevan 440–470 miljoonaa euroa.

Hoivatilojen palveluksessa oli vuoden 2018 lopussa toimitusjohtaja ja 18 työntekijää. Henkilöstöstä 11 työskenteli Oulun toimipisteessä, seitsemän Espoossa ja yksi Tukholmassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

'' Hoivakoteihin käytetty veroraha siirtyy rahastojen kautta sijoittajille: ... '' - YLE Uutiset | Vanhustenhoito 20.2.2019 klo 18:31

Myös noista tilojen seinistä revityt suuret voitot ovat itse hoivaan tms. tarvittavia rahoja - ja vielä pakolla kerättyjä verovarojamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkaistava minkä yhtiöiden (Esperi, Attendo, Mehiläinen, Coronaria / Cor Group, Terveystalo, ...) kanssa tekee rahaa - eli siis keiden kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta hei, ottakaapas huomioon, kuinka monta työntekijää kyseinen yritys työllistää alihankinnan/urakoinnin kautta! Mm. Arkkitehdit, sähkösuunnittelijat, lvi-suunnittelijat, maarakennusurakoitsijat, sokkelin tekijät, lattian valajat, rakentajat:kirvesmiehet, muurarit, maalarit, laatoittajat, tasoittajat, sähkömiehet, putkimiehet, rakennusmestarit, rekkakuskit, kalustevalmistajat, sisustuskaupat,rakennustarkastajat yms yms.

Jos tällaisia yrityksiä ei olisi suomessa, kuinka monta työtöntä olisi lisää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla aikalailla exel rahaa tuossa tuloksessa🤑🤑🤑
Vertaa tämän ja muiden kiinteistösijoitusyhtiöiden p/b arvoa, niin kalliita on hoivan seinät. Kauppaa osakkeella käydään tonnista muutamaan kymppitonniin päivässä. Ei mikään likvidi ihme💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piiri pieni pyörii
Rikkaat ne siellä hyörii
Köyhällä ei oo sijottaa
Niinpä monopoli valtaa maan
Mitäpä tähän lissäämään
Näinhän tämän vaan mennäähän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HoivaTILAT rakennuttaa suurimmaksi osaksi päiväkoteja joita vuokraa kunnille ja yksityisille palveluntuottajille. Eivät siis tuota hoivapalveluja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas yksi yritys joka repii voitot vanhusten selkänahasta. En tykkää yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhusten hoidosta on tekemällä tehty hyvä bisnes. Nyt olisi kadunmiesten aika toimia eikä odottaa poliittisilta päättäjiltä toimia heidän omia bisneksiään vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ei tästä bisnes härkimmäksi enää mene. Ahneuden aikakausi voi oikein hyvin. Suurin osa ihmisistä ei varmasti hyväksy tätä touhua mutta silti tämän annetaan tapahtua. Joten demokratia on suuri vitsi vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaiten menestyvien soteyritysten johdossa ja osakkeenomistajina on politiikasta tuttuja nimiä.Mistähän johtuu että juuri nämä menestyvät ja johtavat poliitikot ajavat terveydenhoidon yksityistämistä. Takavuosina lasten huostaanotto oli huima bisnes joka toi muutamalle poliitikollekin miljoonatulot,nyt on vanhusten ja vammaisten hoito ja hoidon kilpailutus samanlainen rahasampo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö sellainen kuulemani väite paikkansa, että nykyinen hallitus on suunnittelemassa lakia, jonka turvin vanhuksen omaisuus voitaisiin takavarikoida hoitokulujen kattamiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oululaisyhtiö Suomen Hoivatilat jatkoi rajua kasvua – operatiivinen tulos kasvoi 41 prosenttia"

Raha, raha!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä lehti se aina ajottain nostaa esille näiden tiettyjen ryhmien juttuja yrityksistä, ilmaista mainosta, on sitten kysymyksessä hoivatilat, rakennusyhtiöt jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoivatilat vaik vuokraa kiinteistöjä nin tuotto on taattu nostetaan vuokria puolen vuoden välein vanhuksen paras turva yliannostus lääkkeitä lopettaa itsensä tavalla toisella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just! :D Ja katsokaapa tämän yhtiön osakkeenomistajien nimiä...Karjula, Hintsala, Sipilä (useampi), Koskelo, Pöyskö jne jne.

KAIKKI yksityiset hoitokodit ja laitokset pitäisi lopettaa tai ainakin laittaa niille rajat, ettei voittoa saa takoa ylenmäärin, ihmisten - näissä hoitayksiköissä asuvien rahoilla, omaisten rahoilla ja valtion maksamilla tuilla Kelalta.

Piiri pieni pyörii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokrabusineksestä 40% kate? Miten on mahdollista? Koska vuokranmaksajien edustaja on pihalla vastuista ja tehtävistään kuin lumiukko! Lopullisena maksajana vanhukset, lapsiperheet & taustalla veronmaksajat. Jälleen päädytään julkisen puolen viranhaltijoiden kyvyttömyyteen neuvotella edes normaaleja sopimuksia, eihän kyse ole omista rahoista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos talouden tietämyksesi on tuolla tasolla, että sekoitat tuloksen ja liikevaihdon kasvun katteeseen niin on parempi jättää taloudellisilla asiolla politikointi nille jotka sen osaa. On paras, että kommentoit säätä tai marjasatoa. Niissä asioissa hommat ei ehkä mene näin pahasti pieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

19:35
Pääministeri Sanna Marin sai valtavan mediahuomion Brysselissä - halusi keskittyä huippukokouksen asiasisältöön
19:24
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
19:00
Tupakoinnin väheneminen pysähtyi, mutta enemmistö tupakoivista haluaisi lopettaa – sauhuttelija kuolee keskimäärin 10 vuotta nuorempana Tilaajille
18:37
Lastauskoneen öljyä vuoti maahan Suomussalmen puuterminaalissa
18:25
Oulun Heinäpäästä maailmalle ponnistaneelle raviohjastajalegendalle Jorma Kontiolle 11 000 voittoa täyteen – "Kunto on oikein hyvä ja töihin on mukava lähteä"
18:00
Bättre Folkin Aki Roukala käänsi levottomuutensa vahvuudeksi – vuosien työ valokuvan ja festivaalien parissa poiki taidepalkinnon Tilaajille
18:00
Bättre Folkin ja Maustetyttöjen "isä" Aki Roukala palkittiin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnolla
69
Korjauskelvoton elektroniikka valittiin vuoden turhakkeeksi – erityismaininnan saivat parin vuoden välein vaihdettavat älypuhelimet
49
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
45
Pouttu aikoo valittaa kasviliha-termin kieltämisestä hallinto-oikeuteen – SK: Yhden valituksista teki kilpailevan yrityksen johtaja
35
Oulun ja Helsingin väliset junayhteydet nopeutuvat – yhteysvälillä marraskuun matkustajamäärä peräti 23 prosenttia viime vuotta suurempi
34
Kalen! kalluppi: Pittäiskö tiernapoikia uuvistaa?
30
137 Oamkin työntekijää siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen – tulossa uusi yhteinen palveluorganisaatio
26
Postin uusi toimitusjohtaja avautuu sisäisellä videolla ikävästä julkisuudesta ja omistajaohjauksesta: ”Ei meitä ole kukaan ohjannut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kymenlaakson, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En muuttais lokeroon enään millään tuli joskus 80 luvulla sitä kokeiltua suorastaan hirvittäviä paikkoja. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image