Talous

Oululaisyhtiö iLoqin pörssilistaus jäi haaveeksi – yhtiö myytiin Nordic Capitalille 190 miljoonalla eurolla

Heikki Hiltunen on iLoqin toimitusjohtaja. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 15.10.2019 15:04
Heikki Uusitalo

Nordic Capital Fund IX on sopinut iLoqin ostosta Sievi Capitalilta ja muilta osakkeenomistajilta. Yhtiö tiedotti asiasta maanantain ja tiistain välisenä yönä.

iLoq on vuonna 2003 perustettu yhtiö, joka kehittää digitaalisia lukitusratkaisuja. Yhtiöllä on pääkonttori Oulussa sekä toimintaa useissa eri maissa.

Sievi Capital tiedottaa allekirjoittaneensa yhdessä muiden iLoqin pääomistajien kanssa kauppakirjan, jolla yhtiö myydään Nordic Capitalin rahastoille. Kauppa tarkoittaa sitä, ettei yhtiö tällä haavaa listaudu pörssiin. Yhtiö kertoi jo vuonna 2018 selvittelevänsä listautumista.

Osakekauppana toteutettavan yrityskaupan kauppahinta iLoqin koko osakekannasta on noin 190 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinnan määrä täsmentyy yrityskaupan täytäntöönpanon yhteydessä, ja kauppahinta maksetaan käteisenä toteuttamisen yhteydessä.

Kaupan toteutuminen edellyttää tarvittavien kilpailuviranomaisten hyväksymisiä. Kaupan odotetaan toteutuvan arviolta vuoden 2019 aikana.

Sievi Capitalin lisäksi iLoqin suuromistaja oli Jorma J. Takasen ja hänen perheensä pääomasijoitusyhtiö Jussi Capital.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

iloa tarvitsee pääomaa ja saa sitä uudelta omistajalta
korko tulee lainalle olemaan niin korkea ettei Suomeen jää mitään, ei sitten mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun myivät! Minun ulko- oveen taloyhtiössämme vaihdettiin uusi iLOQ:iin lukko kun entinen ( 2v.vanha iLOQ) ei antanut avainta pois.iLOQ lukko ei ole kiireisen ihmisen lukko koska se lukee avaimen vasta hitaasti työnnettynä avain lukkoon.Kyllä vanhat Abloy lukot toimivat 50v. ilman juonittelua ja olisi vieläkin toiminut mutta avaimia alkoi olla liian monella ja tavaraa ja polkupyöriä katosi yhteisistä tiloista.Sarjoittamalla vanhat Aployt niin asia olisi ollut kunnossa eikä ongelmia olisi-hintakin aivan toinen.Korruptiolla saattaa olla myös osansa vaihdon tarpeellisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asioilla on aina puolensa. Idea siitä, että hukatun tai palauttamatta jätetyn avaimen voi poistaa kierrosta muutamalla hiiren klikkauksella on hyvä esim. kouluissa, virastoissa tai toimistoissa, joissa saattaa olla kolminumeroinenkin määrä avaimia yhtä aikaa liikkeellä. Ei tarvi sarjoittaa lukkoja uusiksi. Toisaalta iLoqin avaimen toimintaperiaate on niin hankala ja raivostuttava, etten sitä milloinkaan laittaisi asuintaloon. Ei todellakaan ole nopeasti tai helposti oven auki haluavan avain se. Perinteinen Abloy on paras.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ongelma ettei antanut avainta pois on tuttu ja samoin toteamus ettei iLOQ ole kiireisen ihmisen lukko. Ongelma jonka minä olen nähnyt isossa työpaikassa on se että ihmisillä on avainnipussa ILOQ-avaimia ja Abloy-avaimia ja nämä tahtovat mennä sekaisin. Ihmisillä menee kiireessä avaimet sekaisin ja he työntävät Aboy-avaimia iLOQ:n lukkopesään johon se sujuvasti menee ja jää sinne sitten kiinni. Sitten sitä aletaan hätäpäissä repimään väkivalloin pois ja särjetään lukkopesä ja saadaan aikaan useamman sadan euron lukkosepän lasku. Joka kiinteistöhuollossa tietää temput saa kuitenkin tällaisen avaimen vahinkoja aiheuttamatta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava homma! Onneksi olkoon koko iLoqin porukalle! Ja kateellisille kaakattajille voi sanoa, että ei se sinulta ole pois jos joku muu menestyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs tiedät ettei ole minun pussista pois jos firma myydään käteisellä ja jonka todellinen myyntihinta selviää vasta ostohetkellä(eikö muilla yhtään hälytyskellot soi? Käteiskauppa eikä todellista myyntihintaa tiedossa..). Jos nyt jotenkin kummasti saisin pitää työpaikkani kyseisessä firmassa(epätodennäköistä) niin ainakin työtehtävät, työn määrä, asema ja sijainti muuttuvat sekä todennäköisesti palkkakin. Sinä vain loksutat leukojasi ja tsemppaat yhtiötä joka irtisanoo ja myydään ulkomaille n. 190milj.euron käteiskaupoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä meni yksi suomalainen yritys veroparatiisiyhtiön omistukseen, nyt Jerseyn saarelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun yrityksen kotipaikka ei muutu, niin verot maksetaan edelleen Suomeen. Tuskin iLoqin kotipaikka Jerseylle vaihtuu.

Eli asia ei vaikuta elämääsi juuri mitenkään. Älä mieti asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Patentit siirretään Amerikkaan. Sitten suomalaisille kenkää.
Mutta turha mistään on huolehtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image