Talous

Oululaisyhtiö iLoqin pörssilistaus jäi haaveeksi – yhtiö myytiin Nordic Capitalille 190 miljoonalla eurolla

Heikki Hiltunen on iLoqin toimitusjohtaja. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 15.10.2019 15:04
Heikki Uusitalo

Nordic Capital Fund IX on sopinut iLoqin ostosta Sievi Capitalilta ja muilta osakkeenomistajilta. Yhtiö tiedotti asiasta maanantain ja tiistain välisenä yönä.

iLoq on vuonna 2003 perustettu yhtiö, joka kehittää digitaalisia lukitusratkaisuja. Yhtiöllä on pääkonttori Oulussa sekä toimintaa useissa eri maissa.

Sievi Capital tiedottaa allekirjoittaneensa yhdessä muiden iLoqin pääomistajien kanssa kauppakirjan, jolla yhtiö myydään Nordic Capitalin rahastoille. Kauppa tarkoittaa sitä, ettei yhtiö tällä haavaa listaudu pörssiin. Yhtiö kertoi jo vuonna 2018 selvittelevänsä listautumista.

Osakekauppana toteutettavan yrityskaupan kauppahinta iLoqin koko osakekannasta on noin 190 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinnan määrä täsmentyy yrityskaupan täytäntöönpanon yhteydessä, ja kauppahinta maksetaan käteisenä toteuttamisen yhteydessä.

Kaupan toteutuminen edellyttää tarvittavien kilpailuviranomaisten hyväksymisiä. Kaupan odotetaan toteutuvan arviolta vuoden 2019 aikana.

Sievi Capitalin lisäksi iLoqin suuromistaja oli Jorma J. Takasen ja hänen perheensä pääomasijoitusyhtiö Jussi Capital.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

iloa tarvitsee pääomaa ja saa sitä uudelta omistajalta
korko tulee lainalle olemaan niin korkea ettei Suomeen jää mitään, ei sitten mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun myivät! Minun ulko- oveen taloyhtiössämme vaihdettiin uusi iLOQ:iin lukko kun entinen ( 2v.vanha iLOQ) ei antanut avainta pois.iLOQ lukko ei ole kiireisen ihmisen lukko koska se lukee avaimen vasta hitaasti työnnettynä avain lukkoon.Kyllä vanhat Abloy lukot toimivat 50v. ilman juonittelua ja olisi vieläkin toiminut mutta avaimia alkoi olla liian monella ja tavaraa ja polkupyöriä katosi yhteisistä tiloista.Sarjoittamalla vanhat Aployt niin asia olisi ollut kunnossa eikä ongelmia olisi-hintakin aivan toinen.Korruptiolla saattaa olla myös osansa vaihdon tarpeellisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asioilla on aina puolensa. Idea siitä, että hukatun tai palauttamatta jätetyn avaimen voi poistaa kierrosta muutamalla hiiren klikkauksella on hyvä esim. kouluissa, virastoissa tai toimistoissa, joissa saattaa olla kolminumeroinenkin määrä avaimia yhtä aikaa liikkeellä. Ei tarvi sarjoittaa lukkoja uusiksi. Toisaalta iLoqin avaimen toimintaperiaate on niin hankala ja raivostuttava, etten sitä milloinkaan laittaisi asuintaloon. Ei todellakaan ole nopeasti tai helposti oven auki haluavan avain se. Perinteinen Abloy on paras.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ongelma ettei antanut avainta pois on tuttu ja samoin toteamus ettei iLOQ ole kiireisen ihmisen lukko. Ongelma jonka minä olen nähnyt isossa työpaikassa on se että ihmisillä on avainnipussa ILOQ-avaimia ja Abloy-avaimia ja nämä tahtovat mennä sekaisin. Ihmisillä menee kiireessä avaimet sekaisin ja he työntävät Aboy-avaimia iLOQ:n lukkopesään johon se sujuvasti menee ja jää sinne sitten kiinni. Sitten sitä aletaan hätäpäissä repimään väkivalloin pois ja särjetään lukkopesä ja saadaan aikaan useamman sadan euron lukkosepän lasku. Joka kiinteistöhuollossa tietää temput saa kuitenkin tällaisen avaimen vahinkoja aiheuttamatta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava homma! Onneksi olkoon koko iLoqin porukalle! Ja kateellisille kaakattajille voi sanoa, että ei se sinulta ole pois jos joku muu menestyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäs tiedät ettei ole minun pussista pois jos firma myydään käteisellä ja jonka todellinen myyntihinta selviää vasta ostohetkellä(eikö muilla yhtään hälytyskellot soi? Käteiskauppa eikä todellista myyntihintaa tiedossa..). Jos nyt jotenkin kummasti saisin pitää työpaikkani kyseisessä firmassa(epätodennäköistä) niin ainakin työtehtävät, työn määrä, asema ja sijainti muuttuvat sekä todennäköisesti palkkakin. Sinä vain loksutat leukojasi ja tsemppaat yhtiötä joka irtisanoo ja myydään ulkomaille n. 190milj.euron käteiskaupoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä meni yksi suomalainen yritys veroparatiisiyhtiön omistukseen, nyt Jerseyn saarelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun yrityksen kotipaikka ei muutu, niin verot maksetaan edelleen Suomeen. Tuskin iLoqin kotipaikka Jerseylle vaihtuu.

Eli asia ei vaikuta elämääsi juuri mitenkään. Älä mieti asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Patentit siirretään Amerikkaan. Sitten suomalaisille kenkää.
Mutta turha mistään on huolehtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:31
Harryn ja Meghanin lähtö on täynnä spekulaatioita ja tietoja – Asiantuntija: "Tuoko tämä sitä rauhaa, jota he perheellensä haluavat?"
16:22
Iivo Niskanen lipesi harmikseen palkintopallilta: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta vedin ohi"
16:05
Pelastuslaitos hälytettiin Kittilän lentoasemalle – syynä lentokoneen mahdollinen laippavika
15:53
Karkuteille lähtenyt hevonen jäi ojaan jumiin Tyrnävällä – pelastuslaitos hälytettiin nostoavuksi
15:20
Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä
15:17
Arvio: Dream Theaterille enemmän on aina enemmän – fanit ottivat progressiivisen metallin suurnimen avosylin vastaan Oulussa, mutta yhtyeen maratonmittaisessa keikassa oli paljon parantamisen varaa Tilaajille
15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
135
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
56
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
24
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image